Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet

Od: minatom odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Mám dva poítače. Už třetí den mám úplně pomalý internet. Zvláštností je, že když beží jenom druhý počítač, tak to jede v pohode, ale kdyz jede prvni nebo oba tak to jde uplne pomalu. Je to uplne kolisavy a mnohokrát ani nenaběhne pozadovaná stránka. Nevím čím to je. Díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

pokud je to VZDY a to myslim VZDY tak, ze pri zapnuti pocitace X vam na pocitaci Y nejede skoro internet, a po vypnuti pocitace X vam to na Y jede zcela normalne neni chyba asi v poskytovateli ale v pocitaci X nebo ( a to nepředpokladam) ve spatne nastavenem ( nebo umyslne nastavenem ) routeru. V pocitaci X vam muze bezet aplikace ( v pozadi ) ktera odesila nebo projima obrovske mnozstvi dat ( nejspise bez vaseho vedomi ) a tim zahlcuje sit a stahne na sebe vetsinu šíre toku dat. Ale to by melo byt na routeru nastaveno, ze priorita pocitace X je na HIGH a treba i urcen prednostni tok dat ( ale to pochybuji )

byla to jen uvaha, ale pokud opravdu jede internet bezpotíži s pocítacem Y, nehledal bych chybu u poskytovatele.

A nejspis je ma uvaha i pravdiva. Otevrete si na pocitaci X spravce uloh a nahlednete na využiti sitě.

Pokud nic neteče, tak je to zapeklitý problém.

Pred dvemi a vice lety UPC povolovalo MAC adresy, ale pak u toho upustili, prootoze se z toho sami zblaznili. Navic u vas je MAC adresa jen na routeru, ty na PC UPC nevidi.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Kdo je poskytovatelem připojení a jak sdílíš připojení na druhé PC,wifi?

minatom
hodnocení

Mám internet u UPC a počítače jsou propojeny sítově

parizek*
hodnocení

0x

Zalezi, jak mate postavenou sit. Od UPC totiz dostanete jen jednu IP a pokud jste pouzil napr. jen switch(misto routeru), tak se obe PC budou "pretahovat". Je to jen napad navic, jinak se priklanim k nazoru fidonet ;)

hodnocení

0x

aDSL internet - měření rychlosti připojení k internetu | DSL.cz

minatom
hodnocení

Vyuziti site u obou pocitacu mam kolem 0-1%

minatom
hodnocení

A nyní internet nefunguje ani na druhem pocitaci, kdyz bezi sam.

minatom
hodnocení

Začalo to tím, že jsem stahoval asi 5 torrentů najednou a stáhl jsem hodně dat najednou

parizek*
hodnocení

0x

To je taky dobre vedet, protoze vas poskytovatel klidne mohl odpojit. Neslysel jsem sice o vetsim mnozstvi podobnych pripadu, ale muze se to stat. Stahovani pres torrent je totiz velmi dobre dosledovatelne.

Take se mohlo stat, ze jste natahl nejaky virus. Zkuste projet PC ad aware nebo nejakym podobnym anti spywarem.

doplněno 09.02.10 17:41:

Pripadne zkuste jeste resetovat modem. Pouzivate tedy switch nebo router? :)

mamkamamka
hodnocení

0x

MÁM STEJNÝ PROBLÉM A TAKÉ SI LÁMU HLAVU ČÍM TO JE ANI NEVÍM JAKÁ JE SPRÁVNÁ PŘENOSOVÁ RYCHLOST. PLATÍM MĚSÍČNĚ KOLEM 500,-Kč, ale někdy nemohu na notebooku vůbec pracovat, síť vypadne a počítač hlásí,že nastal problém. Pokud jsem pracovala pouze na stolním PC, tak se mi také zdálo, že je internet pomalý, ale síť nevypadávala*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]