Nejste přihlášen/a.
zdravím vás kdo mi poradí mám strašně moc líný počítač,když chci nějakou stránku na intrenetu najít tak musím hodně dlouho čekat něž se ukáže a to je i s mailama než se otevřou než je přepošlu strávím mo moc času než se někam dostanu a pak se to i ještě třeba sekne.Budu moc rád když mi dá někdo vědět co mám s tím dělat,předem mo moc díky a přeju hezkou noc
Podle té paměti usuzuju že je ten počítač dost stará plečka S tím už se těžko něco udělá, vyměňovat jednotlivé komponenty v samotném počítači nemá moc cenu. Lepší je koupit v bazaru něco novějšího, i počítače za nějaké 3 tisíce budou oproti tomuhle "dělo" a ještě udělají svoji službu.
Pokud máš někoho kdo se v PC trošku víc vyzná tak by mohlo pomoct přeinstalovat v tom starém počítači Windows. Ty XP co tam máš už potřebují pro svůj běh trošku výkonnější mašinu, možná pokud by se tam hodily nějaké starší Windows 2000 tak by to bylo ohledně rychlosti lepší.
Jak ostatní radí "zkusit Linux" tak to bych až tak nedoporučoval, předpokládám že počítačům moc nerozumíš a pokud nemáš v okolí někoho kdo by ti ho ukázal a vhodně nastavil tak by sis naopak všechno strašně zkomplikoval a asi by to nebylo ani rychlejší na práci s internetem.
no moc se v tom nevyznám mám windos xp home editon a antivir nod 32 a připojení myslím adsl 100mb/s k mstní síti
Jaký procesor a kolik operační paměti, jaký internetový prohlížeč? V každém případě nic nezkazíš, když počítač důkladně pročistíš. Odinstalovat zbytečné a nepoužívané programy, vyčistit registry, defragmentovat pevný disk. V internetovém prohlížeči vymazat historii stránek a cookies.
operační pamět mám jen 250mb,pošlete mi nějaký zajímavý odkazy na nějaký to smazání atd.mám inter proh seznam.cz,jak ho důkladně pročistit,mám strach abych něco důležitého nesmazal!
stáhni a nainstaluj slunecnice.cz/... ptom ho spusť jednak čistič a co najde to nech smazat. Dále vlevo zvol registry a opět nech vyhledat problémy a všechny odstraň (bude se ptát zda vytvořit zálohu, tu si nech udělat, já ji tedy nikdy nepoužil ale jeden nikdy neví) Pokračuj na nástroje a odinstaluj všechno co nepotřebuješ. Restartni počítač a udělej znovu první dva body a zase restartni a dej vědět.
Ač jsem nezahlédl informaci o procesoru, 256 RAM je celkem málo, kup giga nebo podle toho jak máš obsazeno na desce možná půjde jen přidat a budeš mít 1,25 giga nebo kup rovnou 2 či 4 giga, možností je více.
Jak dlouho jsou windows nainstalovaná a jak moc velký příznivec jsi různých udělátek, utilitek bez kterých by člověk nemohl žít, spořičů obrazovky a dalších roztomilých programů? Možná by pomohla nová instalace, ne tedy že to bude potom blesk ale mohlo by to být lepší.
Doplň ještě informaci o procesoru. Lehce zjistíš kombinací kláves WIN+Break
Ano, stahnou ccleaner a spustit čistění, případně i ty registry... I stím zbytkem souhlasim a ne hned doporučovat linux a posmívat se za neznalost prohlížeče. To že má dotyčný prohlížeč seznam.cz případně google.cz atd řekný každý třetí uživatel počítače a dokud jim neřeknete že je to jen stránka a kde zjistí název prohlížeče tak to taky říkat budou! (to neni na tebe Alfe, ale narážím na část odpovědí)
já to tak nebral, třeba dá vědět jak to celé dopadlo a kloním se k názoru pokud je všechno pomalé že je to prostě vykopávka ten stroj ale nejsou pro to tvrzení informace.
Někdo tu narážel i na rychlost netu, ať zkusí test třeba http://rychlost.cz/ a opíše sem výsledky jakou má rychlost a odezvu.
Ono v dnešních tabových prohlížeších stačí třeba jako u mě nějakých 20-30 tabů a hned je 150-200 mega paměti pryč no a pokud je nemá tak swapuje ...
Chrome, nevím, zkoušel jsem ho nasadit na netbooku s Atomem a nějaké extra zrychlení proti FF jsem nepozoroval.
Linux, ač je třeba ubuntu velmi přítulné, po jednoduché instalaci v zásadě použitelné pro veškerou běžnou práci asi bych ho nedoporučil pokud nemá někoho kdo mu s tím osobně pomůže v začátcích, přeci jen některé věci jsou tam trochu jinak a už třeba nastavit připojení k netu mu může dělat problém.
zkus prohlizec od googlu,tam tomu rikaji chrome, taky jsem pouzival ten od seznamu ale s tim jsou same problemy nejjednodussi to mas cele smazat a nahrat znovu, zni to mozna slozite ale ve vysledku to je velmi casto nejjednodussi a pomuze to. Jinak defragmantace vzdycky nepomuze,nektere disky to i zpomaluje a trva k***** dlouho.Zkusil bych ubuntu, urcite si s nim nebudete rozumet o nic hure nez s windows,to rucim ubuntu.cz/... tam bude i navod jak si to nahrat
tak nic,ubuntu by to vlastne neutahlo,ale takovy debian ten pojede skvele, skoda platit za ten napis Start dole,s tim jsou akorat problemy, seka to apod, pada...
Promin, ale jestliže máš internetový prohlížeč seznam.cz, to se bude špatně radit. Opravdu zkus někoho v okolí.
250 MB paměti je opravdu dost málo. Seznam.cz máš asi domovskou stránku, ne? Prohlížeč je třeba Internet Explorer, Mozilla Firefox... Myslím, že pravdu má juvla, že bys měl vyhledat někoho, kdo Ti na to mrkne. Nezlob se, ale myslím, že máš dost málo vědomostí. Když Ti tu poradíme jeden krok, může nastat několik dalších situací a Ty si opět nebudeš vědět rady. Ale pokud chceš, můžeme to zkusit.
Tak začneme třeba prohlížečem.
Nahoře v liště prohlížeče "Nástroje" - "Možnosti" - karta "Soukromí"
Zaškrtni možnost "Při ukončení aplikace Firefox vymazat důvěrná data" případně i "Dotázat se před vymazáním důvěrných dat" a klikni na "Nastavení"
Vyskočí ti karta na níž zafajfkuj vše. Pouze pokud používáš uložená hesla na stránkách, nebo soubory Of-line, nech tyto možnosti nezaškrtnuté. Dej OK a na další kartě znovu OK. Pak zavři a znovu otevři prohlížeč.
Pokud má XP a k tomu 256mega paměti tak to nemá cenu. Důvod pomalosti je v samotné konfiguraci počítače, tomu prostě nějakým vymazáním cache nijak viditelně nepomůžeš.
To petr123: To mi je celkem jasné, ale teď si stejně paměť koupi nepůjde a alespoň se něco naučí pro příště ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.