Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde vypálit na CD

Od: jarm® odpovědí: 20 změna:

Prosím, znovu mi poraďte kde dělám chybu při vypalování mp3. Před časem dle vašich rad jsem si vypálila 2 CD, dnes to nejde.

CD-R jsou verbatim. Soubory mi do Nera nejdou zkopírovat, hlásí mi to pořád nějakou chybu u konkretního hudebního souboru, ten odstraním a u dalšího zase. Díky a poraďte.

Nejde vypálit na CD

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kiaransalee*
hodnocení

3x

Nejprve k dotazu:

otevřte NERO, klikněte v úvodu na ikonku "Data", potom zvolte nabídku "vytvořit datové CD". Způsobem přetahováním myší, "nahážete" soubory, které chcete vypálit do adresáře disku a spustíte vypalování. Pokud vkládáte soubory mp3, jak je na fotografii "hudba", tak Vám NERO převede soubory do kompatibilního hudebního formátu wav a to je asi ta chyba :)

Snímání obrazovky (jednoduše, stručně):

- na klávesnici tlačítko "Prt Scr" (print screen) mělo by být někde vpravo nahoře (nic nezaregistrujete, nic se neděje a to je v pořádku, protože se v tu chvíli (stisku tlačítka) nenápadně uložila aktuální obrazovka do schránky)

- "Start"/"Všechny programy"/"Příslušenství"/"Malování"

- Klikněte do prázného místa (plátna) pravým tlačítkem myši a zvolte "Vložit"

"BINGO"

Samozřejmě že jde ze schránky soubor vložit i do jiného programu (zoner, picasa, word...)

:) :) :)

doplněno 25.01.10 09:14:

Ještě pozor, vlevo si prosím, na úvodní nabídce změňte volbu na:

Provést pomocí "Nero Burning ROM", připadá mi tento způsob přehlednější.

Vy tam máte Nero Express.

Nejde vypálit na CD #2

kiaransalee*
25.01.10 09:09
hodnocení

3x

obr.2

Nejde vypálit na CD #3
hodnocení

Děkuji za odpověď kiansalee. Překopírovat a vypálit mi to šlo dle Vašeho postupu, ale bohužel moje věž a autorádio toto nepřehrává, jen novější DVD. Potřebuji proto, aby soubory byly převedeny do TRACK - potom nemám problém. Asi by to chtělo hodit na zvukové CD, ale když to nebere?

kiaransalee*

Aha, už chápu...

potřebujete převést sobory z mp3 do wav souboru (klasické hudební cd).

Je to ono? Ta chyba?

Nejde vypálit na CD #4
hodnocení

Asi ano, na mp3 nemám zařízení s je paradox, že když minulé CD jsem kopírovala v neru-expres, šly. No - prostě před časem se mi to podařilo. Teď stažené soubory nejdou do nera překopírovat a hlásí tuto chybu.Na nero expres jsem víc zvyklá. Potřebuji to dostat dotrack. Stahuji z You Tube mám to takové přehledné - jsem zvyklá.

25.01.10 11:04
hodnocení

obrázek

kiaransalee*

tak možná Vás nepotěším, ale chyba není jen u Vás. Pokud stahnu mp3 z YT, tak mi to také nejde. Pravděpodobně je tam nějaké kódování. Ale řešení existuje. I když trochu složitější... S převodem souborů v externím programu.

hodnocení

Hlášku v programu vypalování jsem sice sejmula do Wordu - lehce a krátce, ale - přiložit obrázek mi do poraďte nejde. Není v tom správém formátu. Někdy do fora vkládám fotografie a jde mi to. Jaké máme v YT řešení?

doplněno 25.01.10 11:40:

Ale zajímavé, že jsem tyto soubory dnes pálila na CD, ale dala jsem datové CD v Neru" burnig" ROM. Mám ale CD v mp3, což mi je k ničemu - nemám k tomu příslušenství - ani autorádio mi to nepřehraje.

kiaransalee*

budu se Vám to snažit vysvětlit.

Vy stahnete z YT nějaký formát mp3. Vypadá to třeba takhle: The Piano_18747158.mp3

Problém je ten, že potřebujete tento formát převést na kompatibilní audio formát, který přehrajete v cd přehrávači. Ten má koncovku .wav tak že by tento soubor měl vypadat takto: The Piano_18747158.wav

Ale, není možné jenom přepsat koncovku názvu, to by nešlo :(, musí se provést převod souboru. Nero to sice umí, ale ne u všech, jak jste se sama přesvědčila.

Řešení tedy najdeme spolu.

Stahněte si z této stránky program pro převod souborů mp3, wav... atd. instaluj.cz/...

Program nainstalujete a když se Vás po spuštění zeptá, jestli chcete provést hledání aktualizace, dejte NE. (je to v angličtině)

Po spuštění programu na záložce Options proveďte nastavení složky pro ukládání.

Nejde vypálit na CD #5

kiaransalee*
hodnocení

1x

a potom na záložce Action

doplněno 25.01.10 12:04:

potom tlačítkem Start spustíte převod.

No a do Nera potom nastrkáte ty převedené soubory standardním spůsobem.

Nejde vypálit na CD #6

kiaransalee*
hodnocení

1x

ještě k tomu ukládání obrázků

Nejde vypálit na CD #7

hodnocení

posílám raději foto, protože to neumím tak popsat a neumím z obrazovky počítače kopírovat, což by stálo také za naučení. Soubory stahuji s you-tube.com

Nejde vypálit na CD #8
hop®

Kopie obrazovky (nedělám chytrýho, používám to zcela vyjímečně, tak to mám radši napsaný *hi* )

< PrtScr >

< WIN >+< R >

otevřít cíl

< CTRL >+< V >

... a mělo by to tam být...

hop®
hodnocení

0x

Asi moc nepomohu, ale:

- Typ CD (Verbatim) asi zatím není důležitý, pokud Nero soubory "nezkousne"

- Já soubory do Nera nekopíruju, ale přímo v Neru je přidávám a otvírám, možná je problém zde.

mikim
hodnocení

0x

Stáhněte si z teamviewer.com/... program TeamViewer na plochu a volejte 773633104. To bude rychlejší, než bych to psal... :)

mikim

Poslední šance a jdu chrnět...

hodnocení

Mikime, díky za snahu, ale tímto způsobem se mnou to nepůjde. Sice jsem tento našla, ale je v angličtině a já neumím než tři slova anglicky. Pokud budu konzultovat po telefonu, nejsem tak zručná na pracovní postupy a trhnu si ostudu. Večer, vlastně už ráno jsem se neozvala, protože se mi už oči pořádně klížily a mozek nebral.

mikim

Právě proto abych na vás nemluvil maďarsky jsem navrhnul tento prográmek. Umožňule zdálenou správu a vy se pak můžete dívat jak a co dělám. Pokud používáte Skype, tak i s komentářem. Koukám, že si ostatní dali práci s textovým popisem, tak snad se vám to podaří. Mějte hezký den.

hodnocení

Děkuji lidičky všem, kteří mi věnovali čas. Pro vás, co to znáte, je to asi lehké, nám amatérům se tam vkrádají chyby, které vy nemůte pochopit. A potom se my amatéři pořád a pořád točíme kolem jedné věci a nelze s ní pohnout. Já si už dnes a zítra dávám klid, protože mi stojí jiná práce, kterou musím udělat. Je strašné, jak u počítače čas letí.

Bodíky co jsem měla, jsem rozdala, mavericku také děkuji.

jaris*
hodnocení

0x

tak to skus pres windows media player ja to tak delam skoro furt tada pokud ho mas *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]