Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz a prosím o odpověď.
Již několik měsíců mám nový PC.Stále přicházím na to,kolik programů a různých důležitých utilit mi v PC chybí.Např. teprve dnes jsem se dozvěděl,že ,,je dobré" mít v PC Javu.Do teď jsem o tom neměl ani páru.Prý je s podivem,že jsem ji dotěď nepotřeboval...atd. atd. To byl jeden příklad za všechny.
Chci se vás,kolegů,zeptat,které programy byste mi doporučili k instalaci.Nemyslím různé ,,blbůstky",ale nějaké opravdu důležité programy,které je dobré mít v PC (antivir a firewall + několik dalších bezpečnostních programů již mám).
Které programy nechyběli mezi prvními,když jste si koupili nové PC vy?
Snad jste pochopili dotaz...
Zajímá mě váš názor.
Děkuji za odpovědi.
U mne nesmělo chybět: Java, OpenOffice, InternetDownload Manager, Skype a Miranda, Gimp nebo Irfan View na obrázky, KMPlayer, který mi přehraje absolutně všechno, CCleaner, Nero, Deffragler na defragmentaci, Revo Uninstaller, PC Translator, WinRar, MalwareBytes, Spybot Destroy, IOBit Security, Acronis, pochopitelně Firefox nebo jiný prohlížeč...
Jinak jak bylo řečeno, podle toho, co na PC děláš - já mám třeba i jiný editor obrázků, jiná textový editor,Total Uninstall místo Revo...a další
urcite davej prednost portable verzim programu pokud vysly, nemusis nic instalovat das si je na externi disk a na novy pc je priste jen prekopirujes ve slozce
potrebujes word apod portableapps.com/...
pak balici program 7-zip
vlc-player prehraje temer vse a ma v sobe jiz zabudovane bezne kodeny
a je otazka co je "nezbytne"java urcite nezbytna neni, zalezi co na pc delas
jestli kreslis neni spatny gimp nebo blender
pak nejaky im klinet napr miranda
na torenty je peknu utorrent - samozrejme jen na ty legalni
vse freeware a bez nutnosti instalace
Děkuji všem za odpovědi.
V podstatě jde o to,že pořád přicházím na to,kolik dobrých programů mi v PC chybí (kolik přehrávačů od Windows stojí za málo a podobně)...
WinRAR mám,Malwarebytes Antimalware také,Javu již také...
Některé programy se teprve chystám nainstalovat.Jěště se vám určitě ozvu.
Určitě se ozvi,ráda se přiučím.:D
doplněno 27.01.10 19:45: Jaký je rozdíl mezi VinRar a balici program 7-zip?Děkujizalezi na jaky typ souboru ale obecne 7-zip je pomalejsi nez winrar, zato zase umi zabalit ucinneji a je zadarmo.
navzajem si archivy otevrou takze je zcela jedno ktery pouzivas, winrar otevre 7z ale nevytvori a 7-zip naopak taky jen rar otevre a nevytvori
oba otevrou spoustu formatu 7-zip 18 typu winrar 12 ale to je obvykle dostacujici, winrar vytvari - rar a zip, 7-zip vytvari - 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 a TAR
pokud ti nevadi mit nelegalni software nebo si zaplatis 30 dolaru nebo kolik stoji tak je to opravdu jedno
Psaly VinRar zdarma ze stránek slunečnice, tam je nelegální? stáhnout zdarma1,36 MB Změřit rychlost d/...
to je slovickareni, zdarma si stahnes akorat 40denni verzi na vyzkouseni, hlavni je slovicko freeware co tam neni a ten napis 996Kc pod tim zdarma se dneska pise skoro vsude, to uz ztratilo temer vyznam
Děkuji . Někdo mě říkal zkoušet a nebát se
.Myslím, že to plním do puntíku.:D Raději se zeptám je to přeci poradte.cz.
Ať si každý vybere.
WinRAR vs. 7-Zip - kdo je králem komprimace?
WinRAR a 7-Zip tvoří dvojici nejstahovanějších komprimačních programů na webu stahuj.cz. Jaké jsou jejich hlavní zbraně proti konkurenci a jak obstojí v našem testu?
V době rychlého internetu a objemných úložišť dat ustupuje komprimace mírně do pozadí, přesto je kvalitní komprimační program nutnou součástí každého počítače. Doba nadvlády programu Winzip je dávno pryč a největšími hráči na trhu se staly programy WinRAR a 7-Zip.
digitalne.centrum.cz/...
doplněno 27.01.10 22:15:
A co mít oba a střídat to?
K čemu by to bylo dobré mít dva programy, když WiRar plní úlohu obou, bez problémů ti zipy otevře. Jedině, že máš na disku tolik zbytečně volného místa, že je potřeba mít od každého programu raději pro jistotu dva
to lze rict i obracene, navic kdyz si prectes ten clanek tam taky potvrzuji ze 7-zip bali vice, a to je pro me hlavni, kdyz uz neco balim tak chcu at to je poradne. A taky nikdy nevis kdy te navstivi policie ci jina kontrola, ja mam radeji vse legalni, v ramci moznosti to radeji nebudu rozebirat, ale pochybuju ze by u me nekdo neco nasel a o to jde
Já určitě.Kdyby ti jeden kleknul.
A jak tedy poznám , že mám vše legální v rámci možnosti?
doplněno 28.01.10 00:30:díky za podrobné vysvětlení.
to musis vedet, kazdy program co mas naistalovany to dava obcas rad najevo aspon pri spusteni. Nektery uz nejde spustit, winrar ale jde takze pripadna kontrola by ho brala jiste za neopravnene pouzivany, nebo jestli mas word a jine microsift office programy a nevis o tom ze bys je zaplatila, tak jsou nelegalni, to je velmi caste. Taksamo windows nebo total commander, photoshop a temer vse od adobe az na adobe reader a to nejsou male castky takove adobe cs4 master collection. Nero, pokud nemas nejakou mizernou verzi bez niceho tak se taky plati. Ruzne prekladace, slovniky, encyklopedie, editory, prehravace to je nekonecny seznam...
Hlavne specializovane programy, ty jsou velmi drahe, ruzne 3d kreslici programy, vypocetni a navrhove pro konkretni firmy a jeste pri komercnim vyuziti to jsou hodne hodne vysoke cifry, neni zas tak tezke i doma prekrocit 500 000 kc kdyz si nedavas pozor
jak k tomu jeste kontrola narazi na 5TB nejnovejsich filmu a 2TB mp3, tak to asi nebude jen domluva navic jeste odesilane dc++ nebo torenty do celeho sveta 100 mbps mesic v kuse, to by byl dost extrem a jiste vezeni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.