Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se spuštěním pc

Od: david12* odpovědí: 14 změna:

dobrý den

chtěl jsem zapnout pc ale když se pc zapíná tak 2x zasebou pípne což se nestalo.Do monitoru není pouštěn žádný signál, na pc jsou 2 kontrolky zelená a oranžová ,zelená by při spouštění měla blikat činností harddisku ale nebliká, oranžová kontrolka po chvíli také zhasne .po vložení bootovacího cd se také nic nestane , pc na nic nereaguje

(pc bylo vyrobeno v roce 2002)

je to už konec pc nebo je možnost opravy?

není rozbitá grafika (integrovaná) že to nepouští ten signál do monitoru?

děkuji za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

1x

Může to být cokoliv. Zkus odpojit všechny periferie a komponenty kromě paměti /nech pouze jeden modul pokud je jich více/ a procesoru a PC zapni. Pokud najede tak postupným připojováním zjisti co je rozbité.

david12*
hodnocení

pochopil jsem to správně otevřu skřín pc a odpojim nekterý komponent pc a zjistím co je rozbité? co mám odpojit? vždyt pc nebude fungovat be z nejake periferie

pavka76*
hodnocení

0x

Taky bych se podíval na ventilátory,hlavně na CPU. Ale pokud nenaběhne BIOS tak tam asi bude něco kaput. Možná jenom odešel zdroj,těžko říct.

david12*
hodnocení

to asi ne protože všechny ventilátory běží a když vložím do mechaniky cd tak se normáně točí

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já mám kontrolky barevně obráceně,ale to jen na okraj.

Tento problém jsem měl též a příčinou byla vadná základní deska,podruhé grafika.Ale příčin může být víc.Chce to vylučovací metodu,jak doporučuje kolega.

Potřeboval jsem tenkrát závadu odstranit rychle,zašel jsem za odborníkem,za pár minut zjistil závadu a do hodiny odstranil.Když nepočítám komponent,tak mě to vyšlo s vyčištěním bedny od prachu na 220kč (zjištění závady + vyčištění).

david12*
hodnocení

zkusím pc vyčistit ale nepochopil jsem tu vylučovací metodu? :D

vosikac*

*jasne*Ono je čištění a čištění...Já občas vysával a sem tam bednu i vyfoukal,ale prostě asi ne dostatečně.Od té doby,co mi to bylo zděleno,nechám čištění 2x do roka na odborníkovi *palec* Ale tu vylučovací metodu jsem nepochopil ani já,a to jsem koukal servismenovi pod ruce *nevi*:D

perda*

Na to aby PC naběhlo na základní obrazovku /BIOS/ stačí jen deska, procesor, paměť a grafická karta /ta je zde integrovaná/. Vše ostatní odpojit. /kromě monitoru samozřejmě aby bylo vidět jestli něco dělá/

parizek*
hodnocení

0x

Do monitoru nejde zadny signal, PC ani nepipne. Hmm, to mi zni jako stara dobra deska :)

Zkuste resetovat CMOS, otevrete skrin a na desce uvidite placatou baterku, vedle ni tri piny, dva z nich osazene "jumperem". Premistete jumper tak, aby byl ten volny pin zakryt a vratte zpet.

A nebo baterku normalne vyloupnete *frajer*

krulis*

Dobrá pomůcka je tato stránka: computerhope.com/...

Jestli víte jaký máte BIOS tak se podívejte co ty dvě pípnutí znamenají.

david12*
hodnocení

až dnes přijdu domu tak to zkusím podle mě to bude graf. karta ktera je na desce jelikkož to nepouští signál do monitoru .

zdroj to asi nebude když se točí mechanika.

ram mám 2 tam taky problém nebude

harrdisk mám 3 roky starý ale kdyby byl rozbytý tak by stejne fungoval monytor

podle me uz ta deske dosloužila

stany*
hodnocení

0x

Pokud jste z Brna nebo okolí, rád Vám pomohu

david12*
hodnocení

bohužel ze středočeského kraje

david12*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědinakonec to byla jedna z operačních pamětí co odešla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]