Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďtě úplnému laikovi Přemýšleli jsme, že by jsme rodičům koupili k Vánocům nový monitor. Lze vůbec dnešní nové monitory připojit ke staršímu počítači ( necelých 10 let bude mít
)?
Bez problému - i "dnešní" monitory mají analogový vstup (třířadý patnáctipinový konektor)... Ovšem zda dojde ke zlepšení zobrazení se takto nedá říct...
BTW - "staré" CRT monitory mají - obvykle, lepší zobrazovací schopnosti, než dnes nejobvyklejší LCD...
doplněno 09.12.12 11:55:Úspora spotřeby je jasná, design taky...
Klidně monitor kupte...
Ohledně nákupu - jak už jsem psal - i dnešní monitory mají VGA vstup, stačí si to přečíst v parametrech monitoru, není problém koupit přes net...
"si stačí pohlídat VGA vstup a mělo by to být v pohodě" - áno, přesně tak...
Nejde nám ani tak o kvalitu zobrazení. PC používají jen na běžnou kancelářskou práci (word, excel) a internet, žádné hry ani filmy. Jde spíš o úsporu a lepší vzhled ( starý monitor je velký jako kráva ).
Dobrý den. Ke starému PC jsme kupovali loni LED monitor, bez problémů se připojil. Tady je monitor, co jsme koupili. Jinak prodávají ke všemu přechodky, to je kabel, který spojí starý a nový konec. Jsem laik. Jen můj názor.
doplněno 09.12.12 12:06:Je dobré si do Elekto zajít a přímo vybrat, vyslechnout názor, nebo radu.
Když už chcete koupit nový monitor, tak zkontrolujte zároveň i grafickou kartu. Jedině tak podstatně zlepšíte vzhled i kancelářských aplikací. Limitující ale je rozhraní, které máte v počítači. PCIe je v pořádku a pro něj má cenu koupit novou grafickou kartu. Snad i ta nejlevnější má dva výstupy - třeba na TV. AGP je zastaralé a novou kartu nekupovat. Monitor koupit zase takový, který je nejběžnější, to je samozřejmě širokoúhlý a 1920x1080, za vše extra (a třeba i horší) si připlatíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.