Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Vyskytl se mi takovýto problém: Chtěl jsem si vyzkoušet operační systém Chromium OS Zero podle návodu zde:
Chtěl jsem to frknout na zcela novou flešku Corsair Flash Voyager 4GB. Win32 Disk Imager sice vyhodil před zápisem na flešku nějakou hlášku, že disk může být poškozen, ale najel a podle grafického zobrazení to vypadalo, že kopíruje. Po skončení kopírování jsem se chtěl podívat, co na flešce je, ale vyskočila hláška, že disk není naformátován. (No jo, zapoměl jsem novou flešku naformátovat, řekl jsem si. Tak začnu znovu.) Dal jsem tedy formátovat. V tabulce se ukázala velikost disku 4GB, možnosti Fat32 a Fat. Dal jsem rychlý format. Vyskočila hláška : Disk nelze naformátovat. Zkusil jsem to tedy znovu. V tabulce ale už byla velikost disku jen 250MB. Vzpoměl jsem si, že jsem někde četl, že při formátování na Fat se větší velikosti flešek nezobrazují. Takže mám teď 4GB flešku, která ukazuje jen 250MB. A to kopírování obrazu disku Chrome OS Zero se mi na ni stále nedaří. Poradíte někdo? OS mám WinXP Pro SP1. Stejná situace je ale i na compu s OS Win XP SP3. Díky za váš čas.
No to právě nevím..Jestli jsem ji nedodrbal tím, že jsem na ni chtěl kopírovat a nebyla naformátovaná. Ale to je asi nesmysl..když nebyla naformátovaná, nic by na ni nemělo jít dát. Zkusím na ni nakopírovat nějaká data a dám vědět.
To se mi fakt nezdá. Jak se hlási ve správě disků? Kdyžtak je to v ovládacích panelech, nastroje pro spravu a nebo start, spustit a diskmgmt.msc
doplněno 16.01.10 12:26:Mimochodem, kde jsou ty časy kdy jsem kupoval svou 4GB flashku za cca 1200 :D
Jeee tak to je jasny. Predpokladam ze ted se ti to ukazuje jako G:
Tak odstran vsechny oddily u toho vymenitelneho disku, ukaze se ti jedna souvosla cerna cara, na tu klepnes a das vytvorit oddil a pak znovu a das naformatovat a to bud FAT32 nebo NTFS. Klepes pres prave tl u mysi
doplněno 16.01.10 13:03: Bacha, vsimej si jen toho DISK 1, tedy 4GB velikost, ne ze si odstranis nejaky oddil na tvem disku
Super, dík! Jak prosté, když se ví jak na to! Nějak mě ani nenapadlo se mrknout do správy disků. Takže to bychom měli. Jen tu možnost formátu na NTFS mi to stále nenabízí...
tak tenhle problém jsem měl nedávno taky (na velikost jsem se nedíval), na mém PC s WinXP SP2 mi to hlásilo "Disk nelze naformátovat"...
Tak jsem to zkusil naformátovat na našem NTB, na kterém jsou visty a tam to bylo během pár vteřin naformátováno...
Proč to tak je, to ti bohužel neřeknu...
Ještě poznámka, pokud tu flešku nepoužíváš ve Win98 nebo starších, tak jse podle mě nesmysl to formátovat jako FAT32, ale je lepší NTFS...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.