Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zoner PS 12 funkce Hromadné přejmenování

Od: lychee* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

výše uvedená funkce by se údajně měla (podle manuálu) nacházet ve složce Organizovat a já ji tam jednoduše nemám. Poradí mi někdo? Děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Napadá mne,zde třeba nemáte starší verzi tohoto programu? :)

Zkuste se podívat do napovědy - F1

lychee*
hodnocení

To je vlastně jen další manuál, ale ano i tady stojí:

Více označených souborů je možné přejmenovat v dialogu, který získáte volbou Organizovat | Hromadné přejmenování [Ctrl+Shift+Q] z nabídky okna Průzkumník.

To bych se uklikala, ale nic.

Program je originál, byl přiložen k pc, takže bych nečekala žádnou levotu. Ale jednoduše není :o( Nebo mám nějaký deficit.. :o)

Ale díky za snahu.

hop®

Jestli jsem to dobře pochopil, tak funkce hromadného přesměrování Vás pošle na Windowsového Průzkumníka? *zed*

Jsem trošku ze staré počítačové školy, kdy největším výdobytkem systému DOS pro manipulaci se soubory byl Norton Commander. Od té doby jsem postupně přešel na Total Commander, u kterého stále spokojen zůstávám. A zrovna funkci Hromadného přejmenování má myslím, téměř dokonalou ( www.ghisler.com shareware) a stále vylepšovanou. Pokud netrváte přímo na vyřešení Vašeho problému, doporučuji ho "obejít"tímto.

lychee*
hodnocení

Nene, Zoner se automaticky otvírá v tzv Průzkumníkovi, takže různá okna s náhledy a podobně. Pak se dá přejít do Editoru nebo Prohlížeče (jednotlivé fotky). V podstatě je Průzkumník velmi podobný Total C., jen nabízí i miniaturní náhledy ..Já jsem byla zvyklá na Zonera 10, hromadné přejmenování mi vyhovovalo právě tam - aha teď vidím, že jsem se přepsala a uvedla do hlavičky Zoner 12, on je to Zoner 11, ale to je nejspíš jedno.

Nicméně také děkuji.

hop®

Také TC samozřejmě umožňuje náhledy!

lychee*
26.01.10 20:44
hodnocení

Díky ;)

juvla*

"program je originál, byl přiložen k pc" co to znamená? Pravděpodobně nemáte plnou verzi. Jen zkušební, dodanou s pc a tam mohou být některé funkce omezeny. Jinak tam standartně je (při plné verzi) tato funkce.

kiaransalee*
hodnocení

0x

Hezký večer.

Otevřte si nějaký obrázek v ZPS. Po stisku klávesy "enter" se dostanete do průzkumníka. Tímto je myslen průzkumník ZPS. Vyberte obrázky buď držením klávesy "Ctrl" a klikáním myši, nebo všechny podržením kláves "Ctrl" "A". Až budete mít vybrány obrázky které chcete přejmenovat, postupujte následovně:

Nahoře v liště budete mít záložku Organizovat / Hromadné přejmenování. Nebo prostě stisknout najednou klávesy "Ctrl" "Shift" "Q".

Jinak opravdu je lepší a jednodušší provádět přejmenování souborů (ne jen obrázků, ale i třeba hudby, či filmů) v programu Total Commander.

Zoner PS 12 funkce Hromadné přejmenování
lychee*
hodnocení

Dobrý den,

děkuju moc za snahu, ale přesto...v okně se mi nevyroluje nabídka, kda by funkce Hromadného p. byť neaktivní vůbec byla. Opravdu tam není :o)

Nový soubor, Nová složka aj...ty ano

Ale díky;)

kiaransalee*
27.01.10 10:09
kiaransalee*

tak Total commander to jistí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]