Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
problém mezi počítačem Lenovo Thinkpad SL 500 (wifi - Intel (R) WiFi Link 5100 AGN), Win Vista HP
a wifi router Zyxel Huawei Echolife HG520i
S ntb od Asusu vše funguje bez problémů, takže problém na straně modemu bych asi vyloučil.
No a teď k jádru - každou chvíli (možná je to i pravidelné) tak 2-3 minuty se mi tento ntb (Lenovo) odpojí od WiFi. Nenahlasí žádnou chynu, diagnostika to hned znovu připojí a jede se dál. Ale opravdu se to v takhle krátkých intervalech stále odpojuje.
Mohl by mi někdo poradit?
Aleš
Tady borec popisuje podobny problem.. co vypnout ve viste sluzby na kerte a nechat jenom TCP/IP a pak pozastavovat na firewallu veskerou komunikaci krome toho co potrebujes k zivotu? ...
Můj problém není tak velký jako ten jeho - opětovné připojení proběhne okamžitě. Nemá to co dělat s přetěžováním sítě - vypne se to i při prohlížení webu. A stává se to o hodně častěji než v intervalu 0-180 minut. spíš tak interval 1 - 10 minut.
A asi jsem příliš velký laik a tím pádem z přiloženého doporučení stejně moc nevím, co bych měl dělat..
Mezi nama, jedna se o dosti problemovou wifi kartu.. je s ni hodneeee problemu..
doplněno 08.01.10 00:12:Tady je pekna diskuze o Lenovo notesoch SL serie a tvoje wifi karta.
to jsou visty nebo XP? predpokladam ze nastaveni je vporadku.. TCP/IP (fixne) DHCP (dynamicke)
doplněno 07.01.10 23:54:jestli mas nastaven DHCP server, jdi do start - spustit, napis cmd a stlac enter. Napis do prikazoveho radku toto:
ipconfig /all
a stlac enter. Divej se v momente kdy je notes odpojen, zda-li je na wifi karte nejaka IP adresa a ostatni parametry
doplněno 07.01.10 23:56:myslim to takhle - zadej ten prikaz a cekej az se notes odpoji. v momente kdy ztratis konekci, zmacni enter a sleduj jestli budes mit IP adresu, branu ... atd
Jesli ano, zkus take pingnout na router v momente kdy je notes odpojen...
Odpojuje se to i bez zabezpečení? Zkus vypnout všechny ty fíčury které mají visty a to u wifi síťovky odškrtnout IP6 protokol, ještě ty 2 blbosti které tam jsou pod protokoly (něco s diagnostikou sítě atd)
Tak jsem vyzkoušel všechny rady, prošel jsem veškeré nastavení a myslím, že jsem snad všude zakázal jakékoli bezpečnostní nesmysly, co maj Visty. Ale je pravda, že ve Vistách nevyznám -> z XP rovnou na 7 -> tohle je ntb přítelkyně. Nejdivnější na tom je, že se to odpojí bez nahlášení jakékoli chyby a hned se to během třeba 20 sec zase připojí.
Nu zabezpečení jsem myslel na routeru- zkusit druhý režim wpa2, případně wpa, nebo testnou pro jistotu rovnou bez. Bacha taky na to zda se síť s někym neruší, to můžeš zjistit vistastumblerem a zvolit nějaký volný kanál na wifi, což bych ti v rámci testů doporučil tak jako tak
No, vyzkoušet různé zabezpečení mě už taky napadlo, ale k ničemu to nevedlo.. Bez zabezpeční jsem to nezkoušel, ale vím, že tento ntb fugnuje i na jiných zabezpečených i nezabezpečených sítích dobře. A co se týká téhle sítě tak jiný ntb (teda s win7) tu běhá naprosto bez problémů hodiny a hodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.