Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafické karta nefunguje s monitorem

Od: kina* odpovědí: 10 změna:

Hezký den.Rád bych se zeptal,jestli mi někdo může poradit s problémem ohledně grafické karty v pc.Mám doma počítač a odešla mi grafická karta,koupil jsem tedy novou a známý mi ji tak zapojil.Bohužel jsem si to přinesl domů a počítač mi s grafickou kartou nekomunikuje,monitor mi pořád ukazuje,že nemá signál.Mohu se zeptat jak mám zajistit komunikaci mezi pc a monitorem?Děkuji za jakoukoliv radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

PC = ta krabice, kde vsechno je. To na co se divate je jen monitor :)

Po přinesení domů jste monitor připojil k PC? Konektor zaměnit nemůžete, jinam se strčit nedá!

thebidfloor.com/... - na horním je konektor DVI (teď nejpoužívanější), dole VGA (používal se hlavně dříve).

kina*
hodnocení

Ahoj.Ano přinesl jsem domů tu krabici a zapojil ji do sítě,aby měla napětí.Potom jsem zapnul i monitor a oba tyto přístroje propojil kabelem který má koncovky DVI.Jen u počítače mám už přechodku z VGA na DVI,protože výstup z grafické karty je již VGA.Tak jsem to propojil a na monitoru se mi neukáže nic.Když ale připojím monitor na notebook,tak monitor normálně funguje,z čehož usuzuji,že monitor je v pořádku.A pc jsem viděl jak funguje u toho známého,na jeho monitoru,tak nevím,kde je chyba?Říkal mi,že musím nainstalovat nějaké ovladače,ale jek je mám nainstalovat,když mi to nekomunikuje?

nn, ovladače jsou blbost. Pokud fungovala u něj, měla by i doma. S přechodkami zkušenost nemám, ale tam snad problém nebude. Občas se stane, že při převozu se grafická karta vyklepne z poloviny slotu a pak nefunguje. Takže bych zkusil rozdělat PC a ujistil se, že to není ten samý případ.

perda*
hodnocení

0x

Problém bude v redukci VGA - DVI. VGA je analogový signál a DVI digitální. Máte monitor se vstupem DVI-D a na něm tato redukce fungovat nebude.

doplněno 04.01.10 11:24:

Je to takto:
DVI-D (digital only) - pouze digitální signál
DVI-A (analog only) - pro kompatibilitu s analogovými monitory
DVI-I (digital & analog) - digitální i analogový signál

Na DVI-D není možné poslat analogový signál z redukce VGA - DVI.

kina*
hodnocení

A mohu se zeptat,jak tento problém vyřešit?Doufám,že nemusím koupit jiný monitor?

perda*

Spíše jinou grafickou kartu, co bude levnější. I DVI má několik standardů a tahle kombinace zrovna s redukcí nefunguje, protože už prostě neveme analogový signál.

Více zde: www.grafika.cz/ar/...

o této redukci nic moc nevím, nikdy jsem jí nepoužil ačkoliv ji mám doma asi 5x, ale proč se vyrábí, když spojuje nespojitelné?

kina*

Jak jsi to napsal,tak jsem myslel,že musím sehnat jinej monitor nebo jinou graf. kartu,ale volal jsem ještě tomu známému a on mi řekl,že vstup do monitoru má stejný jako já a u něj to fungovalo,tak v tom přeci nemůže být problém,nebo ano? má stejný monitor jako já a je mu také divní,proč to u mě nefunguje.nemusí se grafická karta nějak aktivovat,na daný monitor ,který se k ní připojí?

perda*

Napiš co máš za monitor - výrobce a přesně typ. To, že máte stejný vstup ještě nic neznamená, viz. mé příspěvky a odkaz. Konektory jsou u všech typů DVI stejné.

petr123*
hodnocení

0x

Klidně mohla nastat ta věc, že při přesunu počítače došlo k uvolnění grafické karty z konektoru základní desky počítače. Zkusil bych počítač rozšroubovat a kartu "domáčknout".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]