Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém. Nainstaloval jsem si na počítač EasyPHP. Server jako takový sice funguje bez problémů, ale když si na něm otevřu .php stránku, vyhodí mi to několik desítek chybových hlášek typu:
Notice: Undefined variable: page in C:Program FilesEasyPHP5.2.10wwwWEBYLamborghinihlavicka.php on line 12
Našel jsem někde, jak tyto hlášky vypnout, ale nefunguje to.
Předem děkuji za odpovědi.
P.S.: Pro upřesnění dodám, že na ICčku se tyto stránky zobrazují naprosto v pořádku.
Není to chybová hláška EasyPHP, to máš pravděpodobně nastavené správně.
Zkus si najít konfiguraci PHP, je to soubor PHP.ini, v něm si najdi způsob hlášení chyb. Momentálně to máš nastavené na "nejpřísnější" hlášení takže ti to vypisuje i takové ptákoviny jako nedefinované proměnné - ve tvém případě je v souboru hlavicka.php na řádku 12.
Znamená to třeba jen to že na řádku 12 můžeš mít třeba $b = $a + 1 ale nikde předtím nemáš definované že $a = 0. Skript si to "domyslí" a normálně pokračuje dál, jen ti to že narazil na nedefinovanou proměnnou oznámí. Na serverech jsou většinou takové hlášky vypnuté, proto ti to tam nic nevypisuje.
já jsem se právě vrtal jenom v php.ini
změnil jsem
;error_reporting = E_ALL
na
;error_reporting = E_ALL & E_NOTICE | E_STRICT
ale neudělalo to vůbec nic
pořád milion hlášek o nedefinovaných proměnných...
Tím že tam na začátku máš středník je to celé nastavení ignorováno. Bere se to jen jako poznámka a PHP jede v defaultním nastavení zobrazování chyb. Smaž ten středník na začátku a mělo by to být ok.
OK, díky.
Ještě mám otázku - soubor php.ini je ve dvou složkách, /apache a /conf_files.
Ve kterém to mám měnit? Nebo v obou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.