Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD odolný proti otřesům

Od: pepanek* odpovědí: 12 změna:

Čus lidi, potřebuju poradit s výběrem HDD, který by byl odolný proti otřesům - pc bude zabudováno do auta. Spíš 2.5" než 3.5". Bude se totiž jednat o mini ITX. Díky

doplněno 31.01.10 13:25:

O možnosti SSD samozřejmě vím. Nechci ale do toho dávat tolik peněz.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepanek*
hodnocení

Opravdu nikdo neví? Podle mě celkem banální dotaz...

hodnocení

0x

Už jsem to tady někomu psal. 2,5 disky jsou obecně méně náchylné na otřesy, ale vadit jim budou tak jako tak. Takže buď riskneš 2,5 disk případně 1,8 disky, ale na otřesy neháklivé jsou až flash disky nebo ssd disky.

V noťasu taky disky vydrží a to se za běhu přenáší atd

pepanek*
hodnocení

díky za odpověď...a co kdybych ten disk obalil molitanem? Podle mě by to trochu mohl pomoct. Mám ale strach jestli by se disk nepřehříval.

No teplota je jedna věc, druhá je že ti to zas nějak moc nepomůže, notebookuvé disky jsou celkem odolné, ale neřekl jsi co s tím strojem budeš dělat když se děsíš otřesů. Pokud chceš mít jistotu tak jedině paměti typu flashdisk a nebo ssd. Pokud je to normální stroj tak bych se 2,5 disku nebál

pepanek*
hodnocení

Bude to na multimédia v autě - rádio, DVD, gps, handsfree, televize, OBD,... Zkrátka bude to stále v provozu. Největší strach mám z D1 :-D

No tak buď si připlať za ssd a nebo jelikož to neni nějak zvlášť důležitý provozní pc a neni problém když by odešel tak zkusit 2,5 disk jak dlouho vydrží. Reálně ti to nikdo nezaručí ;)

pepanek*
hodnocení

Máš pravdu. Zatím zkusím nějaký menší radši a kdyby se s ním něco stalo, třeba by to šlo uhrát i na záruku. Díky za tvůj čas :)

lpluto

Zdar, hele molitan není špatný nápad, ale dosti nepraktický. Spíš bych ti radil nějaký uložení HDD na silemblokách. To by ho mělo dostatečně ochránit.

radky
hodnocení

0x

Ahoj, předem se omlouvám že nemám odpověď, ale spíš další podotázku, která nicméně tématicky souvisí.

Mám na stole notes a pod stolem subwoofer. Když si pustím hudbu (a nemusí to bejt zrovna techno) tak mi stůl hodně vibruje, což je dost znát, když položím ruku na klávesnici. Podobného třesení lze dosáhnout tím, že budu lehce tlouct dlaní do desky stolu.Tak se chci zeptat, jestli to disku hodně vadí. Notes už takhle provozuju skoro 4 roky a nebyl problém. Tak očekávám, že to zas takový průšvih nebude, ale jestli se někdo vyzná v diskách, budu rád za odpověď. V podstatě to asi celý bude záležet na pružnosti paciček, na kterých jsou čtecí hlavy. Aby je vibrace nerozpohybovaly a nedošlo ke kontaktu s plotnou.

:D subwoofer tomu opravdu neubliží :) to by musel mít sakra výkon... to ho spíš poničíš třískáním do stolu ale museli by to bejt rány.. NB mají disky které vydrží hodně...

racky

Dík dík.. To rád slyším.

troja*
hodnocení

0x

.. a co takhle externí HDD a zavěsit ho do sítě

HDD odolný proti otřesům

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]