Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funguje pouze WEP šifrování

Od: vsudybyl odpovědí: 3 změna:

Ahoj, mám inet od UPC, instalovaný router ASUS 520 GP V2, připojuju k němu celkem 3 notebooky, z toho 2 z nich jsou Acer Apire One. Pokud nastavím šifrování WPA, případně WPA2 tak se tyto 2 notebooky nepřipojí. Připojení funguje pouze při šifrování WEP 128bit. Prosím vás o radu.

Díky

petr

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Může se stát, není to žádná výjimka. Zkus nastavit parametry sítě ručně, někdy může Windows, nebo ovládací program wi-fi karty špatně automaticky určit jaké šifrování se používá. Případně se trochu více rozepiš - chybové hlášky apod.

vsudybyl
hodnocení

Nejprve diky moc za rychlou odpoved. Zkoušel jsem nastavit IP adresy, branu i DNS server rucne, ale nic. Pritom jsem tyto Acery (WIN XP) uz pripojoval do jine wifi, ktera byla zabezpecena WPA. Treti NB ma WIN7 a s nim se pripojim uplne bez problemu v modu WPA. Chybove hlasky nejsou zadne. NB se normalne pripoji na WIFI, ale kdyz dam ping na adresu routeru tak bez odezvy...Jo a vlastne kdyz dam opravit IP adresu, tak to po chvili snahy hodi chybu, ze to nejde. V nastevni routeru pritom vidim ty NBky pripojeny.

Nevim no. Jedine co pomohlo, tak snizeni te urovne sifrovani na WEP, ale nezda se mi to moc bezpecne, alespon co jsem cetl na netu. Ne ze bych tedy podezrival sousedy z hackerstvi:o)

Muzu kdyztak prilozit nejake vypisy z ipconfig, nastaveni routeru apod.

Diky

Ten router má určitě 2 režimy u každého wpa šifrování (tkip...) zkus oba režimy (tedy 4 možnosti když zkusíš WPA a WPA2). Některé síťovky a jejich sw nemají některé režimy rády

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]