Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžu si jako laik nějak zkontrolovat,zda mám v notebooku všechny hardwarové součásti v pořádku? Např.zda fungují obě jádra procesoru? Počítač je pomalý,nainstalovaných programů je minimum,po spuštění je nastavena pouze tiskárna,ikon na ploše mám asi 7,vpravo dole na liště je ikon taky jen pár.Nemám nainstalovány aktualizace,protože mi při jejich instalaci spadne Windows.Zvláštní.Mám origo XP,notebook koupený před dvěma lety s Vistou.Procesor je Intel Core Duo 2,1 GHz 8100, 3GB RAM.Děkuji za radu.
HW to nebude, spíš budou Windows zasekaný různým balastem, jelikož nemáš aktualizace tak se Ti tam může lecos dostat. Co máš za antivir a antispyware, používáš firewall? Zkus Windows vyčistit CCleanerem www.ccleaner.com/. Doporučoval bych udělat zálohu, zformátovat disk a reinstalovat Windows.
doplněno 12.01.10 19:24:Jestli jedou obě jádra poznáš jednoduše - CRTL - ALT - DELETE - záložka výkon a tam uvidíš vytěžování jader.
Děkuju za radu,přeinstalaci jsem dělal poslední dobou čtyřikrát,vždy mi to spadlo při instalaci Explorer8.Od té doby mám aktualizace vypnuty. Cleaner jsem měl a používal,jen zrovna teď ,po poslední přeinstalaci,ho ještě nemám nainstal.Používám antivir NOD 32, Spybot a bez firewallu. Na CTRL ALT DEL kouknu.
doplněno 12.01.10 19:31:EDIT: CTRL ALT DEL v pořádku,jsou tam dva rastry,na obou je pohyb.
Přeinstalace znamená formát disku a čistá instalace, nebo nová instalace na stávající systém?
Je problém pouze s instalací Exploreru 8? SP3 a ostatní updaty nainstalovat jdou? Zkus nainstalovat všechny updaty kromě IE8, jde to vybrat ručně.
Problémy s instalací IE8 a jak na ně je popsáno zde: support.microsoft/...
Nepoužíváš ani antivir Windowsů?
Formátuju disk C a znovu instaluju.Počítač si stáhne jednu nebo dvě aktualizace,nainstaluje,za chvilku začne s dalším stahováním,celkem asi 63 aktualizací,při instalaci 48.v pořadí,což je Explorer,se zastaví,nejde s tím nic udělat,jen zrušit,zavřít.Pak se ještě dostanu na úvodní obrazovku,systém najede,kliknu na nějakou ikonu,ta se neotevře,myš se zastaví,nejde s ní hýbat a mě čeká další instalace Win.
Mám jen NOD 32,nic od Microsoftu.
Rád bych instalaci Exploreru zastavil,ale nevím kdy a kde.Ono to jede samo (instal.aktual.)
doplněno 12.01.10 20:49:Edit: k SP3 to ani nedošlo,řekl bych že ani k SP2 ne.
Ty máš instalačku Windows, kde není ani SP2? V tom případě Ti tam naskáče spousta svinstva hned jak to připojíš na net, vlastní zkušenost.
Máš dvě možnosti. 1) Sehnat novější instalační CD. 2) Stáhnout si SP2 a SP3 a nainstalovat je ručně před připojením notebooku na net.
Já nevím,co všechno je na tom instal.CD,jsem laik.Myslel jsem,že jen XP,že SP2 se stáhl v rámci aktualizací.Takže návrh - teď mi jede comp,tak si odněkud stáhnu SP2 a SP3,pak vložím disk s WinXP,dám formát C a instaluju Win,instaluju drivery,vypnu automatické aktualizace,instaluju oba ServicePacky,dám povolit aktualizace a mohlo by to fungovat?
Na originál CD je napsáno jaký SP je obsažen v instalaci. Nebo po čisté instalaci v Ovládací panely -> Systém je také SP uveden.
Pokud je tam jen SP1 pak by tento postup mohl zabrat.
To by teoreticky problém být neměl, ale zkus to nejprve bez netu nainstalovat SP3 a pak teprve připojit a spustit aktualizace. IE 8 si nech až na konec, aktualizace můžeš ručně řídit, nejprve v Ovládacích panelech v možnostech Automatických aktualizací vyber stahovat, ale neinstalovat. Pak tuším, když klikneš pravým tlačítkem na vykřičník s připravenými aktualizacemi, tak je možnost ručně vybrat co se nainstaluje a co ne.
Mockrát děkuju za rady,pustím se do toho asi až ráno.Když se objeví něco nestandartního,vrátím se znovu do tohohle tématu.Ještě jednou díky a přeju pěkný večer.
doplněno 14.01.10 11:34:EDIT : Tak jsem to nakonec provedl tak,že jsem pouze doinstaloval ServicePack 3,notebook neprotestoval,zkusil jsem povolit autom.aktual. (bez instalace),nabídlo mi to nějaký instalátor,který zmenšuje velikost aktualizací,radši jsem to zas vypnul.NOD 32 už taky svítí modře,předtím byl oranžový,že nemám aktualizován oper.systém.Myslím,že by to mohlo fungovat.Díky za Tvůj čas a pomoc.
doplněno 14.01.10 15:43:Tak ještě jedna změna - NOD opět zrůžověl,protože systém není aktualizován (ani po SP3),nechal jsem stáhnout asi 70 aktualizací,ručně vyškrtl IE8 a ještě dvě další,taky něco s IE,nechal nainstalovat a jede.Aktualizace jsem vypnul,myš nezamrzá,NOD zatím svítí modře,je spokojen a já taky.Hezký den.
doplněno 14.01.10 17:51:Už doufám poslední poznámka - NOD32 je opět nespokojen,touží po instalaci IE8 a zbylých dvou aktualizací,které jsem stáhl společně v jednom balíku s ostatními,ale nenechal instalovat.Poradí někdo,kde se v počítači nachází tyto ještě nenainstalované aktualizace a zda a jak se dají vymazat? Díky moc za info.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.