Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokovaný příjem IP adresy

Od: evakom* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, potřebovala bych se s někým poradit na téma blokované IP adresy při pokusu o akivaci wi-fi routeru. Internet mám od UPC a instalaci wi-fi routeru jsem prováděla s technikem UPC z tel. linky technické podpory. Všechno šlo a dařilo se až do konce, kdy jsme vybrali zabezpečenou (tu mojí) bezdrátovou síť WPA a místo hlášky "Automaticky" nebo "Hotovo" stále probíhalo připojování k síti - a to přes hodinu. Zkusili jsme ledacos, ale marně,až nakonec technik usoudil,že mi něco v mém PC blokuje příjem IP adresy. Nemůže to být třeba antivirový program McAfee? Nebo co by to případně mohlo být jiného? Notebook mám uplně nový a nemám v něm prakticky ještě nic kromě MS Office a nějakých přednastavených věcí od výrobce (Acer). Moc děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

V routeru na chvíli nastav nezabezpečené připojení a zkus se připojit. Dále zkontroluj zda nemáš zapnuté v routeru filtrování MAC adres.

hodnocení

0x

Nemáš tam ještě firewall, který ti blokuje nové připojení?

evakom*
hodnocení

Nejsem teď u toho počítače, ale jak to poznám? A ten technik z UPC by si toho všiml, když jsme hledali důvod proč to nejde?

hodnocení

0x

Občas wifi síťovka nemá ráda některé šifrování. Občas má uživatel na routeru filtr MAC adres ale už tam nemá žádnou dopsanou. Někdy taky je síť na stejném kanále jako jiná v okolí a ruší se natolik že nelze ta tvoje připojit...Hoď sem obrázky tvého nastavení wifi na routeru

evakom*
hodnocení

Děkuji. Bohužel teď nejsem u toho svého počítače doma, kterého se celý problém týká. Ale můžu se ještě zeptat (jako úplný IT analfabet, kterým skutečně jsem) jak získám obrázky mého nastavení wi-fi na routeru? Navíc nemůžu přece paralelně zkoušet bezdrátové připojení a zároveň být na internetu přes dráty, nebo ne? Díky za odpověď.

Přihlásíš se na router a nafotíš obrázky z nastavení wifi. maverick.pise.cz/... a vložíš je sem, nebo ještě lépe někam na internetnet (aby to bylo čitelné, tady se zmenší)

Ano můžeš být přes kabel i přes wifi. Jsou to dvě různý síťovky ;)

evakom*
hodnocení

Asi jsem o něco větší blondýna než jsem myslela, ale pořád nechápu jak můžu být zároveň přes kabel i přes wi-fi. Jako že bych měla ten port z UPC zásuvky zastrčený do wi-fi routeru a z něho další kabel do notebooku? Díky za odpověď, ale jestli na mě nemáš nervy, nebudu se zlobit :)

Přívod netu-modem upc- wifi router port WAN. No a další rozvod je buď přes wifi a nebo po kabelu mezi pc a routerem- na routeru použiješ zásuvku/port LAN

Nicméně mě šlo hlavně o obrázky z nastavení wifi na routeru. Mimochodem jak jsi teď připojená?

evakom*

Už je všechno v pořádku, jsem bezdrátově připojená :) Opět jsem se po telefonu zavěsila na technika z UPC, přečetla mu všechny odpovědi od vás co jste mi odpovědeli a nakonec ho napadlo, že je to nestandardním nastavením mého PC od výrobce (ACER) a vyřešili jsme to. Každopádně díky moc! Zřejmě tu nejsem naposledy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]