Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebuju poradit s Wifi routerem. Mám doma cca rok tento router od Netgearu
Na NTB funguje wifina normálně, ale na stolním počítači přestal internet fungovat - PC je připojené síťovým kabelem. Kabel se mi zdál divně "ožužlaný"možná zlomený, vyzkoušel jsem jiný, taky nejde. Ve správci hardwaru žádná chyba. Když dám do PC instalační CD a soft chce detekovat zařízení, tak ho vůbec nenajde. Takže jsem vzal starý ADSL modem, co mám doma, ten taky s PC nekomunikuje. Myslel jsem tedy, že je špatná síťovka. Jenže starý modem nejde ani přes USB. Když připojím router k NTB kabelem, tak taky nejde detekovat.
na PC mám XPčka, na NTB Visty
Takže je několik variant, co je všechno v p*dělaný:
1/ kabely
2/ router vůbec přes kabely nefunguje
3/ síťovka v PC
Už jsem ale vyzkoušel snad všechny možný kombinace, jedno se vylučuje s druhým, tak nevím co dál. Nerad bych reklamoval router a byl měsíc bez internetu. A nerad bych kupoval karty a kabely zbytečně, když nevím jestli je chyba v nich.
Nějaká rada?
Vykašli se na nějaké instalační cd a zjisti zda při automatické konfiguraci tcp ip dá router IP a dns a tím pádem zda se jde na router normálně v prohlížeči dostaneš
Což je ale dost divný, nemyslíš? Já to odhaduji na špatnou konfiguraci síťovky, nebo vadný kabel, nebo vadnou síťovku No hele kabel jsi zkoušel, síťoku seženeš okolo 200kč a na konfiguraci ti nevidim. Co si představit pod pojmem router nedetekuje kabel? Špatný kontakt? pomůže přidržet koncovku? Síťovku v pc vidíš?
Kabelem to nebude, vyzkoušel jsem už 3. Asi koupím novou síťovku a budu zkoušet dál. Nejde mi totiž ani starší modem Zyxel, co jsem doma vyhrabal. A ten na NTB funguje naprosto bez problémů.
Špatný kontakt nikde není. Síťovku v PC normálně vidím. Ale nevidím žádnou síť a nemám žádné síťové připojení, se žádným modemem.
Nooo síťové připojení musíš vidět i bez kabelu a připojeného routeru, akorát by ti to hlásilo odpojeno. Pokud tam síťové připojení nevidíš tak koukni do správce zařízení/hardware a buď tam síťovku nebudeš mít vůbec a nebo bude mít vykřičník a tedy buď je v háji nebo nenaistalovaná
Ve správci zařízení síťovku mám, používání má povolený, vykřičník u ní není. Právě že když odpojím/připojím kabel, tak mi to ani nenapíše, že byl síťový kabel připojen/odpojen.
doplněno 01.02.10 14:35:ještě dodám, že je to integrovaná síťovka.
Takže to vypadá, že je mrtvá, na nic nereaguje.
doplněno 01.02.10 14:36:Žádný síťový připojení nevidím.
Takhle na dálku ti neřeknu nikdy nic na 100% Vyzkoušel bych jinou síťovku (), zdá se že to bude v ní. Případně ještě ve správci zařízení síťovku odeber, zrestartuj pc a doinstaluj ji. Teoreticky může být namršená ještě síť ve windows, ale to snad ne
doplněno 01.02.10 14:48:Mam doma pár síťovek, klidně bych ti ji pujčil, možná i dal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.