Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ako nastavit wifi router ASUS WL-530g V2?

Od: mikie38* odpovědí: 14 změna:

Pomôžte mi prosím.

Po update firmware "WL530g_1.9.6.0_EN-V2.bin", neviem nájsť router cez web!? adresa 192.168.1.1 a ani ostané.

Vďaka

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

a co 10.0.0.138

mikie38*
hodnocení

Ok, skúsim večer, keď prídem z práce.

Ako si pričiel na tú adresu?

doplněno 02.02.10 12:58:

prišiel

hodnocení

0x

Router bude mít tu adresu kterou má jako defaut. Nejlépe ještě po upgradu udělat reset do default.

Nejčastější ip:
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1
10.0.0.138

No a u těch 192 je někdy koncové 252, ale to jsem viděl jen málokdy, u asuse bych to viděl na jednu z prvních dvou. Ono v praxi to poznáš taky podle toho jakou ti dá router IP adresu- poznáš rozsah ;)

mikie38*

Bohužiaľ nič, nejde sa pripojiť ani cez jednu adresu.

alf*

a to se pokoušíš na drát nebo bez?

mikie38*
hodnocení

aj cez drát aj cez wirless. Doniesol som si ho do práce a napojil na iný počítač. S kolegom skúšame, ale nevieme sa do neho dostať.

doplněno 03.02.10 08:51:

t.j. nanovo som nainštaloval z inštalačného cd utilitu atď. a nič.

Stále píšeš že to nejde, ale žádné konkrétní info nenapíšeš...

Co třeba IP, dá ti to?

mikie38*
hodnocení

No neviem ti povedať žiadne konkrétne info. Konkrétne ti viem povedať, že sa neviem dostať do router. Windows ani utilitka od Asus mi router nenájde => neviem router konfigurovať.

Tak jinak:
- máš v pc u síťového připojení získat ip automaticky?
- dá ti to adresu? Tedy v příkazovém řádku napiš ipconfig
- co se tam ukáže?
- vpravo dile u hodin se vše tváří jako připojené? Síť tedy aktivní? Nebo je tam nějaká značka?

mikie38*
hodnocení

Tak jinak:
- máš v pc u síťového připojení získat ip automaticky? ... Ano
- dá ti to adresu? Tedy v příkazovém řádku napiš ipconfig ...192.168.1.1
- vpravo dile u hodin se vše tváří jako připojené? Síť tedy aktivní? Nebo je tam nějaká značka? ... tu sa hlási ako pripojený na 192.168.1.1

- keď zadám 192.168.1.1 v browsery tak mi nič nenájde

ALE POZOR!

Už som to rozchodil a to nasledovne :

1) dostal som sa k pôvodnému install CD, z ktorého som uploadoval firmware (asi najstarší)

2) z webu som stiahol najnovší firmware a ten som natiahol

3) pred uploadom nového firmaware som stlačil reset tlačidlo na routery a a natvrdo opätovne pripojil sietový kábel => týmto predpokladám nastal pred uploadom poslednej verzie firmware tvrdý reset

Následne som ho už vedel nájsť v web browsery a potom ho aj nakonfigurovať.

Vďaka maverick za ochotu diskutovať.

Nemůžeš mít ip 192.168.1.1 a zároveň být připojený na router s IP 192.168.1.1 Ale to je ti asi jasné ;)

mikie38*
hodnocení

192.168.1.1 je adresa routera.

parizek*
hodnocení

0x

No podle me to, co opravdu pomohlo, byl tvrdy reset. Pak se resetuje do defaultu a bezi jak ma, podle me jsi totiz neco nejspis zvrtal v prvotni konfiguraci.

Napriklad na D-Link routerech maji prelepene porty a velky napis - Stop, insert cd first :)

mikie38*
hodnocení

Mne router šlapal bez problémov asi rok. Problémy nastali až potom čo som urobil update firmwaru (posledná verzia na webe). Po reštarte som ho už nevedel nájsť, nevedel som rozpoznať => nevedel som ho konfigurovať.

doplněno 09.02.10 11:40:

Mne router šlapal bez problémov asi rok. Problémy nastali až potom čo som urobil update firmwaru (posledná verzia na webe). Po reštarte som ho už nevedel nájsť, nevedel som ho rozpoznať => nevedel som ho konfigurovať.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]