Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD - výměna za interní

Od: flint* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám následující dotaz:

V mém NTB mám disk s již pomalu nedostačující kapacitou 250GB, napadlo mě, že bych si koupil externí, např. Toshiba externí 500 GB USB HDD 2.5".

Bylo by možné ten rámeček rozebrat a disky vyměnit? Že bych měl 500GB v notebooku (udělal bych bitovou kopii dat) a 250GB externí, který bych bral na cesty příležitostně?

Má někdo zkušenosti s rozebráním ext. disku 2,5"?

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Ano, to není problém, jen musíš mít oba disky se stejným rozhraním /SATA, IDE/. Vyndání samotného disku z rámečku externího disku je práce na pár minut. ;)

flint*
hodnocení

Ok, díky za odpověď. Ještě mě napadla jedna věc - mělo by to rozebrání vliv na záruku?

perda*

To záleží na záručních podmínkách, ale asi by tím rozebráním záruka padla. Pokud tam ale nejsou žádné plomby tak v případě reklamace ten disk vrátíš do rámečku.

flint*
17.01.10 18:07
hodnocení

Děkuju

stany*
hodnocení

2x

A proc nekoupit zrovna interni a vymenit to - interni HDD byvaji levnejsi

flint*

Interní nechci z důvodu použitelnosti stávajícího 250GB - musel bych kupovat rámeček zvlášť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]