Nejste přihlášen/a.
ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo nepoužívá svůj mobil jako modem třeba k notebooku, chtěl jsem se poradit jak by to bylo rychle a od koho by to bylo asi nejlepší (operátor), případně kolik by to stálo. Mám Sony ericsson G705, který již má GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i Wi-fi. Díky za každou reakci
Vyjímečně používám mobil jako modem. Mobila mám od Eurotelu (teda už Outúúú...), a k NB používám mobilní připojení od jiného operátora. Ovšem vzhledem k problematickému signálu mého internetu v jedné lokalitě, kde se vyskytuji přibližně jednou za čtvrt roku, použiji připojení přes mobil (N6230i). Jsou to nouzové a akutní případy pro komunikaci přes mail, a v tom případě cenu neřeším. Co se týká rychlosti, spíš bych ji nazval jako pomalost... Takže jsem asi moc neporadil...
...asi už v telefonu máš SIMku od nějakého operátora, zjistil bych si jeho tarify, rychlost je nejsměrodatnější, když ji vyzkoušíš nějaký měřákem pro různé lokace, operátory nebo nastavení mobila...
doplněno 04.02.10 23:54:*nějakým
Hoj, občas se tak u mě děje, možná častěji no...z méhoo pohledu..používám UMTS pro ětší rychlost a taky že je mi odstupný, GPRS to je fakt na Ho.., Za druhé je nutné používat prohlížeč opera se zapnutou funkcí turbo(dočteš se na opera.cz anebo operacesky.cz Navíc je nutné, mít k mobilu kabel či v pc modrý zub který zajistí propojení(ideal je kabel,mobil jako modem ma dost velky odber z baterie) poté je dobré si stáhnout do pc ovladací program od SE který jedním obyčejným kliknutím zprovozní v pc mobil jako modem.Aspon přesně tak se to děje ve Win7 a myslím že i ve WinWista.Pod WinXP nerozchoditelné, i s mou zkuseností.K wifi se připojí většina lepších pc,ntb, umts a edge patří k tém rychlejším možnostem připojení a pak to poslední, zoufalost jménem GPRS..ta je bez funkce opera turbo prakticky nepoužitelná..snad je to napsaný k pochopení...
doplněno 05.02.10 01:20:Nejjednodušší se mi jeví o2 přeplacenka kdy na týden nepřetržitého internetu bez omezen stažených dat atd je cana 40,-czk ucházející, tedy jak pro koho.Doporučím zavolat si na operátora a optat se na dostupnost datových sití v danné lokalitě používání..co jsem uvedl užívám v praxi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.