Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná paměť v PC?

Od: jambus* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer.

Měl bych dotaz na zdejší pc odborníky.Zakoupil jsem na aukru nové pc.Hned během prvního dne se oběvila modrá smrt.Přijel kámoš a udělal nějaké testy,přeinstaloval a chvíli dobré a pak zase modrá smrt.Pak zase naformátování disku,nové ovladače a mem testy-chvíli dobré a pak znovu modrá smrt.A až při třetí návštěvě kdy dělal opět mem testy,tak prohlásil : totální kolaps paměti.

Chcíi se zeptat.Je možné,že by mem testy dvakrát za sebou nic neodhalily? A jestli by mělo vliv jestli se dělají na ,,chladném" pc,nebo až na pc které je cca hodinu v provozu? Protože jsem vypozoroval,že když pc odpojím a zkusím jej zapnout druhý den,tak zase třeba hoďku jede.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

2x

Teplota na to může mít samozřejmě vliv. Jinak nemusí jít jen o problém samotných pamětí, může jit i o problém přímo na základní desce. Radím komp urychleně vrátit pokud je to ještě možné, protože hledat co se kde v něm "píííp" je zbytečná práce.

hodnocení

2x

Ano, je to možné. Test pamětí by měl být prováděn několik hodin, ne jen chvíli.

S přehříváním to může taky souviset. Zkontroluj, jestli se točí všechny větráky a mrkni, jestli nejsou poškozeny kondenzátory na desce.

Ano, mě třeba padal počítač pouze za studena. Tedy napoprvé nenastartoval, napodruhé jo. A musel být vypnutý alespoň půl dne. Když jsem pak paměti testoval po kratším vypnutí tak v pohodě. :)

stany*
hodnocení

2x

Co je napsane v tom kratkem radku nahore, nemuzu to precist, ale myslim, ze je to chyba nejakeho ovladace. S podobnym problemem se setkal a kupodivu pomohlo nainstalovat starsi ovladac. Bohuzel problemy s modrou smrti jsou kus od kusu jine, a lek na ne byva taky jiny. Pokud jste z okoli Brna mrknete na pocitacezboril.sweb.cz/...

jambus*
hodnocení

já se pokoušel tu hlášku vyfotit,abych si jí v klidu přečetl,ale ona se oběví jen na zlomek vteřiny,tak sem udělal alespň to nekvalitní video (foťákem). Ovladače byly přeinstlovány jako první (a to nejméně 2 X) a vlastně i znovu prodejcem při reklamaci.Asi to bude zase ta paměť ,což ukázaly až na potřetí ty mem testy,ale zaráží mě ,že i přes dvojí upozornění (telefonicky a mailem) se prodejce na výměnu té paměti prostě vykašlal.Však já mu dám v pondělí Vylagoš!*hej*

ar*

Já mněl podobný problém a furt jsem nemohl taky příjí co to dělá nakonec jsem zjistil že byl problém v TV kartě a 4Gb paměti na RAM, ale já mám Visty 64x u XP by to dělat snad nemělo. Proto jsem se ptal na OS.

ar*
hodnocení

0x

A jaký používáš OS

jambus*
hodnocení

Díky chlapi za odpovědi.Větráky se točí a základní deska (kondenzátory) vypadá vizuálně dobře.

Ještě dodatek,který jsem včera nenapsal:Já jsem Pc už poslal zpět s tím,že jsem prodejci telefonicky i v mailu sděli to co prohlásil můj kamarád na základě těch testu (kolaps pamti) a taky že zdroj nepravidelně píská.Právě včera mi přišlo pc nazpět ,,opravné". A když asi po cca hoďce se závada (modrá smrt) oběvila znovu,tak mi to nedalo a mrknul jsem se na paměť-kde mi kolega poradil udělat fixem (viditlným pod UV tečku).A já tam tu mojí tečku oběvil :) Takže ,,prodejce" možná vyměnil zdroj,nahrál nový Windows ,ale paměť určitě nevyměnil.

Takže to budu hned v pondělí řešit,jen nevím jestli mu o tom mém zjištění s tou tečkou říct? Aby třeba nebrblal,že jsem do PC lezl (žádné plomby tm nebyly)

PS: jen pro zajímavost.Ráno jsem pc zapl a zase jede.Ale vím,že to je jen otázkou času,že zase zkolabuje.Prostě jak je ,,chladné",tak cca hodinu jede.

doplněno 16.01.10 09:05:

OS mám XP

celp*

Studeňák na MB.Vrátit a hledat jiný PC.Někde tady je i doporučení na nějakého prodejce.

jambus*
hodnocení

tady je odkaz na krátké video co jsem jen pro představu natočil.Prostě po nějaké chvíli se stane toto a ten den je vymalováno.Druhý den mužu zase chvilku fungovat a pak zase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]