Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit wifi routr?

Od: veronika2* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, koupila jsem notebook a potřebuji si udělat wifi..slyšela jsem, že když si koupím routr, tak si ho můžu zapojit sama..jen vůbec netuším jak to potom nastavit v počítači...aby mi oba dva pc fungovali. poradíte mi někdo prosím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

3x

Nevíme, jaký router si chcete zakoupit. Takže těžko konkrétně poradit, jak na to. Obecně:

Zakoupíte si router.

Připojíte kabel internetu do routeru.

Pomocí ethernetové kabelu propojíte router s notebookem.

Dao vyhledavače zadíte IP routeru, tím se dostanete do nastavení routeru.

V nastavení routeru kliknete na wirlles, tam nastavíte router.

Stolní pc k routeru propojíte kabelem. Půjde Vám jak wifi sít, tak internet na stolním pc,.

veronika2*
hodnocení

aha...takže jsem skončila asi na bodu..zapojíte kabel internetu do routru :D

jm*

Do zástrčky wan

nick*

Zkuste ještě upřesnit propojení routeru s počítačem bez wifi = ethernetovým kabelem - zapojíme jeden konec do routeru a to do portu LAN a druhý do PC do portu?... předpokládám, že do vstupního portu od int. kabelu, který vytáhneme z počítače a zapojíme do portu WAN na routeru. Je to tak? Když tak mě klidně opravte. OK?

samouk*
hodnocení

1x

Dobrý večer,asi by bylo vhodné napřed vědět zda už mate doma nainstalovaný internet a od koho,který operátor Vám poskytuje signal potom se můžem bavit dal o WIFI ROUTERU a jeho připojení

nick*

Když už je doma internet - kabelové připojení - nový router se nastaví celkem snadno, ale co dělat v případě, když se potřebujeme dostat do webového rozhraní routru znovu (např. změnit zabezpečení nebo nastavit nové heslo) a zadaná IP adresa najednou nefunguje, přestože napoprvé to šlo hladce (tento problém má více potřebných). Ani po resetu nejde router znovu otevřít a nastavit.

Díky předem za užitečnou radu.

111®

jde o to jaký reset jsi provedl. je nutný reset do továrního nastavení. Tan je většinou tak, že se resetovací dírka drží více jak 10s. Krátký reset je pro nové načtení nastavení.

nick*

Reset jsem provedl důkladně (cca 15 s.), teď je router úplně čistý - bez zabezpečení a i když jinak funguje perfektně, potřebuji ho nějak zabezpečit, nechci riskovat. Problém je, že nevím jak, když se nedaří znovu otevřít rozhraní. Nemohla se nějak změnit IP? Radím se a zkouším co se dá, každý radí něco jiného a přibývá těch, co mají stejný problém - t.j. poprvé to jde snadno a podruhé se už neotevře.Třeba se najde někdo komu se to už povedlo, tabletářů přibývá, problémy se řeší.

111®

a název toho krámu by nebyl? ono radit něco nejde jaksi univerzálně, pokud se to týká konkrétního stroje..

nick*

111: Jedná se o celkem výkonný (150Mbs) minirouter (výborný na cesty) Tenda N3. Ale podobné problémy měli s novým routrem i uživatelé jiných typů a značek, takže možná i nějaká univerzální rada (jak otevřít rozhraní) by mohla pomoci.

A nebylo by možné postnout nějaké ofocené otevřené (nevyplněné) webové rozhraní s popisem co se kam musí zadat, když se to podaří otevřít? Takovej praktickej vizuální návod? Když se něco vyplní špatně a potom to nefunguje, musí se zbytečně resetovat a znovu otvírat a konfigurovat. Pro zkušeného uživatele je to hračka, ale pro každého začátečníka užitečná pomůcka k nastavení wifi.

Díky předem za všechny nováčky "wifi routeráky".

111®

v manuálu píší zadat do prohlížeče 192.168.0.1

nick*

No to jste moc nepomohl, číst návod umíme taky. Pro první otevření tato IP fungovala, ale pro další už ne. Potřebuje-li se něco opravit v zadání (změnit zabezpečení), musí se znovu otevřít rozhraní routru a to je ten problém, že to s touto IP nejde.

Třeba se tady najde někdo s praktickou radou, co s tím.

111®

no já jsem asi blbě četl, ale mám dojem , že se o IP adrese tazatelka ani nezmínila. Také může být problém v tom, že se musí přenastavit nejdříve karta v pc a pak to jde. Třeba Airlive to tak má po resetu...jsem koukal na návod proto jaké to má přihlášení a to jsem nenašel...

hodnocení

0x

No, tak s vámi je to jasný, sama to ani nezkoušejte ! Ve škole si vyhlídněte nějakého kluka, mile se na něj usmějte a že byste potřebovala doma s něčím poradit. A máte vystaráno !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]