Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dotaz chtěl bych hlavně SMAZAT VŠECHNY body obnovení na svém PC.Dále jsem se chtěl zeptat zdali je možné uplně zakázat jejich vytváření.Mám Windows XP.Za odpovědi velice děkuji.
Nechápu proč mazat zrovna body obnovy, vždy najdu něco méně důležitého. A při dnešních cenách diskového prostoru? Tutově u tebe najdu 100 méně důležitých věcí na smazání.
Já třeba body obnovení už od počátku nepoužívám. Své využití však jistě najdou v případě problémů s ovladači, aktualizacemi či nějakým software.
A oproti tomu, co píše MIKIM mám vypnutý i swapovací soubor. Chce to ale dostatek paměti.
Jak to souvisí s body obnovení? Nebo snad musím používat všechny fukce systému i když mi k ničemu momentálně nejsou?
Myslím, že je věcí každého, jak tohle řeší, ale vzhledem k tomu, že na fóra chodí v drtivé většině uživatelé, kteří až tak zkušení v práci s PC nejsou, možná je vhodnější poradit, aby body obnovení používali a proč a místo na disku aby si uvolnili "uklizením" počítače. Viděla jsem moho dotazú s problémem, který by mohl bod obnovy vyřešit, kdyby je dotyčný ovšem měl povoleny
Klikni pravým tl. myši na Tento počítač - Vlastnosti - Obnovení systému - zafajfkuj Vypnout nástroj obnovení systému. Chvilku to bude kvrdlat s diskem a tím je hotovo.
Doporučuju, dočasně vypnout Virtuální paměť systému (swapovací soubor), zdefragmentovat disk a znovu nastavit swap s pevnou velikostí 2x velikost RAM.
Najdeš to opět na Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - [Výkon - Nastavení] - Upřesnit - [Virtuální paměť - Změnit] - Nepoužívat stránkovací soubor a v druhém kole (po defragmentaci) nastav Vlastní velikost.
Mám dotaz.Proč smazat a zakázat bod obnovení?Děkuji
doplněno 25.01.10 10:40:Děkuji za vysvětlení.
Nebo má tak perfektní počítač, že je přesvědčený, že bod obnovení nikdy nebude potřebovat a jsou pro něho naprosto zbytečné.
Osobně si myslím, že je lepší třeba zmenšit velikost a bodů nevytvářet tolik, ale aspoň nějaký vždycky mít pro případ nouze. Pokud má malý disk a málo místa, jistě se najdou věci, které jsou zbytečné a mohou být odstraněny, body obnovy za zbytečné nepovažuji a to i přesto, že mám zálohu celého disku udělanou v Acronisu a mohu PC během několika málo minut vrátit do funkčního stavu.
Znám hodně uživatelů, kterým nic neříká čištění počítače, mazání zbytečných a nepotřebných souborů, disk mají zapraskaný vším možným, ale když se jim zmenšuje místo na disku, smáznou jako první body obnovení. V případě potíží s PC potom navštíví poradny a různá fóra a čekají od poradců zázraky a rady, jak vrátit PC do původního stavu.
Nedoporučuji, hlavně začátečníkům, mazat nebo zakazovat body obnovy, povolte vytvoření aspoň některých, ať se můžete vrátit dnem, kdy PC fungoval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.