Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůcka Chkdsk

Od: uska* odpovědí: 6 změna:

Prosím znalce, který by měl se mnou trpělivost,o odpověď s radou.

Při každém zapnutí nebo restartování PC se spustí kontrola Chkdsk. Po naběhnutí OS (WIN XP ) na liště vyskočí bublina: "Soubor nebo adresář C: je poškozen a je nečitelný. Spusťte pomůcku Chkdsk."

Pokud po startu dám spustit a do okénka napíši Chkdsk tak mě to upozorní, že nebyl zadán parametr F a spustí se to jen ke čtení. Přerušila jsem to a jak dál?

Jsem jen obyč uživatel a vůbec nemám páru o co jde. Mám hrůzu otevřít inter. bankovnictví, ale faktury se platit musí. Děkuji za pomoc. Uška

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

ChkDsk je program, který kontroluje (a případně opravuje) konzistenci souborů na disku - tedy nemá nic společného s viry apod...

Spusť Tento počítač - pravým na disk a - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb, zatrhnout obě okénka a Spustit... Program bude chtít restart a spustí se před vlastním startem Win... Samozřejmě je třeba spouštět z účtu s právy admina...

;)

doplněno 09.12.12 20:56:

Ne ne - Defragmentace ne... Defragmentaci necháme na jindy... ;)

Kontrola chyb - Zkontrolovat, zatrhnout Automaticky opravovat chyby a Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory...

Pak Spustit...

doplněno 09.12.12 20:58:

Jo - ta záloha není ´od věci´ - i když ChkDsk mi ještě nikdy disk nezhroutil... :-D

uska*
hodnocení

mowla díky moc, už jsem tam, ale potřebuji vysvětlit slovo Defragmentace. Píšeš zatrhnout obě okénka - jedno je zkontrolování chyb a druhé okénko je to s tím strašným slovem. Zatrhnout tedy obě?

doplněno 09.12.12 21:01:

no jo, už jsem doma. Já se bála na - zkontrolovat - kliknout ... a tudíž jsem nevěděla jak se to dál rozbalí. uf, díky chlapi, já vás nemět ... vlastně zdejší poradna je bezva. Když se někomu nechce zkoumat a přemýšlet, tak se zde zeptá:)

juldab*
hodnocení

2x

jenom takovej dotaz. Naběhnou win když ten chkdsk nespustíne. Pokud ano tak se jedná o tzv dirty flag a nemusí to znamenat níc závažnýho. V každým případě doporučují okamžitě udělat zálohu na jinej disk a potom si hrát s chkdsk Ten totiž převede poškozený sektorý do souborů který ale umístí na ten samej disk a to není idealní.

doplněno 09.12.12 22:12:

Flash je dost mala zkus to někam na cloud teda pokud máš dost rychlej internet. Jinak není problem cloudu zadarmu kterej má víc než 70 giga dokonce umím i neomezenej zadarmo ale s jeho kvalitou si nejsem jistej.

uska*
hodnocení

juldab, také moc díky. Jsem lajdák na záloohování, tak jdu na to, alespoň na flešku. Win mě vždy najede až po chkdsk, jinak mě vše funguje.

honzs*
hodnocení

0x

Zkuste v dialogu Spustit (v nabídce Start nebo kombinací klávesu Win + R) napsat

Chkdsk c: /r

uska*
hodnocení

Díky, ale první rada nevyšla - soubor nelze spustit, neboť používá jiný proces, to mi to hlásí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]