Nejste přihlášen/a.
Zdrravím.Před nějakým časem jsem si koupil tento converter,protože z bývalého PC jsem měl HDD 20 GB IDE připojení a 40GB Pata.V tom starém PC pracovali oba dva.Ten IDE disk jde připojit přes convertor v pohodě.Ale ten PATA nejde.Čím je to způsobeno? Vždyť připojovací konektory a napájení mají stejné.Spíš by jsem potřeboval připojit ten Pata.Dá se to nějak udělat? V novém PC je HDD SATA na kterém je SW W7.Nebo připojit PATA disk přímo do PC?A jak?
IDE a PATA je totéž... Problém bude nejspíše v nastavení toho disku na Slave - je potřeba přepojit propojku na jumperu disku... O jaký jde typ? Případně na ten disk koukni, vedle datového konektoru je ten jumper (přepínač) a na horní straně (na nálepce) jeho popis...
doplněno 11.12.12 16:33:Na Master - viz obr...
doplněno 11.12.12 19:47: Petulo, propojky není problém sehnat, taky jich někde pár mám... Ale řekni v tom servisu, že chceš ty větší (na IDE disk), ty menší ne - jsou malé...
mowla...jde o tento disk.Jednu propojku na dva piny mám.Které piny propojit?Nebo se musí propojit všechny 4dvojice?
mowla,juldab-...jak jsem napsal v úvodu stačí mi připojení kPC pouze přes ten USB SATA /IDE konvertor.IDE disk jde připojit v pohodě jako např fleška ale ten PATA nikoliv.PC ho nevidí.Takže to vyzkoušet tak jak jste to naznačili?Prostě zkoušet a zkoušet.TU propojku mám jen jednu.Dají se určitě sehnat někde v servisu,že ano?Jinak díky za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.