Nejste přihlášen/a.
zdravim. potřeboval bych poradit. propojil jsem pc a tv kabelem dvi na pc a hdmi na plazmové tv. Obraz jde. zvuk jsem propojil jack 3,5 do pc a dva cinche do tv. zvuk taky jde. problém je v tom, že jde buď jedno, nebo druhé. Přepínáním v tv buď hdmi(jde obraz), nebo av3(jde zvuk). Mám grafiku ati hd 3600. dik.
Radeony řady HD 3600 již mají integrovaný HDMI audiokontroler s plnou podporou AC3 pro 5.1 surround, takže je možné jej propojit s TV pouze přes HDMI, které přenáší jak digitální obraz, tak digitální zvuk. V ovladačích zvuku v PC je třeba nastavit jako implicitní driver ATI HDMI.
doplněno 01.02.10 22:22:Propojení jack-jack z kvalitativního hlediska nedoporučuji. Analogový výstup průměrné zvukovky, notabene pak integrované, stojí za prdlajz a co nestačí podělat analogový výstup, dokončí nekvalitní analogová kabeláž, zejména pak ta delší. Korunu tomu potom nasadí AD převodník v televizi. Takže doporučuji celou cestu signálu v digitální podobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.