Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boot - Dva OS

Od: chlamak* odpovědí: 3 změna:

Zdarec vsichni chytri lide. zapeklita situace:

Resim problem: Mam nainstalovanou okenu XP na disku. Na tomto disku jsem mel malo mista na instalaci druheho OS (1,2GB), tak jsem HDD odpojil a pripojil druhy HDD. Nainstaloval jsem sedmicku a ted mam problem: Jde manualne zmenit boot loader sedmicky:

C:ootmgr="Windows 7"
C:grldr="GRUB"

Kde ho najit a jak tam dopsat XP jako druhy OS? Dival jsem se do rootu sedmicky i skryte soubory a nevidim ji tam. Navic, XP me vidi sedmicka pod pismenkem J:

Jestli umite, poradte, neradte me ale prekopat cely system, instalaci nove XP a pak na stejnu partition sedmicku... To vim ze by to bylo nejjednoduchsi, ale nechci si rozmastit vyborne poladene XP... ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je to možné. Úprava bootovacího záznamu se provádí probramem BCDEDIT:

technet.microsoft.com/...

chlamak*
hodnocení

dobre, diky moooc...

chlamak*
hodnocení

Jiz to mam.. nejjednoduchsi reseni jake se v tomhle idealnim reseni nabizi... F9 u bootu, zvolim HDD ktery ma bootovat a je to . XP nebo 7..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]