Nejste přihlášen/a.
Prosím, znovu mi poraďte kde dělám chybu při vypalování mp3. Před časem dle vašich rad jsem si vypálila 2 CD, dnes to nejde.
CD-R jsou verbatim. Soubory mi do Nera nejdou zkopírovat, hlásí mi to pořád nějakou chybu u konkretního hudebního souboru, ten odstraním a u dalšího zase. Díky a poraďte.
Nejprve k dotazu:
otevřte NERO, klikněte v úvodu na ikonku "Data", potom zvolte nabídku "vytvořit datové CD". Způsobem přetahováním myší, "nahážete" soubory, které chcete vypálit do adresáře disku a spustíte vypalování. Pokud vkládáte soubory mp3, jak je na fotografii "hudba", tak Vám NERO převede soubory do kompatibilního hudebního formátu wav a to je asi ta chyba
Snímání obrazovky (jednoduše, stručně):
- na klávesnici tlačítko "Prt Scr" (print screen) mělo by být někde vpravo nahoře (nic nezaregistrujete, nic se neděje a to je v pořádku, protože se v tu chvíli (stisku tlačítka) nenápadně uložila aktuální obrazovka do schránky)
- "Start"/"Všechny programy"/"Příslušenství"/"Malování"
- Klikněte do prázného místa (plátna) pravým tlačítkem myši a zvolte "Vložit"
"BINGO"
Samozřejmě že jde ze schránky soubor vložit i do jiného programu (zoner, picasa, word...)
Ještě pozor, vlevo si prosím, na úvodní nabídce změňte volbu na:
Provést pomocí "Nero Burning ROM", připadá mi tento způsob přehlednější.
Vy tam máte Nero Express.
Děkuji za odpověď kiansalee. Překopírovat a vypálit mi to šlo dle Vašeho postupu, ale bohužel moje věž a autorádio toto nepřehrává, jen novější DVD. Potřebuji proto, aby soubory byly převedeny do TRACK - potom nemám problém. Asi by to chtělo hodit na zvukové CD, ale když to nebere?
Aha, už chápu...
potřebujete převést sobory z mp3 do wav souboru (klasické hudební cd).
Je to ono? Ta chyba?
Asi ano, na mp3 nemám zařízení s je paradox, že když minulé CD jsem kopírovala v neru-expres, šly. No - prostě před časem se mi to podařilo. Teď stažené soubory nejdou do nera překopírovat a hlásí tuto chybu.Na nero expres jsem víc zvyklá. Potřebuji to dostat dotrack. Stahuji z You Tube mám to takové přehledné - jsem zvyklá.
tak možná Vás nepotěším, ale chyba není jen u Vás. Pokud stahnu mp3 z YT, tak mi to také nejde. Pravděpodobně je tam nějaké kódování. Ale řešení existuje. I když trochu složitější... S převodem souborů v externím programu.
Hlášku v programu vypalování jsem sice sejmula do Wordu - lehce a krátce, ale - přiložit obrázek mi do poraďte nejde. Není v tom správém formátu. Někdy do fora vkládám fotografie a jde mi to. Jaké máme v YT řešení?
doplněno 25.01.10 11:40:Ale zajímavé, že jsem tyto soubory dnes pálila na CD, ale dala jsem datové CD v Neru" burnig" ROM. Mám ale CD v mp3, což mi je k ničemu - nemám k tomu příslušenství - ani autorádio mi to nepřehraje.
budu se Vám to snažit vysvětlit.
Vy stahnete z YT nějaký formát mp3. Vypadá to třeba takhle: The Piano_18747158.mp3
Problém je ten, že potřebujete tento formát převést na kompatibilní audio formát, který přehrajete v cd přehrávači. Ten má koncovku .wav tak že by tento soubor měl vypadat takto: The Piano_18747158.wav
Ale, není možné jenom přepsat koncovku názvu, to by nešlo , musí se provést převod souboru. Nero to sice umí, ale ne u všech, jak jste se sama přesvědčila.
Řešení tedy najdeme spolu.
Stahněte si z této stránky program pro převod souborů mp3, wav... atd. instaluj.cz/...
Program nainstalujete a když se Vás po spuštění zeptá, jestli chcete provést hledání aktualizace, dejte NE. (je to v angličtině)
Po spuštění programu na záložce Options proveďte nastavení složky pro ukládání.
posílám raději foto, protože to neumím tak popsat a neumím z obrazovky počítače kopírovat, což by stálo také za naučení. Soubory stahuji s you-tube.com
Kopie obrazovky (nedělám chytrýho, používám to zcela vyjímečně, tak to mám radši napsaný )
< PrtScr >
< WIN >+< R >
otevřít cíl
< CTRL >+< V >
... a mělo by to tam být...
Asi moc nepomohu, ale:
- Typ CD (Verbatim) asi zatím není důležitý, pokud Nero soubory "nezkousne"
- Já soubory do Nera nekopíruju, ale přímo v Neru je přidávám a otvírám, možná je problém zde.
Stáhněte si z teamviewer.com/... program TeamViewer na plochu a volejte 773633104. To bude rychlejší, než bych to psal...
Mikime, díky za snahu, ale tímto způsobem se mnou to nepůjde. Sice jsem tento našla, ale je v angličtině a já neumím než tři slova anglicky. Pokud budu konzultovat po telefonu, nejsem tak zručná na pracovní postupy a trhnu si ostudu. Večer, vlastně už ráno jsem se neozvala, protože se mi už oči pořádně klížily a mozek nebral.
Děkuji lidičky všem, kteří mi věnovali čas. Pro vás, co to znáte, je to asi lehké, nám amatérům se tam vkrádají chyby, které vy nemůte pochopit. A potom se my amatéři pořád a pořád točíme kolem jedné věci a nelze s ní pohnout. Já si už dnes a zítra dávám klid, protože mi stojí jiná práce, kterou musím udělat. Je strašné, jak u počítače čas letí.
Bodíky co jsem měla, jsem rozdala, mavericku také děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.