Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat škodlivý proces?

Od: pepyk93* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám takovou otázku,spíše teoretickou a prosím vás o odpověď.

Zajímá mě,jak by se dal jednoduše poznat nějaký škodlivý proces v běžících procesech?

Existuje na to nějaká finta? Víte někdo nějaké názvy (příklady) takových škodlivých procesů? Víte někdo o nějaké stránce,kde je to dobře popsáno?

Trochu jsem hledal na internetu a moc jsem toho nenašel.Myslím,že tam byla i nějaká zmínka,že na to rozpoznávání existují i nějaké programy,ovšem to pokud možno nechci.

Děkuji za každou odpověď. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

4x
Tak tohle nevím, ale když mám nějaký proces, o kterém nic nevím, zkouším ho vyhledat tadywww.processlibrary.com/
pepyk93*
hodnocení

Děkuji za odpověď a za skvělý odkaz...:)*palec*

Něco podobného jsem hledal.Zatím totiž bezpečně poznám jen málo procesů...*hi*...váš odkaz mi dost pomůže...*ua*

Rozhodně bych neukončoval např. firefox.exe,iexplorer.exe,svchost.exe,alg.exe,System,avgtray.exe,rundll32.exe a ještě pár procesů začínající na avg...:D...zbylá většina mi zatím nic moc neříká...*hi*...pokusím si ji všechny najít na tom vašem odkazu...:)

pearmonik*
hodnocení

0x

zkus tohle,to je primo to co hledas i s peknym GUI hijackthis.de/...

sondaw*

HijackThis bych neradila nikomu, kdo hledá, jaký vůbec proces má v PC spuštěný, v logu bude mít všechno, co v PC běží, ale jak z toho pozná, co může smazat nebo k čemu jednotlivé procesy nebo aplikace patří? Nejsem zrovna na PC začátečník, ale přesto bych si sama netroufla určit, co všechno mám smazat a log bych poslala na kontrolu odborníkům

pearmonik*

mi to kdysi nekolikrat pomohlo jak jsem mel v kompu nejaky bordel se kterym si antivir neporadil. S logem zas neni takovy problem, s tim si poradi i amater, se ti vyhodnoti primo na webu, jen jim tam musis verit a mi se to zatim vzdy vyplatilo.. Ten tvuj programek neznam ale asi bude spis uz podle nazvu na ten ucel co se tady nekdo ptal, jsem to tu dal kdyby treba nepomohl :)

pepyk93*
hodnocení

Jak již řekla Sondaw,sice mi to vytáhne do logu všechno,co mám spuštěné v PC,ovšem já z toho nic nepoznám...*zed*

Přesto děkuji za snahu...:)

webster*
hodnocení

0x

Zdar, taky jsem se podíval na tu stránku jak jste tady radili na to ověření processlibrary.com, a taky se vím tam u něčeho zobrazí jedna ta šipka zelená a vostatní červený jakože virus? Třeba u lsass.exe?

Jak poznat škodlivý proces?

webster*
hodnocení

0x

A když jsem ukládal ten screenshoot tak jsem to uložil jako isass a teď mi to nejde smazat, vůbec nevim jak ale udělal se z toho isass.exe a nejde mi smazat! Furt to píše že je používán jiným programem. Nevíte co s tím moc by mi to pomohlo Dík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]