Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz zda je program Winrar zadarmo,nebo se jen tak "tváří"a musí se za něj zaplatit? Mě na Winraru po 40 dnech vyskočila cedulka - ZAKUPTE SI PROSÍM LICENCI WINRARU!Při stahování verze 4.20 např od Slunečnice je napsáno - Stáhnout zdarma,ale přitom je licence SHAREWARE.
Stáhnout zdarma zkušební verzi, právě na těch 40 dní. Po vyzkoušení buď můžete program odinstalovat, nebo zaplatit (nebo hlášení zavřít a program používat jako většina lidí, ale to už pravděpodobně není legální).
WinRar tedy zdarma není, ale jsou tu programy které umí to stejné, možná i víc a jsou zdarma, např. 7-zip
Já jsem přešel na 7zip a dost mě příjemně překvapil. Umí rozbalit a použít nedokončené video soubory třeba jen stáhnuto 10% (vhodný pokud chcete ověřit jestli HD film je skutečně s CZ dab nebo u HD filmů jednoho uplodera mi WinRAR hlásil na konci 4rar souborů pořád nějakou chybu a tento 7zip to projel celý a jen vyhodil info, ale jinak video soubor jel na 100% v různých zařízení) A je taky zadarmo a má dokonce lepší kompresi i když to dneska asi nemá takovou cenu
Pokud si dobře pamatuji tak u SHAREWARE WinRaru.vždycky jen vyskočí při spuštění hláška o zakoupení, stačí odkliknout a funguje dál. Je to tak trochu otravné, ale je to jediné omezení oproti plné verzi. Měl jsem to takhle minimálně 2 roky a fungoval stále.
Sice funguje napořád, ale legální to není. Stejně jako třeba u Total Commanderu.
Tam, kde není vhodné mít takovýhle nemoclegální software, mám 7zip v portable verzi ( portableapps.com/... v podstatě tomu chybějí akorát kontextová menu.
Kompresní poměr má velmi dobrý, ale nejpoužívanější typ archivace je beztak Store, tedy úplně bez komprese
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.