Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc

Od: cíba* odpovědí: 2 změna:

Na nový počítač jsem nainstaloval starší W-XP bez SP1 a . HDD vykazuje kapacitu pouze 131GB namísto 200GB, který v počítači je. Co dělat , abych mohl využít plnou kapacitu HDD?. SP1 a 2 jsem instaloval dodatečně. Nerad bych přeformátoval HDD ( mám tam už hodně dat a programů). Dík za radu.

Cíba

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
kontrola velikosti prostoru se dela jako prvni vec po formatovani (neni nutne). Presvedcte se fyzicky, ze je to opravdu disk 200GB a ne 120GB.
Pak muzete prubnout utilitu v dosu FDISK a zkontrolovat jak je disk popr. rozdeleny.

doplnit odpověď
hodnocení

0x

No to je docela blbost teprve doinstalovávat SP až po instalaci- muselo se totiž povolit BIGLBA v registrech (SP2 už to obsahuje) více zde: www.zive.cz/porad/...

ty jsi docilil toho že sis teď ten disk nainstaloval a nějakou utilitou teď musíš zformátovat/vytvořit oddíl na zbylém místě, třeba přes patition magic jen ten oddíl roztáhneš a mělo by to být bez ztráty dat. Takže ověř biglba, pak koukni do spráce disků a uvidíš že je npřiřazené místo, naformátoval jsi totiž jen 137GB pak to oprav přes partition magic*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]