Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LCD monitor vs. set tob box/dbv-t anténa

Od: rencha* odpovědí: 8 změna:

Dobry den, mohl by mi prosim nekdo lidsky vysvetlit, co ma spolecneho LCD monitor a set top box, resp. pokojova antena k STB?

Abych vysvetlila situaci - zakoupila jsem si LCD monitor. Rozliseni monitoru, ktere mam bezne nastavene je 1024 x 768 pixelu. Zkusila jsem ale rozliseni nastavit na 1280 x 960 (1024) a v tu chvili se mi zacal zasekavat obraz na televizi (jak uz jsem uvedla, mam dbv-t stb a pokojovou dvb-t antenu). Kdyz jsem rozliseni monitoru dala zpet, tv vysilani zase bezelo normalne. Takto jsem to zkousela delat nekolikrat a opravdu pri mensim rozliseni obraz televize jde normalne, pri vetsim rozliseni se seka nebo signal vypadne uplne.

Opravdu mi nejde do hlavy, jak rozliseni monitoru muze mit vliv na stb. Muzete mi to prosim nekdo vysvetlit? Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A ten signál z STB je to LCD monitoru přivedený jak?

rencha*
hodnocení

Ja jsem to asi blbe vysvetlila. Monitor a stb nejsou nijak propojene. Mam zvlast monitor a a zvlast televizi se stb.

A to jako když změnáš na LCD monitoru rozlišení, tak ti začne blbnout obraz na televizi? *ee*

rencha*
hodnocení

Ano, presne tak. Kdyz zmenin rozliseni na vetsi, nez bezne mam (viz dotaz). Vim, ze to zni nelogicky, ale proto jsem zalozila tenhle dotaz*nevi*

Je TV a LCD nějak propojrné nebo jsou blízko sebe?

Takhle to vypadá, že dochází k nějakému rušení *ee*

rencha*
hodnocení

Propojene vubec nejsou, lcd mam dokonce zapojene i do jine zasuvky nez tv se stb. Blizko sebe bych taky nerekla - zhruba 3 metry (jsou neprimo naproti sobe). *nevi*

A můžeš zkusit něco z toho zapojit v jiné mistnosti, aby to bylo co nejdál od sebe?

rencha*
hodnocení

No to prave nemuzu. Mame garsonku, sice vetsi, ale jedna mistnost a nikam jinam to dat nejde.

Ja chapu, ze mi televizi rusil wifi modem (ted uz ho nemame), ktery byl od te televize asi 15 cm, ale s tim monitorem to fakt nechapu*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]