Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenosti s internetem 3G mobilní internet od U:fona? Doporučujete pro domácí použití?
Nevím co je 3G, ale synek používal "fofr internet" asi za 580 Kč měsíčne. Kde nic nením a potřebujete mobilní připojení asi vhodné. Teď už má jiné (na komíně cosi) a běhá po bytě bez kabelu.
Pokud tím "domácí" je myšleno "internet na doma" tak je zbytečné platit pomalé a drahé připojení přes mobilního operátora. Sáhni ideálně po kabelu, nebo wi-fi.
Wifi je bezdrátové zařízení pro přenos dat (internetu) - přesněji. V Praze je mnoho možností se připojit (mnoho poskytovatelů) z paměti nevím, ale pokud chcete internet bez kabelu a váš počítač WIFI (většinou u notebooků je) funkci podporuje je výhodnější tato možnost. Jednoduše poskytovatel internetu nainstaluje na váš dům-byt přijímač (něco jako satelit, ale může být i velký třeba jen jako dlaň) poté vám přivede k první elektrické zásuvce kabel od tohoto satelitu tam dá krabičku a nastaví váš počítač na příjem. Pokud je signál od operátora dost silný (málokdy) tak "satelit" není třeba. Sílu signálu lze u WIFI změřit pomocí programů, za předpokladu že máte počítač s WIFI.
Pokud počítač nemá WIFI lze to taky řešit, ale bez kabelu pak už je výhodnější nějaký z mobilních operátorů (t-mobile-O2), ale i v tomto případě dostanete přijímač s kabely nebo v lepším případě do noteboku kartu pro příjem internetu.
Já osobně mám internet tzv. přes WIFI - satelit u antény na střeše - vysílač na půdě a příjem internetu po celém bytě bez problémů - počítač máme notebook s WIFI.
Mapa pokrytí se dá na inernetu také pořídit a to nejjednoduším způsobem - napsat email poskytovateli, který je vám nejblíž a je nejlepší...
Psala jsem už kdesi jinde tady na poraďte, v Praze zkuste airwaynet (www.airwaynet.cz). Máme to nejmenší a nejlevnější připojení a až na občasný výpadek funguje bez potíží. Pohledejte v otázce "nemůžu změnit providera" nebo tak něco..
Pro domácí použití ho moc nedoporučím,ale záleží na vašich nárocích.Já mám doma kabel a na cesty předplacenej ufon-to mi plně vyhovuje.V dnešní době online videa to je málo.(koukám často na hokeje)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.