Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak nastavit avast,aby mi nezpomaloval počítač. Na avastu mám pořád i třeba půl hodiny po startu 7 poskytovatelů 4 běží. Poradíte mi jak bých dostatečně chráněn před viry a přitom nebrzdit PC. Děkuji
Běžet musí, jinak by PC nebyl chráněný. Je tam několik poskytovatelů, jak to nazývá Avast - rezidentní ochrana, ochrana pošty... Můžeš si vybrat, které poběží a které ne. Jak na to je popsáno zde: www.viry.cz/forum/...
Jakou máš konfiguraci PC, že ho Avast zpomaluje?
Avast obecne zatezuje pocitac o neco vice nez ostatni antiviry. Zkousel jsem take Avasta kdysi, presel jsem na NOD 32 od Esetu a zrychleni je patrne na prvni pohled. Myslim ze to zpomaleni zadnym nastavenim odstranit nepujde.
Avast na tom co se týče zpomalování není špatně, je v "průměru" www.av-comparativ/...
Pravda je, že NOD32 je v tomto ohledu nejlepší, ale zase není zdarma.
Konfiguraci počítače zjistíš zde:
START - pravým tlačítkem myši na Tento počítač - Vlastnosti - Obecné (Operační systém, procesor, operační paměť)
START - pravým tlačítkem myši na Tento počítač - Vlastnosti - Hardware (graf. karta, zvuk. karta, DVD mechanika atd..)
nebo hodně podrobně třeba programem Everest
takže ta konfigurace Microsoft Windows XP 1,24 RAM jinak tomu nic moc nerozumím. Ještě jsem udělal toho everesta tam mi to nic moc neukázalo jen že Bios systém 2 roky starý. Ještě vyčištěné C: a od rána mám spuštěnou defragmentaci kde je teprve 26%. Teď mi zase ukazuje avast nejde provést aktualizace špatné parametry. Myslím se na to ... a bude to.
Pokud nebyla defragmentace dělaná nebo byla před dlouhou dobou, tak je normální, že to dlouho trvá (podle dat na disku)
A pokud defragmentuješ z Windows, tak je to nekonečné vždy
Zkus defragmentaci programem Defraggler, je free a česky a defragmentuje dobře
Pro defragmentaci je nutne mit i dostatek mista na disku, v opacnem pripade je to opravdu na cely den.
Před defragmentací je dobré odinstalovat nepoužívané programy, smazat zbytečné soubory, vymazat cookies a historii stránek z prohlížečů, vysypat koš, vyčistit registry. Prostě zbavit počítač všeho balastu a pak teprve defragmentovat. Osobně používám OO Defrag Professional. Ale co je hlavní, nenechám to nikdy dojít tak daleko, aby se mi comp úplně zabrzdil. Minimálně jednou týdně projedu Advanced WindowsCare, CCleanerem a Malwarebytes Anti-Malware. Od poslední instalace je to asi 2 roky. Win XP Pro SP1 - start 1minuta (ano, je to hodně), vypnutí 10 sekund. A pokud něco sám nezvoslím, funguje vše k mé spokojenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.