Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem notebook a potřebuji si udělat wifi..slyšela jsem, že když si koupím routr, tak si ho můžu zapojit sama..jen vůbec netuším jak to potom nastavit v počítači...aby mi oba dva pc fungovali. poradíte mi někdo prosím?
Nevíme, jaký router si chcete zakoupit. Takže těžko konkrétně poradit, jak na to. Obecně:
Zakoupíte si router.
Připojíte kabel internetu do routeru.
Pomocí ethernetové kabelu propojíte router s notebookem.
Dao vyhledavače zadíte IP routeru, tím se dostanete do nastavení routeru.
V nastavení routeru kliknete na wirlles, tam nastavíte router.
Stolní pc k routeru propojíte kabelem. Půjde Vám jak wifi sít, tak internet na stolním pc,.
Zkuste ještě upřesnit propojení routeru s počítačem bez wifi = ethernetovým kabelem - zapojíme jeden konec do routeru a to do portu LAN a druhý do PC do portu?... předpokládám, že do vstupního portu od int. kabelu, který vytáhneme z počítače a zapojíme do portu WAN na routeru. Je to tak? Když tak mě klidně opravte. OK?
Dobrý večer,asi by bylo vhodné napřed vědět zda už mate doma nainstalovaný internet a od koho,který operátor Vám poskytuje signal potom se můžem bavit dal o WIFI ROUTERU a jeho připojení
Když už je doma internet - kabelové připojení - nový router se nastaví celkem snadno, ale co dělat v případě, když se potřebujeme dostat do webového rozhraní routru znovu (např. změnit zabezpečení nebo nastavit nové heslo) a zadaná IP adresa najednou nefunguje, přestože napoprvé to šlo hladce (tento problém má více potřebných). Ani po resetu nejde router znovu otevřít a nastavit.
Díky předem za užitečnou radu.
jde o to jaký reset jsi provedl. je nutný reset do továrního nastavení. Tan je většinou tak, že se resetovací dírka drží více jak 10s. Krátký reset je pro nové načtení nastavení.
Reset jsem provedl důkladně (cca 15 s.), teď je router úplně čistý - bez zabezpečení a i když jinak funguje perfektně, potřebuji ho nějak zabezpečit, nechci riskovat. Problém je, že nevím jak, když se nedaří znovu otevřít rozhraní. Nemohla se nějak změnit IP? Radím se a zkouším co se dá, každý radí něco jiného a přibývá těch, co mají stejný problém - t.j. poprvé to jde snadno a podruhé se už neotevře.Třeba se najde někdo komu se to už povedlo, tabletářů přibývá, problémy se řeší.
a název toho krámu by nebyl? ono radit něco nejde jaksi univerzálně, pokud se to týká konkrétního stroje..
111: Jedná se o celkem výkonný (150Mbs) minirouter (výborný na cesty) Tenda N3. Ale podobné problémy měli s novým routrem i uživatelé jiných typů a značek, takže možná i nějaká univerzální rada (jak otevřít rozhraní) by mohla pomoci.
A nebylo by možné postnout nějaké ofocené otevřené (nevyplněné) webové rozhraní s popisem co se kam musí zadat, když se to podaří otevřít? Takovej praktickej vizuální návod? Když se něco vyplní špatně a potom to nefunguje, musí se zbytečně resetovat a znovu otvírat a konfigurovat. Pro zkušeného uživatele je to hračka, ale pro každého začátečníka užitečná pomůcka k nastavení wifi.
Díky předem za všechny nováčky "wifi routeráky".
No to jste moc nepomohl, číst návod umíme taky. Pro první otevření tato IP fungovala, ale pro další už ne. Potřebuje-li se něco opravit v zadání (změnit zabezpečení), musí se znovu otevřít rozhraní routru a to je ten problém, že to s touto IP nejde.
Třeba se tady najde někdo s praktickou radou, co s tím.
no já jsem asi blbě četl, ale mám dojem , že se o IP adrese tazatelka ani nezmínila. Také může být problém v tom, že se musí přenastavit nejdříve karta v pc a pak to jde. Třeba Airlive to tak má po resetu...jsem koukal na návod proto jaké to má přihlášení a to jsem nenašel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.