Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych pomoc s jedním formulářem. Dělám lehký prográmek na evidenci oprav u nás v opravně. Udělala jsem si 3 tabulky. 1. Základní údaje, 2. co se s tím právě teď děje(příjem,předání,kdo to vyřizuje atd.) a ve 3. pokud to posíláme do jiného servisu tak se vyplní pokud ne, tak je tabulka netknutá. Formuláře jsem si udělala též tři a každej je propojenej s tabulkou jemu určenou. Vypadá to takhle:
a mám problém s tím, že když dám tl. podrobnosti a vyplním údaje tak se mi uloží a jsou pak ve všech nových záznamech. Nechci dělat každý formulář zvlášť pro každý nový záznam. A taky mám problém v tom, že když vyplním údaje do prvního formuláře tak se doplní i do tabulky, ale z těch dalších dvou se mi nevyplňují. Budu moc vděčná za pomoc.
Nejvíc jsem čerpal tady.
Nakladatelství je v Budějovicích. Nejsem si jist, ale myslím, že to vlastně máte doma.
jasně hodnotu value už jsem použila i na jiné prvky ve formuláři, například na tlačítko 3. strana jsem dala hodnotu aby se tlačítko aktivovalo pouze při zaškrtnutí možnosti oprava 3. stranou...ale nemohu si za nic vzpomenou na možnost zápisu do buňky v tabulce po zaškrtnutí příslušného políčka...taky mám potíže s angličtinou tedy s tou technickou co se programování týče. Myslela jsem že by to šlo třeba nastavit pomocí podmínky If a nebo Select case. Aby to vypadalo: když zaškrtnu, tak napiš do buňky tohle a tohle, ale nevím jak té proceduře přikázat do jaké buňky, jak jí popsat, nebo nazvat? No dost v tom plavu jak tak koukám
docela levná ta knížka, možná zauvažuju o koupi
To se opravdu nedá takhle řešit. To co píšete je maximálně uživatelský komfort, že nastavíte vlastnost tlačítka na disable a zpět na enable podle hodnoty value jiného pole. Pochopitelně při změně se vždy musí udělat refreš formuláře. Důležité je která pole ve formuláři jsou navázaná na data.
A co se týče té knihy, ani bych neuvažoval. Ta má dávno ležet na stole. Já jich objednal 5 kvůli poštovnému a všechny jsem odbyl.
Napadla mně jedna věc. Podle formulářů tam máte Access 2000. Když pustíte holý Access tak se objeví 3 volby. Defaultně je nastaveno na "Otevřít stávající databázi". Vy zvolíte tu volbu "Průvodci" a můžete si vygenerovat několik vzorových databází. Dám na to krk, že se Vám nějaká bude hodit. Stačí potom vyházet nepotřebné formuláře, případně jejich pole, přejmenovat pole v tabulce i ve formuláři a máte skoro vše hotovo. Formát pole se může měnit "beztrestně", stačí jen nastavit šíři pole ve formuláři
Vygenerujte si třeba všechny a poznáte která nejblíž řeší Váš problém. Já mám již Access 2003 ale k té 2000 se občas (teď už ne) vracím, protože své práce ve 2003 musím do MDE převádět pod 2000. Ty co se převedou pod 2003 tak v Access2000 nechodí.
Takhle jsem to provázala úplně ze začátku, jenže to nedělalo tu věc kterou potřebuju, a to je, když zaškrtnu jedno z políček ve formuláři Oasa CB tak aby se to zapsalo do tabulky Oasa CB. Jestli nevíte někdo třeba nějakou proceduru kterou to vyvolat?
Nějak se mi to nezdá. Pokud je tabulka dobře navázána na formulář tak se musí zápis provést pokud nevznikne nějaký rollback.
Ta vzorová databáze to jistě umožňuje.
Pokud chci provést zápis někam jinam tak určitě musí být definována procedura, která bude navázána na nějakou událost. Třeba na "update" v tom formuláři.
doplněno 18.02.10 13:08:Jinak pochopitelně zápis do tabulky PODROBNOSTI musí být navázán na sekundární ID které ukazuje na hlavní tabulku v níž je nejspíš ID definován jako SERIAL. (automatické číslo)
No stále se s tím peru, hlavně s těma procedurama, nemohu si vzpomenout na některé příkazy, které jsem díky mé pauze ohledně programování zapoměla, například, jak se v programovém prostředí nazývají buňky v accesu? V excellu se v programovém prostředí mohou nazývat buď cells a za závorkou je vždy adresa těch buněk, ale v accesu nevím jak odkázat na adresu té či oné buňky
To ano jenže v Access má jak buňka ve formuláři, tak pole v tabulce jméno jak si je pojmenujete. Spíš asi půjde o pojmenování vlastností buňky. S tím jsem taky bojoval. Anglicky moc neumím a bohužel nikde jsem nenašel kompletní výčet např. všech vlastností buňky. Vždy byly uvedeny jen ty vlastnosti které autor v příkladu potřeboval.
Pukud se týká hodnoty tak je to vlastnost VALUE.
Myslím, že toto není na radění touto formou. Nejdřív to asi chce řádný návrh databáze. Další dvě tabulky snad musí být na první tabulku navázány 1 : N
doplněno 11.02.10 00:09:Pokuď jste počitačová firma (OASA CB) tak snad by Vám měl kdo pomoci.
Co se týče propojení tabulek, tak to mám v pořádku, tady de spíš o to aby se nějak propojili data ve formulářích s prázdnými buňkami v tabulce. Co se týče naší společnosti, tak sme tam 4 zaměstnanci a z toho dva technici a já jediná tomu accesu tak nějak rozumím, mě by stačilo jestli by jste mi někdo neporadil, nějaký kód v programovém rozhranní, nemohu si za nic vzpomenout jak se ve VBA nazívají tabulky, nebo spíš cesta k těm prázdným buňkám, pomocí příkazů bych tam pak zadala co potřebuju.
Úloha je primitivní, ale né na vysvětlování tady. Pochopitelně níže postavené tabulky a jejich formulář musí být navázán na hlavní tabulku. Je tam mnoho okolností a taková úloha se musí zvládnout i bez VBA. To propojení může být přes skryté pole, ale snad by mělo být vidět která data, kterého zákazníka, či které zakázky se modifikují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.