Ahoj, nedávno jsem se zaregistrovala na Facebooku, s počítačema to moc neumím Občas napíšu nějaký článek a chtěla bych si ho dát někam k sobě na profil, aby byl ostatním k dispozici. Zatím se mi podařilo udělat z něj obrázek a vložit ho mezi fotky. Není to ale nic moc... Nevíte, jestli to nejde jinak?
Využijte k tomu následujícího postupu: Na spodní liště klepněte na nabídku Aplikace. V nabídce klepněte na položku Poznámky. Vedle nadpisu Poznámky mých přátel se nachází odkaz Moje poznámky, klepněte na něj. Pod nadpisem Vaše poznámky klepněte na odkaz Napsat poznámku. Do textového pole Nadpis napište název poznámky. Do textového pole Obsah napište text poznámky. Text můžete formátovat pomocí HTML značek, přehled všech značek, které lze při formátování použít naleznete pod textovým polem po klepnutí na odkaz Formátovat poznámku. Pokud se v poznámce zmiňujete o některém příteli, napište jeho jméno v pravém sloupci do textového pole Označit přátele v této poznámce. Přehled všech zatím označených přátel vidíte pod tímto polem v seznamu V této poznámce. Pokud chcete k poznámce přiložit fotografii, nahrajte ji z vašeho počítače po klepnutí na tlačítko Vybrat soubor, nebo k poznámce připojte existující fotografii z alba po klepnutí na jeho název. Poté se objeví box, zvolte v něm zarovnání a umístění fotografie v textu. U fotografie můžete případně změnit popisek. Z rozvíracího seznamu Soukromí poznámky zvolte rozsah uživatelů, který bude moci číst vaší poznámku. Poznámku zveřejníte klepnutím na tlačítko Zveřejnit, můžete si také prohlédnout Náhled. Poznámku můžete uložit a ve psaní pokračovat později po klepnutí na tlačítko Uložit návrh. Zrušit poznámku můžete po klepnutí na tlačítko Vyhodit.
imsorry*
ddedicek: Teda, vypadá to složitě, ale asi nebude. Vaše odpověď je vyčerpávající. Díky, jdu to zkusit.
A nestačilo by ti nahrát ten textový soubor (např. ve formátu *doc) na nějaký server (např. ulozto.cz) a poté na FCB vložit odkaz?
imsorry*
Pepyku, to mě napadlo. Jenže na facebooku můžu zamezit tomu, aby to četli cizí lidé, kdežto tady asi ne, ne?
parizek*
Tohle je v podstate obdoba. Ten server (napr. zminene uloz.to) nepodporuje vyhledani, tudiz na vsechno, co tam ulozite, mate odkaz jen vy. Pak uz zalezi, jak s tim odkazem nalozite, tudiz i kdo vsechno se na nej dostane. U techto "free" serveru je ale obcas problem s limitovanym poctem stazeni, takze napr. se na odkaz dostane 20 lidi a pak jiz nebude funkcni, respektive po urcite dobe zmizi.
Je tedy lepsi pohrat si primo s nastavenim FB, tam to aspon vydrzi, nebo si treba zalozit vlastni stranku na nejakem zdarma hostingu. Stranky se v dnesni dobe daji editovat hrozne jednoduse a zvlada to i laik, ktery obcas neco dokaze napsat ve wordu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.