Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s domácí počítačovou sítí

Od: klapanec odpovědí: 2 změna:

Mám připojení k internetu přes Wifi router (192.168.1.1).

K němu je pomocí kabelu připojen stolni počítač (192.168.1.3)(XP) a přes Wifi notebook (192.168.1.2)(Visty). Internet mi chodí správně z obou počítačů, ale nevidím se vzájemně na síti.

Z notebooku jde dopinknout na všechny tři adresy. Ze stolního pc jen na sebe a router.

Adresu TCP IP a DNS získávám na obou počítačích automaticky a nevím, jestli to právě není ten problém. Nevím jak zprovoznit síťové propojení, a tím i sdílení souborů a tiskáren. Ještě je mi divné, že na PC - Síťové připojení/ Připojení k místní síti/ Vlastnosti/ Klient sítě Microsoft/ Nainstalovat/ Služba - Přidat nemám možnost vybrat Sdílení souborů a tiskáren, ale pouze Protokol service ...

Děkuji za jakýkoliv nápad.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Nemáš správně nastavené sdílení a u ntb s Vistama Ti pingy něco blokuje, možná firewall. Jinak se nastavuje pod XP a jinak pod Vistama.

Zde máš návody, projdi si je. www.zive.cz/clank/...

pcmagazin.cz/wind/...

Zde i video :) windows.microsoft/...

lukas82*
hodnocení

0x

Win + R napiš msconfig a v záložce služby zjisti,nemáš-li náhodou vypnutou služnu sdílení souborů a tiskáren.

Vypni Firewall a antivir (DOČASNĚ) a zkus pinkat

Často dělá problémy i spyware - máš-li

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]