Nejste přihlášen/a.
Úvodem. Je mi 70 let, tedy ujel mi dávno vlak.
Občas vnučce dopřávám na PC hry pro děti on-line. Nyní se po vybrání hry objevuje hláška:
Požadovaný plugin není nainstalován
Prosím o pomoc. Jaký plugin a kde ho stáhnu? Mám operační systém Vista.
Předem děkuji za radu, která však musí být s ohledem na můj věk srozumitelná a podrobná.
Zdravím, když se vám objeví tahle hláška, měla by tam být přímo i možnost na stažení. Myslím to chce Macromedia Flash Player.
Napište prosím, jaký používáte prohlížeč, jestli Internet Explorer nebo Firefox a dáme vám sem odkaz na stažení toho programu i informace, jak postupovat
Děkuji za rychlu reakci.
Hláška se tam žádná neobjevuje. Klikám na to myší pravým i levým tlačítekem a nic. Široko daleko od toho prázdného pole, kde by se měla objevit ta hra, také nic. Jenom v tom poli je ta hláška že namám nainstalován potřebný plugin.
Prohlížeč mám asi ten Explorer. Ten druhý výraz mně nic neříká. Ale v tomto se vůbec nevyznám. Výhradně vyhledávám pomocí Google. Dokonce bych řekl, že problém se začal vyskytovat, až když jsem přešel z Google na Google Chrome.
Tak tedy, pokud budete někdy potřebovat někam psát, jaký máte prohlížeč, tak používáte Google Chrome a Internet Explorer (ten je součástí systému)
Zde máte nápovědu pro váš prohlížeč Google Chrome (neznám ho, nepoužívám, mám Firefox)
Máte tam postup, jak stáhnout i nainstalovat pluginy, které potřebujete, nezapomeňte zavřít před instalací všechna okna prohlížeče (Google Chrome) Postup jak stáhnout i nainstalovat v té nápovědě najdete.
Stáhněte si pro svůj prohlížeč Javu zde
Zde si stáhněte FlashPlayer, který by podle popisu měl na Google Chrome fungovat.
Uložte si soubor třeba na plochu, zavřete všechna okna prohlížeče, nejlépe je restartovat počítač a po naběhnutí systému spustit instalaci.
Pokud se při instalaci nabízí instalování nějakého toolbaru nebo skeneru, zrušte u této možnosti zatržení a nainstalujte jen FlashPlayer
Tak ať se vám to podaří, přeji krásný den
Vážený neznámý, moc děkuji. Podařilo se.
Sice tu Javu se mi nepodařilo stahnout (pkyny pouze v Angličtině), ale ten Adobe-Flash-Player ano.
No a stačilo to. Funguje to. Matně si vzpomínám že v PC nějakou Javu mám a tak to asi stačilo.
Ještě jednou vřelý dík. Jsem rád že vy mladší nezištně nám odepsaným dokážete poradit. V dnešní době je to vzácné a o to milejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.