Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký program na vypisování pošt. poukázek?

Od: zvedavec777® odpovědí: 25 změna:

Přeji příjemný den.

Prosím, poradí mi někdo vhodný program ... na běžné vypisování poštovních poukázek? *nevi*

Děkuji. ;)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

3x

Sice se to nemá tak dělat, ale hoďte čučku sem: jnp.zive.cz/... Zdraví Stafan.

repak*

Proč nemá dělat? Naopak dobrá rada a Kastner SW by ještě měl dát provizi :) . Vše legální a 100% funkční. Jen nevím jak se bude pošta tvářit na složenku vytisknutou inkoustovkou - snadné zničení údajů. Na barevné laserovce žádný problém (snad). Taky by mohl být důležitý papír - musí to bez problémů povrat tiskárna na poště, ale ta by měla.

hodnocení

2x

no myslím nejrychlejší a nejlevnější by bylo příkazem z účtu ;)

hodnocení

kubinec,

právě proto, že to tak běžně dělám, ... tak nevím, jaký program využít pro "sem-tam" vypsání nějaké té složenky, když je někdy lepší mít hned "po ruce" i ten kontrolní ústřižek.

Je fakt, že platba složenkou je dražší, ale v těch ojedinělých případech to hraje minimální roli.

Díky za Váš čas. ;)

repak*
hodnocení

2x

Opět jedna odpověď mimo mísu ...

Z vlastní zkušenosti s vyplňováním formulářů přes PC: problém bude aby se tiskárna "trefila do kolonek". U dnes většinou používaných laserových a inkoustových tiskáren stačí malé proklouznutí papíru a jste mimo. Tisk do přesného místa se řešil např. použitím jehličkových tiskáren (taky to aspoň umělo udělat průklep), formuláři s perforací na okrajích a posunem papíru tzv. traktory. Pošta používá specielní tiskárny Olivetti.

hodnocení

repak,

já jsem to vlastně ještě nikdy nezkoušel, takže zkušenosti s tím nemám vůbec žádné.

Napadlo mě to teď před chvílí, jestli by to bylo možné zkusit vypsat za pomoci nějakého prográmku.

Ale jakého, to právě vůbec netuším. *nevi* Proto jsem také zkusil vložit otázku, zda má někdo nějaké zkušenosti

... díky za ochotu ;)

stany*
hodnocení

2x

Nejlepsi je Form Studio. Nutno ale zkalibrovat aby byla pismenka v kolonkach, pak funguje bezvadně! Muzu jen doporucit

repak*

S tiskárnou s pohonem papíru přes válce (laser, ink)? Nerýpu, zajímá mě to. Občas si tisknu samolepicí štítky a když papír proklouzne nebo se zadrhne tak taky můžu vyhodit celou stránku za 10 Kč.

stany*

pouzivam to na laseru a nestezuju si

hop®
hodnocení

1x

Pokud jde pouze o vyplnění složenky a ne o její kompletní tisk, stačilo by si pohrát s Excelem a vytvořit "věčnou" tabulku, do ní pak pouze doplňovat příslušné údaje. Když vidím jaké složenky mi posílají, tak přesné umístění textu do čtverečků bych neřešil...

Jaký program na vypisování pošt. poukázek?
hodnocení

hope,

nejde o kompletní tisk složenek, ale pouze o vyplnění potřebných dat ... a to na jednobarevné laserové multifunkci s podavačem.

To, co píšete o té "věčné tabulce" zní zajímavě, ale abych pravdu řekl, tak s tabulkama toho do činění moc nemám ... a i kdyby, tak by mi nezbylo nic jiného, než využít vhodnou aplikací v programu OpenOffice, který - k těm svým drobnostem - běžně využívám.

Uvedený problém mě nijak "netlačí", takže se mrknu i na tu Vaši radu ... a nějak to už "rozlousknu".

... také Vám velmi děkuji za rady ... a přeji Vám příjemný den. ;)

hodnocení

0x

vždyť "kontrolní istřižek" si můžeš vytisknout/uložit hned po zadání příkazu,přece né?

hodnocení

kubinec,

to jsem ještě nezkoušel. Zkusím. Díky. ;)

repak*

Poznámka: to, co míníte "kontrolním ústřižkem" je v podstatě kopie platebního příkazu. Ta se ale nedá použít jako důkaz , že jste zaplatil, určený tomu komu platíte. Tím je pak jen bankou vystavený výpis z účtu dokládající provedení platby. Kopie platebního příkazu je použitelná jako důkaz jen při sporu s bankou pokud příkaz nebyl proveden nebo byl proveden špatně.

hodnocení

0x

Také by to šlo naskenovat a pak existuje program, kterým je možno do naskenovaných dokumentů (složenky, tiskopisy a pod.) dopisovat např. z Wordu nebo Excelu. Program si už nepamatuji ale podívej se do historie "Poraďte".

hodnocení

Všem poradcům děkuji za poskytnuté rady.

Pro své rozhodnutí ... ještě důkladněji omrknu všechny předložené možnosti.

Jedním z důvodů je ... mít pravoplatný doklad o úhradě bez - jakéhokoliv dalšího - zdržování se, ... co nejdříve po ruce ... nejenom k okamžitému založení.

Nákup přes inzerci ... mne "vycvičil".

... ještě jednou všem upřímné děkuji. ;)

repak*

Jak píšu výše: to je jedině kontrolní ústřižek složenky potvrzený poštou nebo výpis z účtu, kopie platebního příkazu není důkazem provedení platby.

hodnocení

repak,

právě o to mi jde. V některých situacích ... mít "po ruce" pravoplatný doklad ( a to i za nějaká čas ), ... aby pak - zejména někdy později - nebylo potřeba zbytečně ztrácet čas "šaškováním" s bankou, či shánění právoplatného dokladu jiným způsobem, což pak považuji nejenom za zbytečnou ztrátu času, ... ale také za zbytečnou ztrátu za úhradu případných dalších "fikaných" bankovních poplatků, které v konečném součtu často - o dost - převýší i hodnotu poplatku za odeslání vybrané platby složenkou.

Bohužel, dnes člověk pořádně nemůže ani vědět, kdy jaký doklad o úhradě bude potřebovat ... a "hrabat" se - zpětně - v bankovních výpisech ... a pak "škemrat" v bance o vystavení dokladu o úhradě ( ... třeba jen na několik stovek ) ... to je fakt na mašli.

Ale to je věc názoru a - často - následek nepříjemných zkušeností, které - shodou okolností - právě teď řeším.

... díky za ochotu poradit ... a přeji příjemný den. ;)

stafan*
hodnocení

0x

Re:repak : kopie platebního příkazu, možná ne, ale - Oznámení o zadání příkazu k úhradě -, na kterém je digitální podpis banky, dle mého názoru by měl dostačující důkaz o provedené platbě.

repak*

Není. Pokud například nebudou na účtu na úhradu prostředky, banka sice příkaz přijme, ale neprovede.

doplněno 07.02.10 12:36:

Dál třeba může být důležité datum úhrady. Třeba u povinností vůči státu (daně, pojištění) je to datum odepsání peněz z účtu, kterí nemusí být shodné s datumem podání příkazu nebo datum podání poštovní poukázky.

stafan*

Tak teď si asi ne rozumíme. Já mám na mysli : provedu platbu přes internetové bankovnictvi (převodem z konta) a nechám si poslat zpětně na můj email potvrzení o platbě (v PDF), a na tomto je digitální podpis banky. To by přece měl být dostačující důkaz provedené platby, ne?

doplněno 07.02.10 12:43:

potvrzení v PDF si vytisknu

repak*

Teď koukám na potvrzení o přijetí příkazu k úhradě, který mi poslala ČS. Týká se platby kamaráda na účet svazu. Potvrzení zní "Oznámení o zadání příkazu k úhradě".To není potvrzení o tom, že platba BYLA PROVEDENA.

Co když třeba do pondělka, kdy má být příkaz proveden, vyčerpá účet přes bankomat?

A k tomu digitálnímu podpisu: pokud budete potřebovat kopii digitálně podepsaného dokumentu s platností originálu s razítkem banky, pak musíte dokument nechat vytisknout někde na Czech Pointu procesem "autorizované konverze" za poplatek myslím 30,- Kč/stránka. A potěš pámbu když to úřednice neumí nebo místo nemá správnou verzi SW jak tomu bylo někdy v listopadu asi týden po spuštění. Potvrzení z finančního úřadu nezbytné pro výběrové řízení jsem vybojovával týden, a to ještě ty úřednice všude kde jsem byl byly šikovné a ochotné.

hodnocení

Děkuji všem za rady ... JAK NA TO?

Zatím jsem nic nezkoušel, ale už vidím, jak mě k tomu - hned první - nějaká poukázka "dokope". *smich*

Všechny zdravím a přeji příjemný den. ;)

zdenda*
hodnocení

0x

Všem děkuji za příspěvky.;)Určitě se tím nějak prokoušu,i kdybych to měl psát ručně.Ústřižky však potřebuji mít po ruce,proto zůstanu u svých ústřižků! Je to nejlepší doklad o zaplacení! Výpisy z účtů a všelijaké kopie a zdlouhavé vyřizování v bankách,když úředníci kolikrát neví,co po nich chcete,poté Vám vystaví zase nějaký dokladů " za poplatek", je zdlouhavé a kolikrát to ani nepomůže.S dokazováním,že jsem již něco zaplatil a chtějí to po mně znova,mám opravdu velmi nepříjemné zkušenosti. To mi věřte! Přesto Vám ještě jednou všem děkuji za Vaše příspěvky.

hodnocení

zdendo,

... a já jsem si bláhově myslel, že jsem tam ten dotaz vložil já ... zvedavec777 . *nevi**smich*

... a on zatím - za všechny příspěvky - děkuje nějaký zdenda? *smich**smich*;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]