Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externi disk nejde načíst - jak opravit?

Od: zdenall odpovědí: 9 změna:

Zdravim kopiroval sem na svuj externak kopu filmu odpojim ho pak ho cu zapojit na jiny PC a ukaze to ze je poskozeny ze nejde otevrit ale porad je tam 180GB asi sem ho odpojil driv nez se dokoncilo kopirovani nevite co stim udelat aniz bychztratil ty data co tam jsou neposkozene?... prost me nejde otevrit napise se ze nejde precist nebo ze je poskozen

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

3x

Tento počítač - pravé tl. na disk - Vlastnosti - Nástroje - kontrola chyb - Zkontrolovat - zaškrtnout Automaticky opravovat a spustit. Možná před kontrolou bude nutný restart.

Také je možné, že je problém v druhém PC kam jsi disk připojil, třeba jen USB ho neutáhne.

zdenall
hodnocení

Dekuju ti moc! jedeto fakt moc diky pomohl si mi :)

fidonet*
hodnocení

0x

Tohle mi udělal taky externí disk, ale tam byl problem, zcela nepochopitelny, že si zapamatoval, že je E:/ Hádal se se mnou, ukazal, že ma 500GB, ale že nejde použít a že je nutný format. Připojil jsme ho do NB, kde E:/ nepoužívam, zrušil jsme mu písmeno a ve starem PC opět jel. Možná je Tvuj problém jiný , ale zkus i tuto variantu. Snad pomůže, přeji pěkný den.

parizek*
hodnocení

0x

Ohledne zmeny pismenka staci mrknout do spravce disku : pravym tento pocitac - spravovat - spravce disku - pravym na disk - zmenit pismeno jednotky... ;)

fidonet*

Primitivni úkon, ale když už tam jeden E:/ mate a on se vám háda s tim nepřenosným HDD, věřte , že písmeno u přenosného HDD, který tvrdí že je nekompatibilní a vyžaduje format, neuděláte .. neuděláte ... neuděláte ... a to ani kdybyste se na hlavu stavěli :( Bohužel.

parizek*

V tom pripade se ale nehadam s diskem, ale zmenim pismenko tomu stavajicimu E: ne? :)

fidonet*

No jo, ale to že se hádají vám ten disk nenahlásí, a mě by při teto fatalní hlašce nenapadlo, že ten trouba disk si někde vynutil E:/ Kdybych to věděl tak bych to udělal. Zjistil jsem to, až když jsem zkoušel zda disk nejede ani na NB od dcery. Pak by to bylo primitivní :) Jenže, ty hardware vám to předem nechtějí oznamit :) proč se ne a ne spustit. Však to určitě znáte. Ale uvažujete velice dobře a logicky.

parizek*

Mate pravdu, ono cloveka to vetsinou "trkne" az posleze. Hold technika si na nas dokaze vymyslet zaludnosti :)

fidonet*

a zvlaště starší stroje. Řešil jsem problém, proč se mi vypne PC vždy dříve než naběhne Win, někdy dříve někdy později. Upadl jeden ze čtyř umělohmotných držáků ( malých čudlů ) na chladiči Pentium ( ten se přehřál a vypnul / odskočil o 2 milimetry )... a nic předem nedal vědět a já abych se trápil to hledat *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]