Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojhmat, čtyřhmat vs usnadnění

Od: hop® odpovědí: 4 změna:

Tak koukám na Hadí problém z rubriky Vtipy s počítačovou tématikou a hned mě něco napadlo:

1. Umí Windows v rámci "Usnadnění..." ošetřit tento trojhmat pro hada (pro zdravého člověka většinou zvládnutelný jednoručně)?

2. Znáte "čtyřhmat"? Je to též od počítačů, přepnutí do nestandartního režimu...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Win umožňuje provést handicapovaným osobám trojhmat tak, že se dvojím stiskem uzamknou modifikační klávesy. Je třeba nastavit v Ovládací panely - Možnosti usnadnění - Klávesnice - Funkce jedním prstem - Aktivovat funkci jedním prstem - Nastavení - Uzamknout dvojnásobným stisknutím modifikační klávesy.

Slyšel jsem něco o nějakém "opičím čtyřhmatu" . :) Nevím, co máš na mysli Ty... Já zmám jen čtyřhmaty na kytaře :)

hop®
hodnocení

Čtyřhmat se používal na klavésnici serveru Novell Netware pro přechod do debug módu. Bylo to pravý Alt+Shift a levý Shift+ESC, v případě potřeby, věř nebo ne, se to dalo zvládnout jednou rukou. :)

pravdomluvny*

Nevím jak vypadala klávesnice na které jsi to stiskl a jaké jsou Tvé anatomické anomálie..:D V každém případě jsem si tu teď málem vykloubil ruce a moje přítelkyně chtěla někam volat.:D

hop®
hodnocení

Pozor, hlavně se nesebepoškozuj, to bolí a není to rozumný! ;)

Byla to klasická standartní klávesnice a já sice mám trošku větší "pazourek", ale přiznávám, že bez použití lokte bych to asi nezvládnul. Ale poradit jsem si musel, druhou ruku jsem potřeboval na přidržování kabelu, který "smrděl" špatným kontaktem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]