Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojeni disku

Od: roman66 odpovědí: 8 změna:

Zdravim,chtel bych se zeptat jak spojit disk.Na disku C mam malo mista,tak bych to potreboval dat do hromady s diskem D,F vite nekdo jak na to,nebo je nejaky program?Dik za odpoved.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

3x

Clovek, jak se na PC vzdelava, nauci se zálohovat, chránit data a sve citlivé informace, dojde k názoru, tedy ze zkusenosti, ze C:/ je celkem nebezpecne, pro ochranu, atd atd. Pak si porídí D:/ , kdyz to máte v praci, stačí. Doma si to člověk dělí i dál. Dnes se dokonce již i NB prodávají přednastavené na C:/ a D:/ . Tedy otazka : když už jste došel tak daleko, že jste disky rozdělil, proč to nyní chcete nazpět. Ale to je samozřejmě vaše věc a vaše právo. Nenapsal jste operační system. Budu předpokládat, že máte XP a horší. Potřebujete program na spojení disku. Ten vám přesune i data. Další variantou, nejjednodušší je je nová instalace a vytvoření pouze jednoho disku. Pokud mate jen malé C:/ , zalohujte data z D:/ , vytvořte znovu C:/ , D:/ ale s jinými parametry, Vrattě data a zalohu a budete mít místa dost. Komfortnější je koupě jiného disku. Když bude velký, budete ho mít jako D:/, když koupíte malý ( aukro ) tak jej udělejte jako C:/

K programu na dělení v systému : Partition Magic. Dobrý, bezpečný.

Mimo system postupujte jako posledně.

krulis*

Já bych to nechal tak jak to je,disk C: nechte jen na windows a D: a F: na data(hry,filmy,aplikace),vždycky je to tak lepší,protože kdyby jste zase muslel přeinstalovat windows tak naformátujete jen C: s windowsem a o data na F: a D: nepřijdete,ale když budete mít všechno na C: tak o ně logicky při formátu přijdete,kamarád věděl proč Vám má vytvořit další oddíly ;).Ale kdyby jste s tím chtěl opravdu něco dělat tak jak píše fidonet*palec*,použíjte Partition Magic

stany*

Krulis: Nemate pravdu, pokud na C preinstaluju system, vetsina programu co tahaji informace z registru ( ktery je na C ) nebudou fungovat. Ja mam taky 3 disky ( 1 samostatny a 1 rozdeleny na 2 ) a funguje na C - system, hry programy, D - data ( filmy, excelovske a wordovske soubory, videa, fotky atp. ) E - záloha ( systém, pošta... )

fidonet*

Mete pravdu oba: Pokud přeinstaluje C:/ většina programů fungovat bude ( Xara, TMN, Paint Shop Pro ) , ale některé ne ( DreamWeaver, hmm moc jich neni SONY Vegas grafické studio ), tam musíte programy přeinstalovat. Ale pokud system opravujete reinstalací, tak je vhodné aplikace s registračními čísly nechávat na C:/ a zbytek jinam. Pokud požívate zálohy ( třeba 14 denní ) tak i tyto aplikace dát do D:/. Zálohy pak nejsou tak veliké. V každém případě to oba máte rozdělené logicky a systematicky. Tohle by měl pochopit i tazatel, že mu radíte dobře. Mám to ostatně obdobně ( jen mám starý stroj a 4 disky mám jen od 120GB :) K:/ L:/ mám ale již 500GB , nějaká mechanika a dva virtuální disky. Díky bohu, že už pominula éra SCSI HDD.)

krulis*

Stany máte pravdu,i když jsem se s tím osobně ještě nesetkal,takže si myslím že se to stává jen u malé části programů,ale pořád je lepší mít HDD rozdělený alespoň na 2 oddíly.

stany*

Nefunguje Nero, Excel a Word fungují jen částečně ( pri pouhe reinstalaci by měly všechny programy fungovat ), hry vesměs nefungují - nevím, jak je to ted, roky jsem neprovadel reinstalaci, vzdycky resim problemy formatovanim, je to nejjistejsi. Řešením by bylo zazálohovat a po formátování obnovit ty části registru ze kterých programy a hry tahají. Takovou zálohu ale většina běžných uživatelů nezvládne a abych se přiznal, nikdy jsem nepátral po programu na zálohování a obnovu části registru.

stany*
hodnocení

0x

Fyzicky disky spojit nejdou, ale lze mít jeden disk systémový ( na programy, hry atp. ) a zbytek datový

roman66
hodnocení

ja sem mel asi pred mesicem jenom disk C potom se me dodrbal pc tak mi kamos nainstaloval znovu windows a udelal 3disky C,D a F ted bych to chtel vratit a mit jenom C ,ale nevim jak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]