Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Facebook - co to vlastně je?

Od: tavoj* odpovědí: 30 změna:

Protože ještě nevím o Facebooku vůbec nic, chtěl bych poprosit o radu, kde se mohu dostat k podrobným informacím, tak abych si udělal představu o tom jak funguje a jak se mám správně zorientovat. Děkuji. -tavoj-

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

4x

Jen můj názor Facebook není ICQ, ale je pro ty s nízkým IQ. Tam se pohybovat jen si zadělat na průser. Své přátele dovedu kontaktovat úplně jinak a dá se říci, že bezpečně.

Někdy si říkám, že ti co fandí Facebooku patří mezi ty co nevytvoří trojúhelník, když znají 3 strany a nespočtou aritmetický průměr.

A není jenom Facebook. Dnes mne údajně někdo pozdravoval z BADOO. Absolutně neznám. Protože si mailovou adresu kvůli spamu chráním jako oko v hlavě (na courání a registraci po internetu používám jinou), tak nevím kde k ní přišli. Prostě důvěra, spolehlivost, bezpečnost žádná. A v ničem.

sondaw*

Přesně moje řeč. Na to, abych si našla nebo kontaktovala své přátele, na to nepotřebuju FB. Nové přátele nehledám, pochybuju, že bych ho našla mezi lidmi na FB. Nikdy jsem na FB nebyla registrovaná, přesto mi odtud chodily různé pozvánky a bláboly, až jsem ho dala jednoho dne do spamu, zablokovala a mám klid. Facebook a podobné servery = problémy dřív nebo později. A zase až tak se u PC nenudím, abych potřebovala FB;)

tavoj*
hodnocení

-sondaw- i Vám děkuji za dobré rady. tavoj

arecibo*

Ne každý má přátele jen ve své dědině jako vy.

tavoj*
hodnocení

Díky -jirbare-, tak nějak jsem si to myslel, tavoj

petr123*

Pozor, Facebook ti sežere duši!

Já bych všechny ty internety zakázal, stejně jsou z toho jen ty vraždy!

pearmonik*

to je dost prehnany nazor, vsak tam nikdo nenuti ze si tam musis davat fotky za sprchy nebo telefonni cisla, das tam jen informace ktere ti nevadi ze se zverejni, uplne staci jen prezdivka, vic tam nepozaduji. To se da tvrdit i o icq ze je pro lidi s nizkym iq protoze to zrovna neni nej im klient. Spousta lidi se na facebooku umi pohybovat zcela bezpecne, chapu ale ze pro nekoho to s jeho iq muze byt vazny problem :)

arecibo*

Tak to jste genius. Já díky FB znovu našel kamarády, kteří se rozprchli po republice, ne-li po světě. Ale asi máte kamarády maximálně ve své vesnici.

Já fandím myšlence FB (nikoliv však jeho filozofii kradení soukromí), ale ubezpečuji Vás, že umím víc než to, co vy tu blábolíte:)

Ono důvodů jak dojít k vaší mailové adrese je více než si myslíte.. a to ,že couráte po netu (že byste neměl cookies, ad-, mal-ware v PC)...

hodnocení

2x

Mrkněte se sem: lupa.cz/...

tavoj*
hodnocení

Děkuji za radu.-tavoj-

pearmonik*
hodnocení

2x

facebook slouzi od zacatku k tomu ze si na nem hledate sve pratele, nebo si oni mohou najit vas, bud vas uvidi u jineho sveho pritele tak si vas pridaji nebo je uvidite vy a pridate si je,nebo si je mozne i nekoho vyhledat podle jmena. Pak tam muzete sdilet fotky a videa, jde i nastavit jestli je uvidi jen vasi pratele nebo i pratele vasich pratel nebo kdokoliv, proste typicky profil jako libimseti.cz nebo lide.cz. Navic tam vidite co na facebooku vasi pratele delaji, kolik dosahli skore v online hrach a same dulezite veci, muzete si delat trapne testy, pridavat se do skupin, chatovat s prateli, zvat je na udalosti a usetrit za pozvanky napr. na svadbu atd. atd. Takove rozsirene icq o vetsinou totalni zbytecnosti co zerou cas, nejvic se mi libi asi udalosti, to icq neumi

tavoj*
hodnocení

Díky -pearmoniku- tavoj

petr123*
hodnocení

1x

Existuje jediná smysluplná cesta jak ho poznat. Zaregistruj se tam (zadej jen jméno a email, ostatní nezadávej nebo zadej až se víc zorientuješ) a zkus to. Když tě to nebude bavit tak se na to za hodinu vykašleš, třeba tě to bavit bude když tam najdeš pár známých které jsi už léta neviděl nebo tam třeba najdeš pár lidí se stejnými znájmy jako máš ty.

tavoj*
hodnocení

Děkuji- Petře 123- tavoj

arimas*
hodnocení

1x

Ja jsem to po roce trapceni cely smazla a citim se jako znovuzrozena hahaha. ale bacha smazat a zrusit ucet na facebooku je OPRAVDOVE PEKLO vsechno co tam delate budete muset mazat zpetne po jednom hahahah zabava na dva dny (cele dva dny) a to jsem nebyla tak akcni :) jinak docela mi lezly na nervy nektere nasilne komentare znamych jen aby se neco reklo .. a spousta lidi tam je stejne jen ze zvedavosti co delaji ti ostatni a podobne.. no facebook nikdy vice! tot ma zkusenost

tavoj*
hodnocení

děkuji -arimas-,jsem zase chytřejší.- tavoj-

Ono to je těžký, i já nechápu co je tam dobrého, zkusil jsem a pryč. Asi jsem na to moc starý, protože vím že mladý to používají o závod, alespoń u nás v rodině. A pokud je něco in - nedá se s tím nic dělat!

petr123*

Facebook není v podstatě nic jiného, než jedno OHROMNÉ diskuzní fórum. A stejně jako u řady jiných fór i tady je navíc třeba i fotogalerie, kalendář akcí nebo soukromá pošta.

petr123*

Zvědavá otázka - PROČ jsi to mazala?

Stačilo přece smazat osobní údaje, na stránku si napsat něco ve smyslu "ÚČET UŽ NEPOUŽÍVÁM, NEPIŠTE MI " a jako kontaktní email nechat nějaký účet na freemailu který nebudeš vybírat. A raději si změnit heslo na nějaký nesmysl který si nepamatuješ abys neměla snahu se tam vrátit zpět ;)

arimas*

v poho.. no mazala jsem vsechny ucty ktere jsem si na netu kdy zalozila .. proste jsem delala takovou ocistu . ted mam uz jenom tohle poradte a pokud se nemylim tim to taky konci hahahaha. tim jsem take zmensila svuj pobyt na netu o 70 procent. chapu ze stacilo udelat to ci rikas ale ja chtela uplny totalni vymaz. ja kdyz neco delam tak chci aby to bylo UPLNE A NE JENOM Z POLOVINY :)

doplněno 21.02.10 23:05:

odpoved pro petr 123

tavoj*
hodnocení

Děkuji všem za rady a názory ,ale jsem teď z toho volajako zmetený.-tavoj-

Dělej co chceš a na nás se vyprdni!

jirbar*
hodnocení

1x

Nově zjištěná "výhoda"Facebooku.

novinky.cz/...

Takže koukneš na Facebbok co "jamaca"právě dělá a můžeš jít na návštěvu.

meli*

Já si nemyslím, že je facebook tak špatná věc, jako někteří. A to nejsem žádná puberťačka. Má vlastně mnoho funkcí dohromady ( vytvoříte si vlastní profil, sdílíte fotky, videa, přidáváte se do skupin, zůčastňujete se akcí, hrajete hry, fb chat, "kvízy"-trošku puberťácký ). Osobně si myslim, že neni nic špatnýho na tom, že ráda ukážu fotky (mé a mých přítel) tímto způsobem. A opravdu, jak už někdo radí-nejjednodušší je to vyzkoušet, nic za to nedáš :) ale pozor...hrozně to žere čas xD

cannibl*
hodnocení

1x

facebook je na odreagování. Lze tam hrát různé hry a pobavit se s kamarády, ale já osobně facebook používám pro spamování pro procvičení psaní, protože jiný význam pro mě nemá jeto taková hovadina, ke které mě dokopal kamarád a v současné době na mém účtě hraje mamka nějaké debilní kuličky takže já tzv nepoužívám facebook protože na to mam lidi :-D

bena*

Já se připojuji k honza2581 - facebook je úplně na nic - není moc bezpečný, člověk má divnej pocit a člověk, aby se bál něco napsat. Facebook jsem měl, ale "přesedlal" jsem na Twitter. Twitter je alespoň bezpečnější.

arecibo*

Za chvíli budete tvrdit samé o Twitteru, který u nás skoro nikdo nezná:)

pepyk93*
hodnocení

0x

Napište mi do Vnitřní pošty váš email,pošlu vám jeden oskenovaný zajímavý článek na toto téma,který vyšel před několika měsíci v jistém časopisu...;)

Mimochodem,nedávno také vyšel zajímavý článek (nejen o nastavení) Facebooku zde : lupa.cz/...

tavoj*
hodnocení

i Vám -pepyku 93 -děkuji, zkusím si to přečíst .tavoj

honza2581*
hodnocení

0x

Facebook jsem měl, ale zjistil jsem že je úplně na nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]