Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chtěl jsem zapnout pc ale když se pc zapíná tak 2x zasebou pípne což se nestalo.Do monitoru není pouštěn žádný signál, na pc jsou 2 kontrolky zelená a oranžová ,zelená by při spouštění měla blikat činností harddisku ale nebliká, oranžová kontrolka po chvíli také zhasne .po vložení bootovacího cd se také nic nestane , pc na nic nereaguje
(pc bylo vyrobeno v roce 2002)
je to už konec pc nebo je možnost opravy?
není rozbitá grafika (integrovaná) že to nepouští ten signál do monitoru?
děkuji za odpovědi
Může to být cokoliv. Zkus odpojit všechny periferie a komponenty kromě paměti /nech pouze jeden modul pokud je jich více/ a procesoru a PC zapni. Pokud najede tak postupným připojováním zjisti co je rozbité.
Já mám kontrolky barevně obráceně,ale to jen na okraj.
Tento problém jsem měl též a příčinou byla vadná základní deska,podruhé grafika.Ale příčin může být víc.Chce to vylučovací metodu,jak doporučuje kolega.
Potřeboval jsem tenkrát závadu odstranit rychle,zašel jsem za odborníkem,za pár minut zjistil závadu a do hodiny odstranil.Když nepočítám komponent,tak mě to vyšlo s vyčištěním bedny od prachu na 220kč (zjištění závady + vyčištění).
Ono je čištění a čištění...Já občas vysával a sem tam bednu i vyfoukal,ale prostě asi ne dostatečně.Od té doby,co mi to bylo zděleno,nechám čištění 2x do roka na odborníkovi
Ale tu vylučovací metodu jsem nepochopil ani já,a to jsem koukal servismenovi pod ruce
:D
Do monitoru nejde zadny signal, PC ani nepipne. Hmm, to mi zni jako stara dobra deska
Zkuste resetovat CMOS, otevrete skrin a na desce uvidite placatou baterku, vedle ni tri piny, dva z nich osazene "jumperem". Premistete jumper tak, aby byl ten volny pin zakryt a vratte zpet.
A nebo baterku normalne vyloupnete
Dobrá pomůcka je tato stránka: computerhope.com/...
Jestli víte jaký máte BIOS tak se podívejte co ty dvě pípnutí znamenají.
až dnes přijdu domu tak to zkusím podle mě to bude graf. karta ktera je na desce jelikkož to nepouští signál do monitoru .
zdroj to asi nebude když se točí mechanika.
ram mám 2 tam taky problém nebude
harrdisk mám 3 roky starý ale kdyby byl rozbytý tak by stejne fungoval monytor
podle me uz ta deske dosloužila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.