Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barevný podklad složek na ploše

Od: wda* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, otevřel jsem na mail dokument ve wordu, ze kterého jsem přetáhl obrázek na plochu. Po několika hláškách to vytvořilo soubor, ale pod všema ikonama na ploše se vybarvil modrý podklad (viz. obrázek) a nevím jak se toho zbavit. Víte někdo, kde je zakopaný pes a jak ho vykopat? Díky za pomoc

Barevný podklad složek na ploše

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wea
hodnocení

0x

ulož si obrázek z wordu do jpg na plochu a klasicky pravým tlačítkem (nastavit jako tapetu lpochy)

wda*
hodnocení

Nejde o to, že chci ten obrázek jako pozadí plochy, ale o to, že jsem si stáhnul ten obrázek a tím jak jsem ho uložil na plochu, tak se mi pod všema ikonama udělal ten modrý podklad, který nejde odstranit. Dřív to bylo transparentní.

perda*
hodnocení

0x

Tento počítač pravé tlačítko -> Vlastnosti -> Upřesnit -> Výkon -Nastavení -> Vlastní -> "Použít stíny popisků ikon na ploše" odškrtnout.

jirbar*
hodnocení

0x

Především složky ani soubory na plochu nepatří. No a když tam budou jen Zástupci tak použij radu od "perdy"

jabraka*
hodnocení

0x

vcelku je to logické,podklad pod texty ikon by na obrázku byl nečitelný.

JABRAKA

sondaw*
hodnocení

0x

Tento počítač> Vlastnosti>Upřesnit>Výkon>Nastavení>Vizuální efekty označit volbu Použít stíny popisků ikon na ploše.
Označit také Použít vizuální styly na okna a tlačítka
Pravým tlačítkem myši kliknout na plochu - Vlastnosti - Plocha - Vlastní nastavení plochy - Web - a zde by neměly být žádné webové stránky zobrazeny, jen aktuální domovská stránka
Dole nesmí být označeno Uzamknout položky na ploše. Mělo by to fungovat

wda*
hodnocení

Tyjo, díkes! Funguje to. Ještě když už jsme v rozhovoru, kde prosím tě najdu tabulku "programy při spuštění win". Nemyslím to klasický start-všechny programy-po spuštění, ale myslím okno, kde se dá zaškrtávat. Už jsem to viděl, ale nevím kde to najít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]