Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zákon na regulaci ceny internetu?

Od: arimas* odpovědí: 39 změna:

AHOJ

je nejaky zakon na to jak vysokou cenu muze provider chtit za poskytovani internetu. hlavne v tom pripade kdy ja nemam absolutne zadnou moznost prejit k nekomu jinemu! za priblblich 6 Mb UP AND DOWN platim 1500,- dosahuji rychlosti vetsinou kolem 3 Mb ..

to je preci k nevire... grrrrrrrrrr

doplněno 19.01.10 22:01:

zduraznuji ze ja si opravdu nemam moznost vybrat jineho poskytovatele .. pry to u nas neni mozny a uz mi to potvrdil i technik od o2.

doplněno 20.01.10 14:41:

Jeste takovy detail na ktery mi muj provider nechce stale odpovedet :

Na svych strankach maji popis internetu :...Vysoká rychlost a kvalita, neomezený čas, garantované parametry...

opakovane se jich ptam co myslej presne tim GARANTOVANE PARAMETRY... a nikdo se nema k tomu aby mi to vysvetlili... proc asi? *blee*

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máš poměrně vysoký upload a to zvyšuje cenu. Pokud nepotřebuješ data od sebe odesílat tak rychle, můžeš se poohlédnout jinde. To můžeš i tak. Nikdo tě přeci nenití používat právě toho, kterého máš teď.

hodnocení

2x

Neříkej, že nemáš jinou možnost. Ano cena je jistě vyšší, ale ty můžeš dát výpověď, nikdo tě nenuí aby jsi používal jeho služeb ;) Zkus třeba nižší tarif a nebo opravdu zkusit někoho jiného. Škoda že jsi nedodal lokalitu

arimas*

no to je prave ten problem ze ja nemuzu nikoho jineho u nas zapojit.. zkousela jsem o2 ale to u nas proste nejde byl u nas technik a rekl jen to ze je mu to lito ale NELZE ZAPOJIT.. tim padem nejde ani tmobile ktery mi dokonce dnes poslal sms zpravu ze bohuzel to neni mozne. dale jsem zkousela spolecnost ktera nabizi super rychlosti za super ceny je to spolecnost Tsystems a take to neni mozne hahahaha no UPC taky nejde tak mi teda poraddte co mam jeste zkusit. zkousela jsem zjistit jestli neni mozny nejaky wifi ale na mape dostupnosti se mi ukazal signal vsude kolem naseho bydliste jen ne u nas.. takze holt teda mam smulu? to opravdu neni jina moznost uz?

arimas*

ano jedine co mi zbyva je asi prejit na nizsi tarif akorat se obavam toho ze rychlost bude vskutku mizerna.. chci zkusit max 3 Mb/3Mb za 780,- coz je taky drsna suma za tu rychlost kterou nabizeji . je to ale peklo ze mame takhle svazane ruce :(

Lokalita stále nic? No hele já jako nechci dělat chytrýho, ale píšeš že dosahuješ rychlosti okolo 3Mbit, ale platíš 6Mbit a bojíš se přejít na 3Mbit? To nějak nechápu. Nemá náhodou ještě k tomu poskytovatel více tarifů podle agregace?

Mimochodem, 3Mbit se ti zdá jako mizerná rychlost? Až budeš pod 1Mbit tak se můžem bavit o nedostačující rychlosti na tuhle dobu :)

arimas*

no jde o to kdyz ted platim za 6 a mam vetsinou kolem 3 tak kolik asi budu mit kdyz budu platit max 3.. to bych pak mohla spadnout klido i pod jedno mega.. copak to nedava logiku? jsem z prahy 9

doplněno 19.01.10 23:18:

krom toho o lokalitu tu ani co jsem tak zjistila nejde jde vylozene o nas bytovy dum ve kterem bydlim .. proste asi nemam jinou moznost.. me akorat zajima zda je tohle normalni situace abych si nemohla vybrat sama od koho chci pobirat sluzby :(

doplněno 19.01.10 23:27:

jeste dodatek mame v dome optickou sit..

No tomu bych ani moc nevěřil... A zrovna v Praze bych se tedy o připojení k netu nebál. Máme tu mimo kabelu ještě mobilní připojení- Ufon, O2... dále pak wifiny internetprovsechny.cz/...

Zda je to situace normální? Jak říkám, v Praze je to blbost, ale někde v malé vesnici, ano tam se nevybereš

arimas*
hodnocení

ja to mam potvrzeny technikem od o2 ze to u nas nejde.. ocividne nas provider si zabral barak pro sebe nebo co.. a hlavne ulice ve ktere bydlim je ulice nove vznikla driv tam nebylo nic jenom stromy. ulicka je slepa a stoji tam jenom nas bytovy dum . wifi jsem nasla od radiokomunikaci ale kdyz jsem koukla na mapu dostupnosti tak mi sme zrovna v tom bilem mistecku kde neni signal JE TO NAPALICI a taky jsem tomu do tedka neverila . takze z vasich prispevku jsem tedy pochopila kdyz wifi ani o2 nejde tak mam asi fakt smulu :(

No seznam ber s rezervou protože sítě se pořád rozšiřují (to znamená hlavně nevěř mapám, ale nechsi to potvrzovat od techniků). Obvolej klidně vŠechny kteří nají pokrytí v Praze, případně se podívej na ves neblíže u tebe směrem od Prahy. Další věcí je že technik od O2 vám sice řekně že tam nejde net, ale pouze ten od O2. Pokud nebydlí vedle vás tak je na tom úplně stejně jako já- tedy nemůže to vědět

arimas*
hodnocení

tak z toho linku co si my poslal jsem v nasi oblasti nasla pouze CZNET zkusim se na ne obratit .. dik

doplněno 20.01.10 10:03:

jezis MY s tvrdym se omlouvam cestinarum .. a ze jich tu par je hahahah

pu®
hodnocení

2x

Mrkněte prosím sem: airwaynet.cz/... . My máme net od této společnosti, a i když nejsou úplně stoprocentní, jak bych si představovala, reagují alespoň na naše výtky jednorázovými slevami - holt jako každá česká firma, když držíte hubu, tak nic, ale jakmile se ozvete (a že my se ozveme), vycházejí docela vstříc (akorát že standardem by měla být omluva vycházející od nich bez mého přičinění, ale to jsme holt v ČR); mluvím např. o občasném vypadávání netu apod. Musím ale říct, že od srpna byla asi 2 cca týdenní období nestabilního netu, kdy jednou odpadla velká anténa a podruhé měli už na střeše technika, když jsme volali se stížností. Pokaždé jsme dostali ten týden zdarma v příštím vyúčtování.

Máme tu nejnižší sazbu a bohatě to stačí (máme připojeny 2 počítače). Na střeše je anténa pro náš dům, pokud vím, připojeni jsme zatím tři sousedé, ale rozmáhá se to. Ze střechy pak vede kabel světlíkem, my si koupili router a máme doma wifi. Rozdělit se se sousedy, pokud jim můžete věřit, že Vám vždy zaplatí polovinu nákladů, není vůbec špatný nápad.

Pokud z té mapy chápu dobře, mají pokrytou i Prahu 9. Zkuste se na ně obrátit. Jediné, co u nás potřebovali, bylo vylézt na střechu a dát tam jednu anténu. Na ní je "knoflík"a podle počtu přidaných uživatelů se jím jenom pootočí (vysvětlil technik). Tak držím pěsti, ta cena je fakt šílená *sok*

arimas*
hodnocení

ohhh dekuji .. to nevypada vubec spatne!

arimas*
hodnocení

Dobrý den,
bohužel tato lokalita je pro nás signálem nedostupná, službu Vám nabídnout nemůžeme.
S pozdravem...
Ondřej Křivský

toto mi odpovedli z toho airwaynet tak co dodat...:( ja vazne nemam moznost zmeny asi

troja*

Hodně toho bylo napsáno, ale stále zůstává problém z telefonem - máte telefon od koho? A pokud to není tajné, tak alespoň kde ta Vaše samota leží, nebo to tam nejde ani mobil?

doplněno 27.01.10 21:10:

co tohle: t-mobile.cz/...

arimas*
hodnocení

mobil nam jde akorat internet od tmobile nejde. uz jsem si tam dokonce byla zridit sluzbu mel se mi ozvat technik ohledne terminu kdy mi prinese modem za 1 kc a misto toho mi poslali sms ze bohuzel nelze zapojit v nasem bydlisti hahahah( u nas nejde totiz zridit pevnou od o2 takze pak nejde prakticky nic ). takze jsem si alespon snizila tarif na 2 mega za silenych 500 kc.. a ted buh vi jakou budu mit rychlost. co se tyce pevne linky tak ta lze zridit opet pouze tou samou firmou co nam nabizi internet .. je to psycho.

perda*
hodnocení

0x

Ne, není, to je věc trhu - nabídky a poptávky.

arimas*

takze az jednoho krasneho dne si reknou ze cenu zvysuji z 1500 na 3000 tak mame proste smulu? bud zaplatim nebo budu bez netu? to je fatk mozne?

perda*

A proč by to nebylo možné, to chceš, aby stát určoval ceny i za internet pro koncové uživatele? To přece nejde. Pokud se jedná o novostavby bytovek, je jen otázka času, kdy se objeví jiný poskytovatel a bude tlačit ceny dolů. Pokud ani sousedé nemají jinou možnost připojení, tak spojte síly dohromady a oslovujte různé poskytovatele, aby vám dali nabídku na připojení např. celého domu, bloku...

arimas*
hodnocení

no jasne ze sousedi nemaji jinou moznost.. jedna se o cely objekt .. totiz ta firma co od ni mame internet delala el. obvody a vsechno co se tyce elektriny v nasem objektu.. a bylo mi receno ze neni mozne si tam zapojit nikoho jineho ze by to narusilo system v dome .. dneska mi kolegyne v praci rekla ze ma to same s jinym poskytovatelem ktery se zameruje na novostavby a ze si taky nic jineho nemuze nechat zapojit.. tak to je siiiiiila.. ona ma alespon to stesti ze ma rychlost 25/25 Mb ZA 800 KC ahahahah tak to je trochu rozdil nez 1500 za trapnych 6/6 Mb . ja sem asi zaspala dobu ze sem si myslela ze si muzu vybrat koho chci a ono prd. :(

perda*

Rozvody v domě patří přece majitelům domu, tedy vám, jak jsem psal, dohodněte se s dalšími vlastníky domu a zkuste třeba ukončit smlouvu s touto firmou a zadat poptávku na jiné poskytovatele. Možná bude stačit jen pohrozit vypovězením smlouvy, musíte ale jednat jako celý dům, né samostatně.

Bydlím také v novostavbě a postupně v domě začali nabízet O2 i UPC. Nyní máme televizi přes 40 programů + internet 18/2 Mb za necelých 600,- a stále chodí nabídky od obou na různé akční nabídky.

Líná huba = holé neštěstí.

arimas*
hodnocení

no provider mi rekl ze do rozvodu investoval developer takze to patri developerovi a nas provider si to od developera pronajima a pry je ta cena vysoka prave kvuli tomu... Je to opravdu sebranka k pohledani.. ptala jsem se upc zda hodlaji nekdy v nasi lokalite zavadet kabely a pry to nemaji v planu..

co se tyce televize mame doma upc SATELITNI nic jineho take neslo hahahah

tady je cast emailu ktery jsem dostala od naseho providera kdyz jsem napsala ze hledam nekoho jineho:

Osobně si myslím, že připojení jiného providera není možné, protože celý systém je velice kompaktní a spolupracují všechny položky – telefonní kabely jsou propojeny mezi byty a rozvodnou, aby fungovaly domácí telefony, celý systém je připojen na kartový a přístupový systém od vchodových dveří a celý tento systém je propojen s požární signalizací, takže připojení další společnosti by byl velký zákrok do systému a systém by mohl zkolabovat, ale jak jsem již psala, tohle si musíte domluvit s developerem, což je majitel rozvodů.

ja opravdu doufam ze se to casem zmeni.. pro zatim vidim ze nikdo neprisel se zadnou alternativou takze to asi ani neni mozne.. tudiz ja muzu akorat prejit na levnejsi tarif a doufat ze ta rychlost bude dostacujici..

dekuji ale za snahu

Hele až projdeš všechny wifi poskytovatele v Praze a případně mobilní operátory tak zjistíš že jinou možnost určitě máš. Krom toho nevidím ani důvod zasahovat do stávajících rozvodů. Poskytovatel by si udělal svuj rozvod pro svou síť a to ze střechy kde by byla anténa, switch se dá na půdu, do šachty na výtah...atd možností je mnoho

arimas*
hodnocení

uz jsem prosla tri a vsichni tri mi rekli ze to u nas nejde protoze v nasi lokalite neni signal. na mape dostupnosti od radiokomunikaci je to krasne znazorneno hahahahah az jsme doma dostali zachvat smichu . a zase platit nejakemu pofidernimu poskytovateli 300 kc a nemit kvalitni pripojeni je taky na prd.. holt si to nas provider dobre zaridil .. tomu se rika biznis .. je mi z toho *blee*

doplněno 21.01.10 10:50:

poradte.cz/... tohle co tady pan zminuje je presne to co mam na mysli .. je to taky na prd .. jak tak vidim tak jeste s tou technologii nejsme buh vi jak daleko hahahah

juvla*
hodnocení

0x

Říkáš, že nemáš možnost přejít k jinému poskytovately. To nejde ani k O2. Tam by jsi to měl za polovic a ten jde snad všude. Jinak ta cena je opravdu k nevíře.*zed*

arimas*

nejde jak sem prave napsala .. pekne me to sere.. prosla jsem snad uz uplne vsechno ... a prave se mi nechce verit ze nemam jinou moznost a ze musim odebirat sluzby od nekoho s kym nejsem vubec spokojena..

doplněno 19.01.10 21:54:

i ten provider od ktereho to ted mam mi rekl ze nic jineho nemuzu mit .. nechtelo se mi tomu verit ale ted uz to zacina vypadat ze to je asi pravda.. :( je to neskutecny.

pearmonik*

a pomalejsi internet taky nejde sehnat levneji? 6MB je nakonec i zbytecne, navic 6MB upload. Pokud stahujete film (700MB) rychlosti 1MB/s to mate za cca hodinu a pul. Na doma staci, nez se dokoukate mate stahly dalsi. Nebo nemaji vedle internet i sousedi? se s nimi rozdelte pres wifi pokud se jim to zda taky drahe radi se rozdeli, v praze za 6MB platit pres 300kc to musi byt naka odlehla oblast, to snad i v krkonosich je levnejsi :)

arimas*
hodnocení

no to me nenapadlo se rozdelit se sousedy.. akorat pritel pracuje hodne z domu takze to se mu asi nebude libit sdilet s nekym sit ale napad to neni spatny.. no ja prave uvazuji prejit na pomalejsi rychlost a to max 3Mb za 780 kc coz taky neni malo akorat se obavam toho ze realna rychlost bude kolem 1 Mb za ty penize to pak taky moc nenadchne.. ..

pearmonik*

to vas nejak obiraji,ja myslim ze 3mb je dostatecna rychlost, mam uz par roku 26mbps a porad jsem na to nenasel vyuziti, i 512kbps se da, sice se moc nestahne, hlavne tak nejake dvd, ale pres noc se da i s tim prezit, treba kamos ma myslim 2mbps dost mozna i vic a pres noc mu to hodne zvednou na xx mbps tak si stahne cokoliv a ma to jestli 200kc/mesic nebo za min. Rozdeleni se sousedy je dobre. Pokud to nejsou velci stahovaci tak to ani poradne nepoznate

arimas*
hodnocení

No nam ty 3 Mb stacej co me alse stve je ze platim za 6 Mb neskutecny penize a dostanu se jenom na 3 . a kdyz si zaplatim vylozene 3 Mb tak buh kam spadnu ... o to mi de.. predvcerejsme jsem is dokonce sjednala internet od Tmobile protoze mi rekli ze dostupnot u nas je coz me prekvapilo a tak mi nabidli velmi vyhodny balicek 2v1 telefon plus internet a vcera mi dosla sms zprava ze bohuzel v nasi lokalite pripojeni neni mozne hahahahah tak to me opravdu dostalo .. ale dalo se to cekat kdyz o2 u nas taky nejde .. no nic.. je to humus

pearmonik*

tam neni co ztratit, na co takovou rychost stejne vyuzijete? na pohodlne prohlizeni netu staci 256kbps a mozna nake streamovane video chce vic. Stejne ulozto.cz apod. stahovaci servery maji limit na 300kbps+- pri free pouziti, tak s vetsi rychlosti se prilis nepomuze a jinde to hlida casto policie. Jestli to spadne na 1,5mbps tak to je porad krasne

arimas*
hodnocení

dekuji takze me asi opravdu zbyva jen tato moznost.. ted me za to ze prejdu na levnejsi tarif jeste zkasnout o 450 kc hahaha .. no reknete neni ta svoboda kterou mame uzasna *smich*

Ono také záleží na agregaci. Pokud je na tom 6Mbit agregace třeba 1:20, tak se k těm šesti dohrabete tak ve tři ráno, až budou ostatní uživatelé spát...

Já mám doma 4Mbps/2Mbps wifi za 650,- a můžu být rád. u nás je tož špatné pokrytí. Funguje tu jen ADSL od O2, které je za 750, takže tři místní poskytovatelé wifi si drží ceny přes 600, protože i tak jsou stále levnější, ale níž jít nehodlají...

arimas*
hodnocení

des! no o agregaci se ti smejdi vubec nikde nezminuji ale asi to bude standard jako vsude. nedivila bych se kdyby to bylo dokonce 1:50

wittman*

Dobry den, zrejme jste chtela od O2 adsl linku,ale zrejme tam nemaji kabely v zemi do vaseho baraku anebo bydlite nekde na konci sveta.Pokud ma O2 nejake problemy ve vasi lokalite s ADSL nepujde ani tmobile a jini poskytovatele, jelikoz vsichni vyuzivaji sit od O2.No musite sama vedet co vsechno delate na Webu ,pokud jen brouzdate a moc nestahujete, klidne si udelejte wifi se sousedy.

Ja mam doma 2megac za 200,- ikdyz spatny signal na wifi tak jeto obcas pomale ale pro me cinnosti to staci(nestahuji filmy apod...)

arimas*
hodnocení

presne tak o2 u nas nema kabely! :( bavila jsem se s pritelme o sdileni se sousedy on to nechce a taky je mozne ze sousedi taky nebudou chtit ... takze zatim jsme taky pozadali o snizeni na 2 mega za 500 kc MAZEC CO? joo tak se to dela kdyz vite ze nikoho jineho si zakaznik nemuze objednat krome vas .. to je biznis

arimas*
hodnocení

kazdopadne ... uz mi nikdo radit nemusite jelikoz jsem uz prisla na to ze holt neni jina moznost! dekuji vsem za snahu a budte radi ze jste radi hahahah ja mam smulu . ale hlavne ze je zdravi , ze :)

hezky den

repak*

Pokud to štve více lidí v jedné lokalitě dal bych se s nimi dohromady a požádal o nabídku více providerů hromadně. Jeden zákazník není pro připojení s vysokými náklady na zřízení zajímavý, ale když jich bude pět nebo deset je to jiná káva.

Při cenách, které uvádíte, by se skoro vyplatila konzultace s právníkem o porušování pravidel hospodářské soutěže developerem a providerem. Možná vám i zdarma rádi poradí u konkurence toho současného providera. Jak je to vůbec s vlastnictvím domu? Pokud jste vlastníky bytových jednotek měli byste být i podílníky na společných prostorách a developer už nemá způsob jak zasahovat do vašich práv. Mnozí zneužívají ve svůj prospěch nedostatečné znalosti práva.

arimas*
hodnocení

asi to navrhnu na dalsi schuzce majitelu ...mozna je nespokojenych vice... je to u nas s tim nasim developerem hodne pofiderni a nejde pouze o internet.. diky

troja*

... a co U-fon? Nebo satelit přes mobilní telefon, to vůbec nikam nevidíte?

doplněno 29.01.10 07:33:

Skutečně jste na této mapě t-mobile.cz/... zadali svoji adresu a postupně vyzkoušeli všechna možná připojení podle jednotlivě zatrhávaných čtverečků. Každý čtvereček musí být samostaně zatržen, aby došlo k probarvení podle jednotlivých druhů připojení (čtverečků). Když zadáte správně adresu a zvětšíte mapu na maximum budete vidět i obrys Vašeho domu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]