Nejste přihlášen/a.
Mám připojení k internetu přes Wifi router (192.168.1.1).
K němu je pomocí kabelu připojen stolni počítač (192.168.1.3)(XP) a přes Wifi notebook (192.168.1.2)(Visty). Internet mi chodí správně z obou počítačů, ale nevidím se vzájemně na síti.
Z notebooku jde dopinknout na všechny tři adresy. Ze stolního pc jen na sebe a router.
Adresu TCP IP a DNS získávám na obou počítačích automaticky a nevím, jestli to právě není ten problém. Nevím jak zprovoznit síťové propojení, a tím i sdílení souborů a tiskáren. Ještě je mi divné, že na PC - Síťové připojení/ Připojení k místní síti/ Vlastnosti/ Klient sítě Microsoft/ Nainstalovat/ Služba - Přidat nemám možnost vybrat Sdílení souborů a tiskáren, ale pouze Protokol service ...
Děkuji za jakýkoliv nápad.
Nemáš správně nastavené sdílení a u ntb s Vistama Ti pingy něco blokuje, možná firewall. Jinak se nastavuje pod XP a jinak pod Vistama.
Zde máš návody, projdi si je. www.zive.cz/clank/...
Zde i video windows.microsoft/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.