Nejste přihlášen/a.
Soused si nechal zavést do chalupy internet přes pevnou telefonní linku. Když bychom přidali za modem ADSL ještě router, tak by vznikla bezdrátová síť s dosahem po celé jeho chalupě. Potřebuji poradit, jakým způsobem dostat slušný signál této sítě do mé chalupy vzdálené cca 30 m.
Vzhledem k tomu, že občas mi počítač nabízí "sousedovu" síť z jeho domu vzdáleného vzdušnou čarou asi 300 metrů a ještě přes les, tak by to snad neměl být takový problém? Chce to jen kvalitní Wi-Fi router (nebo natáhnout dostatečně dlouhý LAN kabel k libovolnému routeru).
Jenže to jsou jen takové "dozvuky" signálu. Ve většině případů se ti na takové sítě nepodaří ani připojit. 30m neni ani tak moc aby se tam nedal zakopat normální kabel (případně k routeru jedno 5GHz APčko, do druhé chalupy druhé, mezi sebou do bridge za to případně router, ale to už se nikomu nebude chtít ), ale jak už jsem naznačil tak neznám tazatelovo podmínky
S adsl se většinou dávají rovnou adsl routery, usb modemy už nejsou tak časté, alespoň mi to tak připadá. Nicméně 30m by mohlo být v pohodě, ono hodně záleží jaké jsou překážky v cestě (jaké jsou zdi atd). Každopádně u každého routeru který má odpojovatelnou anténu by se dala koupit lepší panelka (směrová), ale nezapomeň taky že by jsi to mohl zlepšit panelkou na tvé straně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.