Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení PC a TV-HDMI+jack-2x cinch

Od: wakeuphate* odpovědí: 2 změna:

Mám pc s grafickou kartou VGA Asus EN9800GX2(Chip nVidia) a LCD televizi Panasonic.PC a TV je propojeno kabelem HDMI-HDMI,koupil jsem údajně kvalitní HDMI kabel schopný přenášet obraz i zvuk (6m za 550,-kč).

Propojil jsem pc a tv,v nastavení nVidia vybral v nastavení více monitorů volbu LG Electronics+Panasonic TV (LG je monitor)

Zvuku jsem se nedočkal,v nastavení vlastností zvukového hardware je možnost a to SoundMax HD audio.

Na foru jsem se dočetl,že grafiky nVidia nejsou ,,v sestavách,,propojovány se zvukovými kartami a že nejlepší je napíchnout zvukovku zvlášť kabelem např.1xjack 2xcinch což jsem udělal.Jenže je tu problém,nevím jak skombinovat obraz HDMI kabelu se zvukem jack-cinch kabelu tak,aby obojí bylo na TV zároven a synchronizované.

Totiž obraz je na TV pod volbou HDMI2 a aby se do tv přenášel zvuk musím zvolit kanál ,,Component,,Potřebuju zjistit jak mám spojit zvuk kanálu Component s obrazem kanálu HDMI2.Nevíte někdo?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

No nevím. Naše grafická karta má výstup DVI, takže 32LG6000 je připojena kabelem DVI-HDMI a u PC na výstupu Audio pro reprobedny je Audio rozdvojka a Audio stereo kabel je "píchnut" do Audio konektoru na TV. A není problém.

Nemusím vybírat vstup Komponetního videa. Snad je TV tím konektorem Jack vybavena.

Druhá možnost zkusit ze zvukové karty nějak přivézt Audio na příslušné PIN konektoru HDMI. Ale takový vstup by snad měl být na grafické kartě umožněn.

wakeuphate*
hodnocení

No nakonec jsem to vyřešil jako zkušený slaboproudař.)

Zjistil jsem,že grafiky od nVidia mají občas zvukový čip (pokud je GK spojena se ZK) stačí nainstalovat HDMI driver pro nVidea karty (stažitelná na www.nvidea.com) bohužel po všech pokusech se nepodařilo.

Řešení.Prodloužil jsem kabel s jackem od bedniček (použil jsem jack-2xcinch 10m kabel) a jednoduše jsem vyvedl druhou sestavu bedniček k televizi do obýváku.Nechtělo se mi čekat na switch 2xcinch-jack-jack.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]