Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak může vydělávat web

Od: jahoda* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, přemýšlím o založení vlastního webu, kde bych psala různé obecnosti a zároveň tipy na různé výrobky, které mě skutečně zaujaly. Pokud by se web stal populárnější, chtěla bych, aby mi šla provize z toho, že z mého webu zajdou lidé na danou stránku. Jak se dá toto docílit? Tím, že kontaktuji příslušné výrobce apod.?
Dále pak nerozumím tomu, jak mohou vydělávat weby, kde třeba ani žádné reklamy nejsou. Pokud takové existují. Z čeho má třeba takový poraďte.cz výdělky, když je tady jediná reklama, a to možná ještě doménovka.

A co už vůbec nechápu - jak může vydělat web, kde není absolutně nic a jsou to třeba weby toho typu, že tam člověk jen přijde. Kde se jako berou ty peníze, odkud, kdo je posílá a za co? Třeba takové ty zkomoleniny, časté překliky, kam omylem natrefíte.

Děkuji za vysvětlenou!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x
Tak zrovna poraďte . cz není web založeny na tom, aby vydělával. Stejne hromada dalších webů nevydelava. Reklama zde je jen takový doplněk. Budeš se možná divit, ale i zdejší admin chodi do práce.
doplněno 10.12.12 14:39:

Jinak weby vydělávají jen z reklamy, např. sklik, google reklamy atp. Další možností jsou takzvané affiliate programy, tj. umístění referenčního odkazu, nebo baneru, přes který se uživatel zaregistruje u dané společnosti a začne využívat jejich služeb. Majitel webu tím získá provizi. Ale nepočítal bych s pravidelným příjmem z takových reklam, vše závisí na návštěvnosti dného webu.

doplněno 10.12.12 14:41:

Pokud nenabízíš nějaké služby, tak si tím na živobytí nevyděláš.

jahoda*
hodnocení

Aha, já myslela, že každý web je založen zejména proto, aby vydělával:)

často je to koníček popř přivýdělek, ale to neznamená, že to nejde dělat líp - na výdělek :)
doplněno 10.12.12 14:54: rozseknul bych to, že pokud web nemá návštěvnost alespoň 1tis uživatelů den není ve většině připadů zajímavý pro jakoukoliv inzerci. Můžou být i obory, kde je i 200 dost (úzkoprofilové), ale i ta hranice 1tis/den je pro valnou většinu webů typu blog nesplnitelných.
iz*

Soukromé weby většinou moc nevydělávají. Musela bys nabídnout hodně kvalitní obsah (žádné "obecnosti" nebo "doporučení"), jinak nebude návštěvnost stát za nic (a bez návštěvnosti by nebyl ani zisk).

jahoda*
hodnocení

Já mám pak nápad právě ještě na jednu věc, kde by rozhodně bylo možný mít těch 1 000 lidí denně, (jsem trošku snílek), protože by se jednalo o mezinárodní projekt, který by podával informace o kultuře atp. Nechci to raději moc rozepisovat, aby mi to náhodou někdo nevyfoukl:D

Takže ale kdybych měla takový web, já nevím, přirovnala bych ho třeba k couchsurfing.org, tam se to musí hemžit lidmi a četla jsem, že obyčejný student na tom takhle vydělal. A já pořád nechápu, JAK tedy vydělal, jedině tedy reklamami, ne? Takovej facebook musí vydělávat majlant a to taky jen z reklam?

Když bych pak měla takový web založený a dostal by se do podvědomí, co pak? Kontaktovat různé firmy, zda si tam chtějí dát svou reklamu? Nebo by jejich nabídka přišla sama? A hlavně, jak má člověk pak přehled, že dostávám opravdu peníze, které mám dostávat?

ohneta*

Na svém webu si vložíš reklamy, viz výše (sklik, google reklamy). Tudíž na si budeš muset vytvořit u poskytovatele reklam svůj účet, kde všechno uvidíš, tzn. kolikrát byla reklama zobrazena, kolik lidí na ni kliklo a i výši provize z prokliků. Neboj, tyhle zavedené firmy ti nebudou nic zatajovat, vše uvidíš ve svém účtu.

doplněno 10.12.12 15:25:

Pokud máš google účet, můžeš se do nastavení reklamního účtu podívat hned. Služba se jmenuje googleadwords.

oprava: google adsense, adwords je pro zadavatele reklamy.
doplněno 10.12.12 16:43: jinak facebook byl (pokud jeste neni) v cervenych cislech, tj prodelava i pres vysoky prijem. Je obrovska konkurence ve vsem a prosadit se na trhu neni lehke. Musela by to byt novinka, coz snad ani neni mozne :)
ohneta*

jj, já si to furt pletu *smich*

iz*

Nabídka by sama nepřišla. V počátku by byla potřebná investice do webu (doména, hosting, tvorba webu i obsahu), pak postupně získávat návštěvnost a teprve potom lze někomu nabídnout možnost umístění reklamy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]