Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprogramování složky do čitelné podoby

Od: kefud* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

Vytvořil jsem průběžně složku s názvem "sled událostí" kterou jsem uložil na externí disk a provedl reinstalaci operačního systému. Po instalaci se mi nedařila zmíněná složka otevřít, když se mi po mnoha pokusech podařilo složku otevřít není čitelná. Nevím kde jsem udělal chybu. Pro lepší pochopení vkládám několik řádků zmíněné složky k nahlédnutí:

ődýRý°06í—ěü˙=ÜÝÝ×Ń•Ń9Ü1>Ř54Ű1<4F˙†ŃÝCšŚĐ·YżŚŹe·iú4Cmƒ]šŚ±ŽŚau×Đ×»2ľ˝:CyWčÍŘôŔwßüíÝc]Scß{3_űO÷¶µ˙›•‹ż˝»s´mň{oćk‰¨ßŢŢ=ü˝7Oib»‡‰ęƒę¶±ľĹÔ@ßPÖ/˝ccę•jrr2n21nx´GźžžRľý}Ŕż_§PęěPu
tńË4Şř¸xŐ×k»ĆÚľw||í·ClďýnŇ´Ťµ]XUőh—†.ˇé2c ߃ľ˝çźřk˘ç»ąk˘ç/ČÜŃŰ6úÝ|¦üϬ’Řůý¬’Řůí˝ƒmc˝±ľiŞrúRůQ ÷ľüŢwńµ˙DŞŽŃ>őwO3tő·÷˙>Tľ!$ěĘpnßNR...ţţćęÉ˙ńňÉŃľ±Ńo.ďř/ďhčřťâĂƒF4ş.^EWÄvM0Ë˙.DLÍ_Ü
}ýűŚο|tmůÝŞŽŢÁ¶?.îűß/ŽíŇŚµ
ýA™Q^"żśi˛j´K=<:ö;aşż_ůŇj%üţ–Îî¶ß_CWjâ”ÄňŤĘ»ľ}‚ŠĄĹ·DüvÄż±
iw‚±G‹Xp·ő·_7níÔý:üX

›Ak6<φOp$ľĚŠ­XĂSxA?ĎÂpSęčqaŐňé

Děkuji za případné rady pokud lze složku učinit čitelnou.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Tak jsem vyzkoušel různá kódování (včetně čínštiny), dávat tomu rúzné přípony, probral jsem všelijaké fonty... Úspěch se nedostavil. Začal jsem tomu pacovně říkat "Seznam KGB napsaný na MACu". Nedivte se, věnoval jsem tomu už asi 4 hodiny, bohužel očividně napínám své úsilí špatným směrem. Doufám, že bude někdo úspěšnější.

mil®

Tak to jsme na tom stejně *bum*

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Domnívám se, že si pletete pojmy "složka" A "dokument" . Složka je jakási obálka, která může obsahovat dokumenty (např. vytvořené ve Wordu, nebo Excelu, nebo obrázky, programy... Pokud se ve vašem případě jedná o nějaký dokument, který nelze otevřít, pak zřejmě po přeinstalaci systému nemáte nainstalovaný příslušný program, v kterém byl dokument vytvořen, nebo chybí potřebné fonty písma. Víte v jakém programu byl dokument vytvořen?

kefud*
hodnocení

Ano, jedná se o dokument vytvořený v Excelu nebo scalc (OpenOffice.org.2.4) již si to nepamatuji, podařilo se mi dokument otevřít ale viz ukázka. Oba programy mám nainstalované ale co se týče fontu písma nemám ánunk co je tím myšleno, případně jak to napravit?

pravdomluvny*

Pokud máte program ve ktrém je dokument vytvořený nainstalován, měl by mít jeho ikonu a měl by se v něm také otevřít. Pokud tomu tak není, jak píšete, je třeba počítači říci, v čem ho má otevřít. Klepněte na ikonu dokumentu pravým tlačítkem a zvolte "Otevřít v programu" a pak "Zvolit program" a vyzkoušejte postupně zvolit programy v kterých předpokládáte, že jste ho vytvořil. Uvidíme, co to udělá.

kefud*
hodnocení

Asi si nerozumíme, otevřít dokument jde v obou programech, ale objeví se změť znaků viz náhled. Pokud mi zašlete mailovou adresu pošlu Vám dokument a pokuste se jej uvést do čitelné podoby. Jestli to vůbec jde?

pravdomluvny*

OK, mail : pravdomluvny/zavináč/centrum.cz

mil®

Zkoušeli jsme doma jen tu tvoji ukázku a nešlo nám nic. Pravdomluvný to určitě zvládne *palec*

pravdomluvny*

Abych pravdu řekl taky s tím bojuju. Asi tam bude nějaké složitější formátování nebo co. Nevím nevím...Spíš doufám, že se tu vyskytne někdo chytřejší nebo zkušenější. Taky se mi tohle už stalo. Stáhl jsem odněkud dokument který byl podobně rozsypaný. Ale ne tak moc, většina byla čitelná, jen znaky s háčky a čárkami byly změněné. Nakonec jsem to musel opravovat ručně.

juvla*
hodnocení

0x

Tam pravděpodobně nepůjdou jen změnit fonty. V tom "rozsypaném čaji" bude zakodováno i formátování.

pravdomluvny*

Zkoušel jsem i různé kódování..Nic..

juvla*

A kdoví, jestli je to vůbec vytvořeno v nějakém officu.

pravdomluvny*

Tazatel psal, že v Excelu, nebo v scalc. Já to vidím černě. Ještě počkám, zda mi to pošle v origoš.

doplněno 17.01.10 21:39:

No - spíš to nechám na ráno. To bude moudřejší :)

troja*

mno, v excelu by se mělo jednat o tabulky, ale tohle mi připomíná Calc602, nebo tak nějak zkusil bych to přes TCMD > F3, nebo dokonce ve starém Norton Commander > F3, kdyby si alespoň pamatoval "vocode"...

doplněno 18.01.10 13:32:

v T602 to není, vypadá to, že to není *.doc ani *.txt , možná nějaká knihovna DLL, což odpovídá otevření v T602 *.txt

doplněno 18.01.10 16:07:

kdyby si alespoň pamatoval "vocode"... to může být jen nějaká knihovna - nejde o obsah, jde o přený název včetně přípony xxx.exe, xxx.com, xxx.bat nebo jiná

hodnocení

0x

Jakou má ten soubor příponu?

Pokud žádnou a trváte na tom, že to byl excel, tak zkuste do názvu doplnit tečku a příponu xls. Otevře se pak korektně?

kefud*
hodnocení

"gotrekzagary"

Dokument lze otevřít jak v Excelu tak openOfice.org 2.4 bohužel nekorektně nejsem zběhlý v laborování rád Vám jej pošlu k prozkoumání, zdělte prosím adresu.

Zdravím Dufek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]