Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po přeinstalaci XP se nelze připojit na net

Od: lychee* odpovědí: 12 změna:

Pěkný pozdní večer všem..

Přeinstalovávala jsem na počítači Windows. Počítač běží přes wifi, zaboha se nemůžu připojit na net, zkoušela jsem odpojit ze sitě, restart, hledat v nastaveních...Druhý pc, stejná IP - projížděla jsem a srovnávala nastavení v Ovládacích panelech..NIC. Použity pro oba počítače originál Windows XP Home edition...

Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

A číslo karty do síťového připojení jsi zapsal

Po přeinstalaci XP se nelze připojit na net
lychee*
hodnocení

Zatím si Dlink vždy vše našel automaticky. Ve které složce, prosím, číslo nastavím?

Spíš bych hádal, že nebudou vůbec nainstalované ovladače k síťové kartě...

Když píše stejná ip?

lychee*
hodnocení

Pravděpodobně nebudou. Síťové přípojení mám naprosto čisté a nelze mi zadat nové. Vůbec si nenačte kabel s internetem. Zkoušela jsem stáhnout ovladače modemu, ale nelze je nainstalovat, píše že nemá přístup k hardwaru tohoto počítače.

hodnocení

0x

Druhé pc, stejná IP? To je chyba, Musí/beru domácnosti mít stejnou masku, bránu a dns, ale IP NESMÍ být stejná (musí být stejný rozsah), určitě ti to i ukazuje kolizi adres. Nejlépe je nastavit to antomaticky- dhcp

lychee*
hodnocení

Nelze nastavit ručně žádnou IP adresu ani jiné možnosti. Pustí mne do do nastavení připojení telefonického nebo automaticky zvolit poskytovatele, ale žádné jiné informace nastavit nejdou. zkusila jsem i automatické nastavení, vyhledání...nic. Zkusím to se stažením těch síťových ovladačů.

doplněno 02.01.10 14:47:

Teď jsem zjistila - při hledání typu grafické karty, že přeinstalování Windows proběhlo tak, že ve složce Program files zůstaly všechny soubory uloženy...ty které jsme tam měla předtím. Přitom v Přidat nebo odebrat programy se mi nezobrazí...:o(

Nesouvisí tedy chybná reinstalace s problémem připojení?

Díky..

No super. Takhle to tedy nepujde. Nejdriv reknes stejne nastaveni, stejna IP a pak reknes ze sitova pripojeni nikde nevidis? Myslis si ze se timto zpusobem nekdy dohrabem k odpovedi? Takze si doinstaluj ovladace na sitovku, pripadne nam prozrad co mas za sitovku, pripadne presne typ zakladni desky s integrovanou sitovkou jinak se dal nedostanem

jirbar*
hodnocení

0x

Já zadávám číslo karty (ze smlouvy o připojení) takto

Start - Ovládací panely - Síťová připojení

Rozkliknout připojení k místní síti

V záložce "Obecné" volím "VlastnostI" dále "Konfigurovat" a "Upřesnit"

To je již to zobrazené okno

Vyberu položku "Network Address" zaškrtnout "Hodnota"

Hodnotu vyplnit a potvrdit OK

lychee*
hodnocení

No jo, jenže já mám okno po rozkliku Síťového připojení zobrazí úplně prázné okno.

Teď jsem ty Windows znovu přeinstalovala a spousta programů mi tam ve složkách Program files a Document and settings zůstala...resp. vypadá to, že tam zůstalo úplně všechno...takže v první řadě asi potřebuju vyčistit pc a nainstalovat Windows...

což netuším, jak udělat líp než za použití orig. cd, tak jak jsem to dělávala vždy, ale tohle se mi nestalo...nikdy.

Tak nevím..

pravdomluvny*

Chceš říct, že po provedení čisté instalace Windows na zformátovaný disk (oddíl) zůstalo něco v Program files a Doc a sett.? Nebo čemu říkáš "Přeinstalovat Windows?

lychee*
hodnocení

Dala jsem novou instalaci windows - po vložení cd. Nešel mi vytvořit nový oddíl, tudíž jsem musela windows nainstalovat na disk C - harddisk. Proběhla instalace, kdy počítač se tvářil jako kompletně vyčištěn, ale v programech files mi zůstaly staré programy, dokonce se vytvořila složka se starými dokumenty...

Zformatova C mi nelze - vzhledem k umístění win na stejném disku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]