Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhledávač google, jak jej změnit

Od: kubinec® odpovědí: 31 změna:

mám XP, opět jsem si nainstaloval prohlížeč IE8, ale chtěl bych do políčka vyhledávacího nastavit jako výchozí GOOGLE, ale nevím si rady jak ten stávající smazat a nastavit tam ten GOOGLE,

děkuji

Vyhledávač google, jak jej změnit

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x
1. Zmáčkněte šipčičku vedle vyhledávacího tlačítka lupy vedle toho vyhledávacího políčka. Objeví se tam seznam již nainstalovaných vyhledávacích služeb. Pokud tam google už je, pokračujte bodem 3.
2. Zvolte v předposledním řádku roletky možnost "vyhledat další poskytovatele" , objeví se nová html stránka s poskytovateli, tam vybrat google. V potvrzovacím šedém okně, je dokonce tlačítko s možností "nastavit jako výchozí" , pokud ho použijete, nebude už bod 3. třeba.
3. V posledním řádku roletky zvolte možnost "změnit výchozí nastavení vyhledávání", objeví se seznam již nainstalovaných vyhledávacích služeb a v něm vyberte google a použijte tlačítko "nastavit výchozí"
lama*

Bohužel, bod 2 k cíli nevede. Až tak blbej nejsem. Vyhledat další poskytovatle mi nabídne jen pár českýc vyhledávačů , ale google mezi nimi chybí. Ručně to doinstalovat taky nejde. Opravdu to tnení takvá trivialita, jako v IE7, tam nebyl s googlem problém. V IE 8 už s ním problém je.

hobra

Ručně to jde také, uplně dole je volba "Vytvořit vlastního poskytovatele vyhledávání". Pak už se jen postupuje podle návodu.. (slovo TEST ve vyhledávači a zkopírování adresy).

hodnocení

1x

Doporučuji Google Chrome. Super jednoduchý, velmi rychlý, adresní řádek používáte i na vyhledávání - samozřejmě google, také můžete adresní řádek použít jako kalkulačku. Adresy do záložek jenom přetáhnete myší na lištu záložek. Mám nainstalovaný ještě IE8 - ten skoro nepoužívám, Firefox je výborný pro různá rozšíření, nová Opera10 je výborná pro sdílení nazývané Unite. Chrome mám jako výchozí prohlížeč a zjistil jsem, že ho nejraději používám.

Zdravím jamaca!

doplněno 03.01.10 13:40:

Nedalo mi to a otevřel jsem po dlouhé době IE8 a zjistil jsem, že tam asi defautně mám vyhledávač Google.

jamaca

hodnocení

0x

To máte docela smůlu... Vyhledávač sice lze změnit, ale google jsem v seznamu vyhledávačů, které lze doinstalovat nenašel.

Máte dvě možnosti...

a) zkusit nainstalovat google toolbar

b) používat jiný prohlížeč, než je IE8

hodnocení

jj,zkoušel jsem jiný vyhledávač (mozilufirefox), ale nemohl jsem se v ní zorientovat

nenašel jsem tam /oblíbené položky/ což mi dost vadilo

alf*

ale to Ti přeci poradili poradte.cz/...

neboj, se jdi do FF.

hodnocení

už ho mám FF, ale chtěl bych aby tu byla ta "žlutá hvězda"-obl. položky, to jde taky nastavit?

sondaw*

Proboha, jde ti o oblíbené z IE nebo o tu ikonu? Nikdy mi nechyběla, stačily mi ty stránky

hodnocení

jde mi o to, jak si uložit např. poradte.cz do "oblíbené " na FF

nikde tu nemám "přidat stránku do oblíbené položky"

jak nyní pokračovat?

sondaw*

Netuším co myslíš, jen klepnu nahoře na Oblíbené a přidám stránku, kterou chci

Vyhledávač google, jak jej změnit #2

Kliknout nahoře na "Záložky" a hned první volba je "Přidat do záložek"

Mimo to můžete prostým tažením pomocí levého myšítka hodit odkaz do tzv "rychlého přístupu" - tj řádek s odkazy pod ikonkami vpřed, vzad, home, etc.

též lze použít zktatku ctrl + D

hodnocení

OBLÍBENÉ už mám přidány, a nešlo by třeba místo těch /nejnavštěvovanějších/ změnit na položku oblíbené se žlutou hvězdoiu?

je pravda mám to jen chvilku ale stále mám ve zvyku hledat žlutou hvězdu(oblíbené), zatím se nemohu orientovat

sondaw*

Možná by to uměl nějaký doplněk, ovšem to fakt netuším, nikdy jsem to nehledala, žlutou ikonu jsem postrádala jen asi 2 dny, potom jsem si zvykla a už mi to ani nepřijde

Místo "oblíbených položek" jsou ve Firefoxu "Záložky"... Je to jen o jiné terminologii.

hodnocení

jj, ale jenže tam se uládají všechny adresy kteréí navštívím, a to je špatné

Nepletete si to s historií?

Do Záložek se ukládají jen ty stránky, které tam chcete uložit, nikoliv všechny. Všechny se ukládají do Historie.

nedasdostanes

ft
hodnocení

0x

nemám už nějakou dobu s IE, ale podle mě by ti to mělo nabídnou i google, ne?

a jestli ne, tak se určitě dá stáhnou přímo na googlu (nahoře, jak tam máš obrázky, gmail, atd. klikneš na další a tam by to mělo někde být).

ft

aha, tak to tam opravdu není.
aspoň o důvod víc, proč přejít na jiný prohlížeč... :D

qwert*
hodnocení

0x

Použijte prohlížeč Maxthon. Umí česky, je tam hvězdička, Google i záložky. Jede na jádru IE, nebo na jádru Gecko (jako FF) - lze zvolit. A bude podobný tomu, na co jste zvyklý.

muf*
hodnocení

0x

blogs.technet.com/...

i pro ty ostatní vocasi co raděj nesmysly typu - když ti něco nejde zakopej svůj stroj i systémem na z

ahradě pod jabloní protože ja mám (linux, maxton, firefox ...)

sondaw*

Už se tady v tom docela ztrácím co se řeší. Pokud nastavení google jako výchozího vyhledávače, stačilo mi Nástroje>Možnosti Internetu>Obecné a jako domovskou stránku napsat google.cz/... dát Použít a OK a nemám problém, vždy se mi otevře tahle stránka

bena*
hodnocení

0x

Přejděte zpět na IE.

Já mám taky Binga nastavenýho a musím říct, že něco vyhledává lépe než Google.

Dnes jsem si přečetl na e-mag kopíruji:

Poslední díra v Internet Exploreru s označením MSA-981374 je nebezpečná tím, že umožňuje útočníkovi spustit program na vašem počítači. Týká se verzí 6 a 7 a nezadrží ji ani přísné restrikce v nastavení Bezpečnosti. Nebezpečnější ji dělá i fakt, že se po internetu vesele šíří v hackerském frameworku Metasploit.
Co k tomu dodat? Snad jenom to, že používání Internet Exploreru se doporučeuje pouze v rámci dobře zabezpečené vnitrofiremní sítě. Použití tohoto prohlížeče na internetu je pouze pro adrenalinove zavisláky, kteří jinak relaxují třeba hrou na vozembouch v minovém poli.

bena*

Pozor! Týká se verzí 6 a 7 - já doporučuji používat pouze osmou, v krajních případech sedmou. Šestá verze je na hovno a je dobře, že byl IE6 pohřben.

Navíc tento článek už je staršího data,ne?

z 12.3.2010... www.emag.cz/zase-/...

bena*

Dobře, tak se omlouvám.

Ale nejvíc mě sere to, že když se objeví chyba nebo díra v IE, to všini, dokonce i televize o tom mluví. Ale že třeba firefox má díry a chyby - "no a co má být?" O tom se nemluví.

Mě zase serou lidi co chválí jeden typ prohlížeče. Já tedy nepreferuji žádný výrazně. Mám nainstalovaný Chrome, Operu, Firefox, IE 8 Každý má něco do sebe. Ovšem IE 8 používám jen velmi vyjimečně - nějak jsem odvykl ho používat, protože jeho logika ovládání se výrazně liší od zbývajících prohlížečů.

dannyck*
hodnocení

0x

Pokud by ti nevadila změna prohlížeče, nainstaluj si google chrome. Vyhledávámí v Google probíhá hned v okně kam píšeš www adresu. Já ti tento prohlížeč mohu jen doporučit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]