Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složka - co v ní je?

Od: ittr odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám jeden, možná trošku divný dotaz. Na pevném disku mám vytvořenou složku Download, do které se ukládají veškerá stažená data z internetu. I když je složka prázdná, žádný soubor v ní není, tak když zobrazím její vlastnosti, napíše mi, že má xy kB. Při zobrazení skrytých souborů mi taky nenašlo, že by v této složce něco bylo uloženo. A proč se ptám: z toho důvodu, že se tato velikost nepatrně zvětšuje, začalo se na 0 b, potom bylo asi 35 kb, teď 100 kb. Netušíte, jak zjistit, co v té složce je uložené? Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

A když dáš pravé tlačítko na složku a Vlastnosti tak co tam vidíš - 0 souborů 0 složek?

ittr
hodnocení

Obsahuje 1 souborů, 0 složek. Jenže netuším, jak ten soubor zobrazit...

perda*

Takže tam je jeden soubor. Možnosti složky - Zobrazení - Skrýt chráněné soubory OS vypnout a Zobrazovat skryté soubory povolit. Můžeš taky zkusit třeba Total Commander a podívat se tam. www.totalcommande/...

ittr
hodnocení

Přes možnosti složky, zobrazení skrytých souborů se mi nic nezobrazilo. Ale přes Total Commander mi to našlo soubor: Thumbs, přípona db. Chci se tedy zeptat, co je to za soubor? Jestli se může odstranit nebo tam má zůstat?

jirbar*

Pryč s ním. Sám nevím k čemu je, ale většinou vzniká u JPG rozbalených z RARu. Myslím že je to nějaký kontrolní soubor, ale nevím zda si ho vyrobí NOD či něco jiného.

doplněno 13.01.10 17:14:

Tady si přečti

shaimagal.org/...

pravdomluvny*

thumbnails jsou miniatury a .db je přípona, kterou používá program Corel Paradox pro soubory databáze...zdroj google

sondaw*

Jen doplním

Thumbs.db jsou soubory, které si OS vytváří automaticky a slouží pro rychlejší načtení miniatur. Smazat je klidně můžeš, ale vytvoří se znovu. Pokud si pamatuji, v XP to šlo zakázat v Možnosti složky>Zobrazení> a něco jako neukládat miniatury do mezipaměti

navstevnik*

Ale nestačí povolit jen "Zobrazovat skryté soubory", musí být hlavně vypnuto i "Skrýt chráněné soubory operačního systému".

Nemáš třeba pro tu složku nastavenou nějakou jinou ikonku? Mě se zdá že i při tomto se ten soubor vytváří...

navstevnik*

"Nemáš třeba pro tu složku nastavenou nějakou jinou ikonku? Mě se zdá že i při tomto se ten soubor vytváří.."

Omlouvám se, to se nevytváří thumbs.db ale desktop.ini. Nevíte někdo co je ten desktop.ini zač a jestli to má nějakou souvislost s tou změněnou ikonkou?

pepyk93*
hodnocení

0x

Jen dodám,že o tomto formátu (*db) si můžete přečíst zde : fileinfo.com/... (anglicky) nebo zde : translate.google.cz/... (česky-přeloženo pomocí Google Translatoru)...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]